Chytré televize LG dostávají nové funkce a obsah

9. 1. 2012 15:55    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové televizory LG CINEMA 3D Smart TV mají uživatelům nabídnout komplexní centrum digitální zábavy. O tom svědčí několik set aplikací, které si mohou uživatelé do televizoru nainstalovat zdarma a vše je navíc zastřešeno jednoduchým ovládáním díky novému dálkovému ovladači Magic Remote Control.

Chytré televize LG dostávají nové funkce a obsah

Společnost LG Electronics (LG), která je světovým lídrem a technologickým inovátorem v domácí elektronice, představuje na výstavě CES v americkém Las Vegas nové možnosti televizorů LG Smart TV. Ty nyní nabízí několik set aplikací zdarma a nové dálkové ovládání Magic Remote Control, se kterým je ovládání televizoru maximálně jednoduché.

Nové televizory LG CINEMA 3D Smart TV přesně zapadají do konceptu televizorů pro rok 2012. Mají uživatelům nabídnout komplexní centrum digitální zábavy. O tom svědčí několik set aplikací, které si mohou uživatelé do televizoru nainstalovat zdarma a vše je navíc zastřešeno jednoduchým ovládáním díky novému dálkovému ovladači Magic Remote Control.

„Přestože je trh s chytrými televizory zatím v plenkách, nemusí se zákazníci bát jejich nákupu. Pro LG televizory je k dispozici několik set aplikací a další budou rychle přibývat. Rozmanité aplikace, ze kterých si vybere každý, tak pro naši platformu již existují,“ říká Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics CZ.

Společnost LG připravila pro vývojáře aplikací funkční systém, díky kterému zažily aplikace pro chytré televizory skutečným boom. Během několika měsíců se objevilo přes 1 000 nových aplikací, které umožní přehrávat filmy z internetu, sledovat speciální televizní programy a přistupovat na sociální sítě.

I když počet funkcí rychle roste, ovládání je jednodušší, než kdy dříve. Může za to nové dálkové ovládání Magic Remote Control. Díky rozpoznávání řeči je možné diktovat text, nebo televizor ovládat hlasovými příkazy. Kolečkem lze rolovat v menu i aplikacích stejně jednoduše, jako kdybyste měli počítačovou myš. A ovládání gesty je také extrémně návykové. Pro rychlý výběr položek v menu pak stačí ovladač namířit na konkrétní tlačítko na obrazovce.

Nové LG CINEMA 3D Smart TV nabízí ještě lepší možnosti připojení. Jednou z nich je technologie Intel Wireless Display (WiDi), díky které můžete připojit svůj počítač nebo notebook zcela bez kabelů. Jedním kliknutím se obrazovka počítače zobrazí na vašem televizoru. Díky inteligentnímu sdílení Smart Share Plus umí televizor přehrávat multimédia (fotografie, filmy, hudbu), která máte uložená v počítači, na tabletu, mobilním telefonu nebo síťovém disku. Smart Share Plus ale nefunguje jen jedním směrem – televizor umí streamovat televizní vysílání zpět do sítě – i bezdrátově. Díky tomu můžete na podporovaném zařízení vidět přehrávaný obsah v televizi.