Telefónica posiluje 3G síť rychleji než plánovala

21. 12. 2011 12:52    Rubrika: Tiskové zprávy

Oproti plánovaným předpokladům může nyní přijímat 3G signál téměř 71% populace. Původní plán pro celý rok 2011 společnost naplnila již v říjnu. Rychlý mobilní internet mohou dnes využívat obyvatelé více než 1500 měst a obcí v České republice.

"Do konce roku 2011 zprovozníme dalších 100 vysílačů. Dále provádíme měření kvality signálu naší Chytré sítě nejen u nových lokalit, ale kontrolujeme kvalitu datového a hlasového signálu také ve všech krajských městech, " uvedl Petr Slováček, ředitel provozní divize společnosti Telefónica Czech Republic, a dodal: "Na rozšiřování pokrytí budeme intenzivně pracovat i v roce 2012."

S oblibou chytrých telefonů a aplikací, které se neobejdou bez internetu v mobilu, roste i poptávka po pokrytí 3G signálem. V současné době využívá rychlé datové přenosy v O2 síti 1,33 milionu zákazníků, z nichž aktivních uživatelů internetu v mobilu je 930 tisíc a 400 tisíc využívá internet v notebooku. V porovnání s datovými službami poskytovanými v roce 2008 došlo za poslední čtyři roky k sedminásobnému nárůstu zákazníků.