11. 1. 2012 15:04    Rubrika: Tiskové zprávy

V rámci veletrhu CES 2012 demonstroval NETGEAR rozšířené možnosti síťového připojení a nové oblasti multimediální zábavy prostřednictvím unikátních produktů s vylepšenou Wi-Fi konektivitou.

Wi-Fi technologie budoucnosti

NETGEAR představil inovativní síťová řešení, datová úložiště, multimediální zařízení a nové technologie

Společnost NETGEAR, Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky pokročilých značkových síťových řešení pro domácí uživatele, firemní sítě a poskytovatele služeb, představila na veletrhu CES 2012 nová zařízení z oblasti Wi-Fi, síťových technologií, datových úložišť a streamování multimédií. Tyto novinky představují evoluci ve využití počítačů i multimediálních zařízení v domácnostech po celém světě a potvrzují pozici společnosti NETGEAR coby lídra v poskytování komplexních řešení síťového připojení.

Tři z nově představených produktů společnosti NETGEAR rovněž získaly prestižní ocenění CES 2012 Innovations Design and Engineering Award: bezdrátový router WNDR4700, duální bezdrátový N750 gigabitový ADSL modem router DGND4000 a aplikace NETGEAR Genie pro správu sítě.

„NETGEAR stojí díky změně definice domácí sítě a rozšiřování jejích možností i funkcionality v čele síťové revoluce, díky níž získají koncoví uživatelé mnohem lepší podmínky, prostor i možnosti pro práci, než kdykoliv dříve,“ uvedl generální ředitel společnosti NETGEAR Patrick Lo. „Smartphony, výkonné tablety, funkcemi nabité televizory a dokonce i chytré spotřebiče vyžadují k využití svého největšího potenciálu výkonné, spolehlivé a bezpečné síťové připojení. A právě to je prvořadým posláním společnosti NETGEAR – poskytnout uživatelům po celém světě komplexní možnosti připojení, stejně jako nové inovativní funkce a možnosti využití síťových technologií.“

Lepší zážitek z Wi-Fi

Pro rozšíření Wi-Fi pokrytí v jakékoli domácí síti je určen univerzální dvoupásmový Wi-Fi extender NETGEAR WN2500RP. Nabízí souběžný duální Wi-Fi provoz, který paralelně rozšiřuje přenosy v pásmech 2,4 GHz i 5 GHz, které zajišťuje menší rušení bezdrátového přenosu. Vyniká také snadnou instalací a nastavením bez nutnosti použít CD či ethernetový kabel. S exkluzivní technologií NETGEAR FastLane si zákazníci mohou užívat vysoké rychlosti Wi-Fi připojení na velké vzdálenosti. Dvoupásmový Wi-Fi extender WN2500RP představuje ideální řešení pro domácnosti s různorodými širokopásmovými multimediálními zařízeními, tedy například chytrými 3D/HD televizory, síťovými DVR či multimediálními přehrávači s podporou streamování multimédií apod. Více informací je k dispozici na webové stránce www.netgear.com/WN2500RP.

Připojení notebooku nebo stolního počítače k bezdrátové síti maximální rychlostí zajistí duální bezdrátový USB adaptér N900 NETGEAR WNDA4100 – perfektní řešení pro náročné aplikace pro streamování HD videa, stahování objemných souborů nebo online hraní. Model WNDA4100 nabízí 450Mb/s Wi-Fi připojení v 2,4 a 5 GHz pásmu, a představuje ideální doplněk k dříve představenému duálnímu bezdrátovému N900 routeru WNDR4500 či multimediálnímu routeru WNDR4700 (viz dále v textu). Technologie Push ‘N’ Connect navíc umožňuje bezpečné připojení a snadné nastavení jediným stisknutím samostatného tlačítka. Více informací lze najít na webu www.netgear.com/wnda4100.

Jednotné využití domácí sítě a úložišť

Ocenění CES Innovations Design and Engineering Award si vysloužil router NETGEAR WNDR4700 kombinovaný se síťovým datovým úložištěm. Spojuje dva nejvýznamnější trendy posledních let v oblasti spotřebitelských síťových technologií – nutnost ukládat a streamovat velké množství HD obsahu a dalších multimédiích v domácnosti, a požadavek na vysokou rychlost a bezpečnost bezdrátového připojení stále se zvyšujícího množství domácích „internetových“ zařízení – tedy přístrojů od smartphonů a tabletů až po herní konzole či třeba televizory. Maximální výkon při využití síťového úložiště podtrhuje schopnost zálohování dat pomocí Apple Time Machine i standardní služby Windows na platformě PC. Router WNDR4700 převyšuje konkurenci díky kombinované Wi-Fi rychlosti 900 Mb/s a nejlepšímu pokrytí bezdrátovým signálem zajišťujícímu maximální výkon.

