HP umožňuje spojení uživatelských a systémových informací

20. 12. 2011 17:26    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP na výroční konferenci HP Discover ve Vídni oznámila rozšíření svého portfolio Information Optimization o nová řešení, která usnadní organizacím a podnikům vyhodnocování dat pro kompetentnější a adekvátnější rozhodování o klíčových procesech.

Informační exploze a nárůst objemu dat jsou v současnosti řízeny z nových zdrojů, které zpochybňují tradiční metody pro ukládání a analýzu informací. Pouze 15 % dat je např. uloženo ve strukturovaných formátech, které jsou pro počítače natolik srozumitelné, aby je dokázaly identifikovat.

Nová řešení HP, tvořící součást strategie Instant-On Enterprises, pomohou zákazníkům lépe vyhledávat, zpracovávat a vyhodnocovat informace, které bylo dosud velmi obtížné nebo nemožné analyzovat, a to včetně:

- Uživatelských (lidských) informací – údaje obsažené ve videích, zvukových souborech, emailech, textových souborech, sociálních sítích a v dalších formátech, které představují 85 % všech světových dat a jsou nezbytné pro hlubší porozumění myšlenkám a vytváření nových konceptů.

- Systémových informací – data generovaná ze systémových „čidel“ a tagů, poskytujících zcela nové příležitosti využití. Tento nepřetržitý přísun dat představuje obrovské technologické výzvy pro podniková prostředí.

Nový průzkum provedený na základě zadání HP odhalil, že více než 50 % informací uvnitř organizací zůstává nepropojených, neobjevených a nepoužívaných.(1) Téměř jeden ze dvou dotázaných respondentů s rozhodovací pravomocí v podnikovém prostředí naznačil, že jejich společnost postrádá efektivní informační strategii, která by účinně propojila jejich organizační jednotky, technologie a strategické funkce.

Navíc pouze 2 % dotázaných účastníků průzkumu uvedlo, že jejich organizace dokážou dodat správné informace ve správný čas, aby podpořily a využily obchodní příležitosti v jakýkoli okamžik.

„Využití informací v jejich mnoha různých formách je další velkou příležitostí při získávání konkurenční výhody,“ řekl Jan Zadák, výkonný viceprezident HP Global Sales. „Díky silnému portfoliu řešení HP Information Optimization nyní mohou organizace a podniky zpracovat 100 % svých dat, což jim přinese dokonalý přehled o všech procesech, zlepší předvídavost a nabídne možnost provést nejvhodnější akce.“

Informační platforma nové generace

Řešení HP Next Generation Information Platform – IDOL 10 – umožňuje organizacím automaticky porozumět a reagovat na kombinaci uživatelských a systémových informací díky identifikaci myšlenek a vzorců na daném místě a v reálném čase.

Kombinace vrstvy pro zpracování informací od společnosti Autonomy s vysoce výkonným řešením pro analýzu dat v reálném čase od společnosti Vertica umožňuje organizacím dokonale analyzovat 100 % nestrukturovaných, částečně strukturovaných i strukturovaných informací využitím nového konzistentního, unifikovaného způsobu. Společnosti Autonomy i Vertica byly v minulých měsících akvizicovány a začleněny do struktury HP.

Zařízení HP Autonomy Appliances

Nová zařízení HP Autonomy Appliances nabízí organizacím zjednodušenou, spolehlivou archivaci dat, pokročilou analýzu elektronických dat (eDiscovery) a vylepšené vyhledávání informací (enterprise search). Díky využívání řešení IDOL 10 získávají organizace možnost rychlého využívání a extrahování metadat ze všech datových typů a zdrojů.

Funkcionalita eDiscovery zprostředkovává analýzu klíčových dat, na jejímž základě vyhodnocuje stav dat, jejich objem a hrozící konflikty. Využitím vylepšeného vyhledávání informací „enterprise search“ mohou podniky kategorizovat, označit, propojit, načíst a profilovat všechny typy dat, a získat tak obrovské množství relevantních informací.

Řešení HP Social Intelligence a služby HP Advanced Information

Řešení HP Social Intelligence Solution pomáhá organizacím a podnikům „zkrotit“ nestrukturovaná data generovaná sociálními sítěmi, optimalizovat je a následně využít při práci se zákazníky, posilování reputace svých obchodních značek, prohlubování informačních zdrojů či řízení produktových inovací.

Nové služby HP Advanced Information Services for Vertica navíc urychlují implementaci platformy Vertica Analytics Platform, která analyzuje strukturovaná, částečně strukturovaná i nestrukturovaná data v masovém měřítku, aby dokázala nabídnout okamžitý přehled klíčových podnikových údajů. Tyto služby pomáhají zákazníkům definovat specifické parametry jejich datových analýz a stanovit nejvhodnější podmínky pro integraci platformy Vertica Analytics Platform do jejich stávající technologické infrastruktury.

Konvergovaná datová úložiště HP

Nové zařízení HP B6200 StoreOnce Backup System určené pro zákazníky s vysokými nároky na ukládání dat představuje v současnosti nejrychlejší podnikový systém pro zajištění deduplikace v maximálním rozsahu. Nabízí rychlost 28 terabajtů za hodinu(2) a ve své třídě je jediným řešením poskytujícím plně automatickou vysokou dostupnost.(3)

Další z novinek představuje software HP Data Protector, který je založen na deduplikačních technologiích řešení StoreOnce vyvinutých labotarořemi HP Labs, centrálním výzkumným a vývojovým centrem společnosti HP. Díky pokročilým funkcím zajišťuje software vysoce výkonnou i zdrojově efektivní zálohu dat vhodnou pro menší IT prostředí.

Pro středné velké organizace a podniky je nyní k dispozici nové konvergované datové úložiště s vysokou hustotou HP X5000 G2 Network Storage System, navržené společnostmi HP a Microsoft. Nabízí jednoduchost a efektivitu při správě rychle rostoucího objemu uživatelských informací, podporuje více než 10 000 uživatelů v rámci jediného systému a jeho kapacitu lze snadno rozšířit až na objem přesahující 100 TB.(4)

HP IT Performance Suite

Řešení HP IT Performance Suite představuje novou podnikovou platformu s inteligentním provozem, díky níž mohou IT manažeři zvýšit výkon IT procesů. Přináší komplexní přehled o všech IT komponentách, automatizuje jejich správu a upravuje výkon podle aktuálních podnikových potřeb.

- Operační složka HP IT Performance Suite obsahuje přes 50 samostatných klíčových ukazatelů výkonnosti (KPI) a nabízí širší možnosti pro měření výkonu a sledování provozu služeb. Zahrnuje software HP Business Service Management (BSM) 9.1, který pomáhá předvídat IT problémy dříve, než ve skutečnosti nastanou; správa IT infrastruktury je tak maximálně proaktivní a pokročilá analýza rizik řeší problémy ještě před jejich propuknutím.

- Aplikační složka HP IT Performance Suite testuje výkon systémů a znovu jej srovnává s více než 60 KPI. Využívá softwaru HP Application Lifecycle Management (ALM), jenž optimalizuje další vývoj aplikací.

Řešení HP Information Optimization jsou klíčovou součástí strategie Instant-On Enterprise. Ve světě nepřetržité konektivity umožňují jednotlivé složky Instant-On Enterprise využívat technologie při veškeré spolupráci se zákazníky, zaměstnanci, partnery a občany.

Tiskové zprávy

Diskuse