HP - možnosti přechodu do cloudu

21. 12. 2011 12:29    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP na výroční konferenci HP Discover ve Vídni oznámila uvedení nových řešení Cloud Solutions, která rozšiřují možnosti nasazení privátních, veřejných a hybridních cloudových systémů. Velké podniky, poskytovatelé služeb a státní správa mohou díky nim naplno využít všechny nové tržní příležitosti generované přechodem na cloud.

Tisíce úspěšně nasazených cloudových řešení HP již přinesly zákazníkům po celém světě to nejlepší z hybridních cloudů bez zbytečné složitosti. Díky začlenění interních i outsourcovaných IT služeb si nyní zákazníci mohou navíc vybrat z mnohem více způsobů využití cloudu, aby v maximální míře reflektoval tržní příležitosti, požadavky na dostupnost a cenovou politiku zákazníků. Masivnějšímu nasazení cloudových technologií ale zatím stále ještě brání obavy o bezpečnost a nedostatek interních zkušeností v organizacích.

Poskytovatelé služeb si zároveň uvědomují, že možnosti hybridního cloudu vyžadují nové obchodní modely, které zajistí využití a zprostředkování technologií jejich zákazníkům dalšími způsoby. Potřebují technologického partnera, který jim pomůže příležitosti na trhu identifikovat a „uchopit.“

Nové portfolio řešení HP Cloud Solutions, založené na HP konvergované infrastruktuře, nabízí hardware, software, služby a programy, které poskytovatelům služeb, velkým společnostem a státní správě rychle a bezpečně zprostředkuje IT ve formě služby (IT as a service).

„Zákazníci chtějí pochopit, plánovat, nasazovat a vlastnit zdroje pro cloudová řešení v takové podobě, která jim zajistí pružnost IT prostředí, jeho kontrolu a zabezpečení při minimalizaci možných rizik,“ řekl Steve Dietch, vicepresident pro marketing HP Cloud Solutions and Infrastructure. „Nové produkty úspěšně navazují na zkušeností HP z oblasti vývoje inovativních technologických řešení a poskytování služeb potřebných ke zvládnutí této evoluce.“

Nové cloudové systémy HP řeší klíčové oblasti potřeb zákazníků – budování individuálních cloudových nabídek, zpracování cloudových služeb v rámci veřejného sektoru či správu, řízení a zabezpečení celého IT prostředí.

Nasazení hybridního prostředí

Organizace se snaží dosáhnout maximální flexibility v oblasti doručování služeb, musí proto neustále vyvíjet, nasazovat, spravovat a zabezpečovat nové IT služby – jak napříč veřejnými a privátními cloudy, tak i tradičními metodami zprostředkování IT infrastruktury.

HP pokračuje v rozšiřování možností svého cloudového ekosystému s následujícími novými partnery, nabídkami a programy:

- Nové integrace řešení HP CloudSystem s technologiemi Alcatel-Lucent umožňují poskytovatelům telekomunikačních služeb nabídnout vysoce specializované cloudové služby s využitím pokročilých sítí a IT zázemí. Kombinace IT infrastruktury, softwaru a telekomunikačních sítí jim umožní automatizovat poskytování a správu cloudových zdrojů prostřednictvím vysoce spolehlivé sítě.

- Program HP CloudAgile Service Provider, určený pro poskytovatele služeb, nabízí rozšíření počtu prodejních míst, vylepšené portfolio služeb a rychlejší prodejní cykly využitím přímého přístupu k celosvětovým prodejním zdrojům HP. Společnost HP rozšířila tento program se svými klíčovými evropskými partnery a nově certifikovanými možnostmi hostingu, které poskytovatelům služeb nabízejí využívání spolehlivých privátních cloudů založených na HP CloudSystem.

- HP CloudSystem Matrix 7.0, stěžejní operační prostředí pro HP CloudSystem, umožňuje zákazníkům nasadit hybridní cloudy se snadným přístupem k externím cloudovým IT zdrojům – s bezkonkurenčními možnostmi. Zároveň na vyžádání zpřístupňuje automatizované řešení HP 3PAR storage pro minimalizaci chyb a urychlení nasazení nových služeb v řádu několika minut.