Router WNDR4700 kombinovaný se síťovým datovým úložištěm obsahuje zabudovaný 2TB pevný disk, který lze v případě potřeby nahradit i modelem s vyšší kapacitou. Zároveň nabízí dvojici vysokorychlostních USB 3.0 portů pro rozšíření úložné kapacity, resp. připojení stávajících externích USB flash či HDD disků k síti, a tedy vytvoření nejvýkonnější současné kombinace bezdrátového routeru a datového úložiště na trhu. Více informací je k dispozici na webu www.netgear.com/wndr4700.

Streamování multimédií a domácí kino

NETGEAR uvedl rovněž dvojici produktů usnadňujících připojení herních zařízení a komponent domácího kina k síti prostřednictvím tradičního ethernetu. Řešení NETGEAR Powerline 500 Nano (XAVB5101) je určeno uživatelům, kteří hledají jednoduché plug-and-play připojení vybraného zařízení – například televizoru nebo herní konzole – k síti, jelikož okamžitě promění kteroukoli standardní elektrickou zásuvku ve vysokorychlostní datovou síť poskytující spolehlivé zázemí nejnáročnějším multimediálním aplikacím.

Uživatelům, kteří chtějí připojit více zařízení v jedné místnosti (včetně televizorů, síťových disků, multimediálních přehrávačů, herních zařízení, počítačů a dalších ethernetových přístrojů), je určen bezdrátový Wi-Fi N900 čtyřportový adaptér WNCE4004. Toto řešení nabízí možnost připojení až čtyř zařízení současně prostřednictvím síťového kabelu k Wi-Fi routeru nejvyšší možnou rychlostí.

Společnost NETGEAR rovněž přidala podporu Hulu Plus do přehrávače NeoTV Streaming Player. Hulu Plus představuje špičkovou službu pro streamování aktuálních i starších sérií televizních seriálů a ceněných filmů. Díky službám Hulu Plus, Netflix, Vudu, Best Buy CinemaNow, YouTube, Pandora a stovkám dalších kanálů nabízí NeoTV nejlepší mix prémiového i běžného multimediálního obsahu. NETGEAR také oznámil, že v připravovaných modelech přehrávačů NeoTV přibude podpora technologie Intel Wireless Display (WiDi), díky níž budou moci zákazníci bezdrátově přenášet obsah obrazovky přenosného počítače na televizory v rozlišení až 1080p Full HD. S Intel WiDi a prostřednictvím NeoTV tak bude veškerý internetový obsah dostupný i na televizních obrazovkách.

Více informací o řešeních NETGEAR XAVB5101 a WNCE4004 je k dispozici na webových stránkách www.netgear.com/N500 a www.netgear.com/N900. Podrobnosti o přehrávači NeoTV 200 lze najít na webu www.netgear.com/ntv.

Komplexní připojení pro domácnosti s ADSL a kabelovým připojením

NETGEAR CGD3700B/CGE3700B je ve své třídě první souběžnou duální Wi-Fi bránou s modemovými certifikacemi DOCSIS 3.0 od CableLabs a EuroDOCSIS 3.0 od Cable Europe Labs. NETGEAR CGD3700T představuje první model svého druhu založený na čipsetu Intel, který získal DOCSIS 3.0 modemovou certifikaci od CableLabs. Společnosti Cable Europe Labs a CableLabs kromě jiného vyvíjejí nové průmyslové standardy a určují certifikace. Více informací je uvedeno na webu www.cablelabs.com a www.cableeurope.eu/index.php?page=technology.

Díky modelům CGD3700B/CGE3700B se NETGEAR stává prvním výrobcem nabízejícím výběr z modemů Broadcom nebo variant založených na technologii Intel DOCSIS 3.0 a EuroDOCSIS 3.0 se souběžnými duálními branami pro vybrané operátory v Severní Americe a Evropě. Více informací lze najít na webu www.netgear.com/CGD3700B-CGE3700B a www.netgear.com/CGD3700T-CGE3700T.

