ASUS Eee Pad Transformer Prime - 4 jádara pro tablet

18. 12. 2011 21:17    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost ASUS oficiálně ohlásila první tablet na světě vybavený čtyřjádrovým procesorem NVIDIA Tegra 3 - ASUS Eee Pad Transformer Prime. Stejně jako jeho předchůdce Eee Pad Transformer je novinka vybavena odnímatelnou dokovací klávesnicí. Procesor NVIDIA Tegra 3 charakterizuje výkon čtyř jader při velmi nízké spotřebě energie.

ASUS Eee Pad Transformer Prime - 4 jádara pro tablet

Kromě dostatečného multimediálního výkonu zaujme Transformer Prime elegantním provedením s tloušťkou pouhých 8,3 mm a povrchem z broušeného hliníku s kruhovým motivem. Oficiální zahajovací akce s živou demonstrací přístroje je naplánována na začátek prosince, kdy ASUS předvede Eee Pad Transformer Prime s novým operačním systémem Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Cena ani dostupnost tabletu na českém trhu ještě nebyly oznámeny.

Tenký kovový tablet s multimediálním výkonem

Transformer Prime je celokovový tablet s tloušťkou 8,3 mm a hmotností pouhých 586 gramů. Na trhu se objeví hned ve dvou barevných provedeních - ametystově šedé a šampaňské zlaté. Jde o první tablet na světě využívající čtyřjádrový procesor NVIDIA Tegra 3. Díky tomuto čtyřjádrovému procesoru, 12jádrovému GPU GeForce a technologii vSMP zvládne tablet prohlížení webových stránek, multitasking, přehrávání HD videa a také hraní her. Výkonem tak překoná jakékoli zařízení stejné kategorie.

Vylepšený displej a fotoaparát

Už Eee Pad Transformer se mohl pochlubit IPS displejem s pozorovacími úhly 178°, chráněným sklem Corning Gorilla Glass. Transformer Prime jde však ještě dále a do výbavy dostal displej s technologií Super IPS+, která zvyšuje jas a tím zlepšuje čitelnost na přímém světle. Čelní fotoaparát s rozlišením 1,2 Mpx slouží k videokonferencím, zatímco zadní fotoaparát disponuje rozlišením 8 Mpx, automatickým ostřením, LED bleskem vysokou světelností F2.4, snímačem BSI CMOS, funkcí ostření dotykem a redukcí šumu při slabém osvětlení. Transformer Prime dokáže navíc jako vůbec první tablet natáčet video v rozlišení HD 1080p.

Zvuk SonicMaster, možnosti připojení a výdrž baterie až 18 hodin

O zvuk se u tabletu Transformer Prime stará technologie SonicMaster vyvinutá společností ASUS. Tato technologie zprostředkuje čistý zvuk s širokým rozsahem a věrným podáním, a také lepší čitelnost hlasu.

Novinka bude v prodeji s integrovanou SSD pamětí 32 GB nebo 64 GB. Tablet je navíc vybaven slotem pro micro SD kartu, 3,5mm sluchátkový výstupem a portem micro HDMI, přes který jej lze snadno propojit s televizí. Hlavní devizou zařízení je jeho dokovací stanice, která nabízí uživatelům klávesnici i touchpad a zároveň možnosti rozšíření přes USB port či slot pro SD karty. Výdrž baterie samotného tabletu dosahuje 12 hodin*, v kombinaci s dokovací stanicí se pak dostane až k dlouhým 18 hodinám*. V paměti přístroje jsou předinstalovány aplikace jako SuperNote, která slouží k zápisu, zakreslení či zvukovému záznamu poznámek, nebo kancelářský balík Polaris Office určený ke čtení a úpravě souborů uložených v programech Word, Excel či PowerPoint (kompatibilní s verzí MS Office 97–2007).

Tiskové zprávy

Diskuse