- Komplexní program HP Cloud Protection sdružuje rozsáhlé lidské zdroje, procesy, pravidla a technologie s cílem zajistit stejnou úroveň bezpečnosti pro hybridní cloud, jaká je nabízena u privátních IT prostředí; řeší tedy jednu z největších překážek podle vnímání zákazníků, bránící přechodu na cloudové technologie. Zahrnuje ucelenou strategii, plánování, návrh a implementaci služeb založených na běžné referenční architektuře. Program je podporován democentry Cloud Protection Center of Excellence, která zákazníkům nabízejí možnost si vlastnoručně vyzkoušet řešení HP i produkty partnerů a třetích stran, které podporují cloud a virtualizaci.

Cloudové služby podnikové třídy

Organizace vyžadují rychle přístupné a bezpečné IT zdroje s výpočetním výkonem, který zvládne pružně reagovat na nejnáročnější požadavky bez překročení plánovaných výdajů. Nové a vylepšené HP služby nabízejí cloudovou infrastrukturu formou služeb s bohatými možnostmi přizpůsobení, takže dokážou přesně splnit očekávání organizací a zahrnují:

- Služby HP Enterprise Cloud Services – Compute, které nyní automatizují rozložení aplikační zátěže napříč větším množstvím serverů, což vylepšuje aplikační výkon. Zákazníci mohou zároveň zlepšit ochranu dat prostřednictvím nových možností jejich zálohování a obnovy, a současně poskytnout a spravovat dodatečné virtuální lokální sítě uvnitř cloudového prostředí. Nový testovací program společnosti HP navíc umožňuje zákazníkům vyzkoušet a zhodnotit služby pro jejich stávající prostředí ještě před zakoupením.

- Služby HP Enterprise Cloud Services for SAP Development and Sandbox Solution nabízí zákazníkům možnost vyzkoušet a následně upřesnit požadovanou funkcionalitu softwaru SAP Enterprise Resource Planning prostřednictvím virtuálního privátního cloudu.

Přechod do éry cloudu zefektivní IT provoz

Zákazníci mohou při transformaci klasických datových center na cloudové technologie využít poradenství a školení společnosti HP a zvýšit tak úroveň znalostí ve svých organizacích. Nové vzdělávací služby HP obsahují:

- Tři certifikace HP ExpertONE – HP ASE Cloud Architect, HP ASE Cloud Integrator a HP ASE Master Cloud Integrator – reprezentující první cloudové certifikace zahrnující obchodní a technický obsah.

- Rozšířený program HP ExpertONE obsahující pět nejrozsáhlejších nezávislých komerčních školení společnosti HP pro organizace po celém světě. HP Institut nabízí akademický program zaměřený na školení odborníků certifikovaných společností HP v rámci tradičních dvou- a čtyřletých období, který nyní rozšířila i možnost samostudia.

- Studijní plány HP Cloud Curriculum nabízející vzdělávací materiály v různých jazycích, které obsahují cloudové strategie, jež úspěšně rozšířily možnosti a snížily náklady organizací a podniků. Studium je vysoce flexibilní, využívá online virtuální posluchárny, samostudium, virtuální třídy či osobní výuku nabízenou prostřednictvím více než 90 vzdělávacích center společnosti HP po celém světě.

- Školení HP Chief Financial Officer (CFO) Cloud Roundtables zajišťovaná divizí HP Financial Services, která pomáhají finančním ředitelům porozumět výhodám a rizikům spojených s cloudovými řešeními; zaměřují se přitom na aktuální technologie a finanční možnosti v jejich společnostech.

- Služby HP Storage Consulting Services for Cloud zaměřené na design a modernizaci. Umožňují zákazníkům porozumět nárokům datových úložišť v privátním cloudu a identifikovat architekturu splňující jejich potřeby.

- HP Cloud Applications Services for Windows Azure urychlují nasazení nebo migraci aplikací do prostředí Microsoft Windows® Azure v podobě služby.

Konvergovaná infrastruktura HP je klíčovým prvkem strategie Instant-On Enterprise. Ve světě nepřetržité konektivity umožňují jednotlivé složky Instant-On Enterprise využívat technologie při veškeré spolupráci se zákazníky, zaměstnanci, partnery a občany.

Tiskové zprávy

Diskuse