Ocenění CES 2012 Innovations Design and Engineering Award si vysloužil rovněž bezdrátový N750 duální gigabitový ADSL modem router DGND4000. Nabízí integrovaný ADSL modem s maximálním výkonem uvnitř špičkového bezdrátového routeru s rychlostí až 300+450 Mb/s pro náročné aplikace typu streamování HD videa nebo hraní her pro více hráčů. Tento modem router zároveň podporuje prémiové funkce jako ReadySHARE Cloud pro vzdálený přístup k USB diskům nebo ReadySHARE Printer, která promění jakoukoli USB tiskárnu v zařízení dostupné v rámci celé domácí sítě.

Smart Network Cloud Application Platform

Společnost NETGEAR rozšířila i možnosti využití cloudových technologií. Unikátní platforma Smart Network Cloud Application Platform společnosti NETGEAR přináší zákazníkům možnost kupovat a stahovat aplikace z nepřetržitě dostupného cloudového prostředí, takže si mohou v jakémkoli okamžiku přizpůsobit a optimalizovat svoji domácí síť. Funkcionalita NETGEAR Smart Network bude exkluzivně dostupná v nejnovějších routerech NETGEAR a poskytne větší kontrolu nad síťovými datovými úložišti ReadyNAS, multimediálními přehrávači a budoucími produkty. Zároveň nabídne vylepšené možnosti a správu prakticky kteréhokoli připojeného síťového zařízení.

NETGEAR Smart Network Cloud Application Platform umožní stahovat aplikace různého zaměření do domácích produktů NETGEAR. Tyto aplikace zpřístupní nové či rozšíří stávající funkce zařízení NETGEAR, jako je např. vylepšení práce s multimédii, možnosti hraní, zabezpečení či zvýšení úspory energie. Uživatelé mohou využít aplikace prakticky k čemukoli – třeba pro správu chytrých Wi-Fi termostatů, zajištění nejvhodnějších priorit a výkonu aplikací při streamování multimédií, sdílení tiskových úloh či tisk z cloudového prostředí pro tablety, přístup k obrázkům a domácím videím pro přátele a rodinu na sociálních sítích bez nutnosti nahrávat jakékoli soubory na veřejně přístupné servery apod. Pro výběr a stažení aplikací z cloudového prostoru společnosti NETGEAR bylo vytvořeno rozhraní NETGEAR AppManager. Již nyní jsou k dispozici aplikace společnosti NETGEAR i dalších výrobců a průběžně budou přibývat další. Díky platformě NETGEAR Smart Network Cloud Application mohou tedy zákazníci neustále zlepšovat funkcionalitu svých zařízení mnohem levněji, než kdyby investovali do nejnovějších přístrojů. Více informací lze najít na webových stránkách www.netgear.com/smartnetwork.

Mobilní verze aplikace NETGEAR Genie

Užitečný nástroj NETGEAR Genie, dostupný dosud v podobě desktopové aplikace pro platformy PC a Mac, bude v nejbližší době dostupný také pro smartphony a tablety prostřednictvím Apple App Store a Android Marketu. Aplikace NETGEAR Genie Mobile pro chytrá zařízení se systémy iOS a Android umožní zákazníkům snadno a intuitivně monitorovat, spravovat a řešit případné problémy domácí sítě, nastavit rodičovskou kontrolu, guest přístupy či zobrazit mapu sítě, inovativní funkce MyMedia zase dokáže proměnit smartphone nebo tablet v ovladač DLNA – uživatelé budou moci v domácí síti vyhledat videa, hudbu nebo fotky a zobrazit je na televizoru. Aplikace NETGEAR Genie získala ocenění CES Innovations Design and Engineering Award, a je tak prvním takto oceněným softwarovým produktem společnosti NETGEAR.

Wi-Fi technologie budoucnosti

Poslední významnou technologickou novinkou společnosti NETEGAR je oznámení vývoje bezdrátových zařízení založených na novém standardu Wi-Fi sítí IEEE 802.11ac. Tato 5. generace Wi-Fi přinese rychlosti bezdrátového přenosu dat převyšující jeden gigabit za sekundu, tedy více než třikrát vyšší hodnoty oproti dnešním nejrychlejším 802.11n produktům. Standard 802.11ac zahrnuje řadu technologií, které podstatně zvýší spolehlivost, dosah a úsporu energie bezdrátových sítí. Podrobnosti o technologii 802.11ac najdete na webu www.netgear.com/80211ac.