Nokia Lumia 800 a Lumia 710 v prodeji v ČR

11. 1. 2012 14:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Nokia se poprvé v historii rozhodla exkluzivně podpořit v první vlně pouze omezený počet partnerů, kteří jsou připraveni k maximálně kvalitní podpoře prodeje. Kromě značkových obchodů Nokia v Praze a Brně, najdete přístroje u všech tří mobilních operátorů.

Nokia Lumia 800 a Lumia 710 v prodeji v ČR

Nokia Lumia 800 a Nokia Lumia 710 znamenají nový počátek smartphonů značky Nokia v České republice

První smartphony postavené na Windows Phone, se kterým bude každý den „amazing“.

Společnost Nokia oznámila dostupnost prvních telefonů řady Lumia – modelů Nokia Lumia 800 a Nokia Lumia 710 – na českém trhu. Úžasně sociální Nokia Lumia 800 přináší obsah v designově dokonalém telefonu se špičkovým displejem, nejlepšími sociálními sítěmi, internetem dostupným na jeden dotek, slučováním kontaktů, širokou nabídkou aplikací na Marketplace a komunikací ve vláknech.

Nokia Lumia 800 a Nokia Lumia 710 budou v prodeji od 1. února 2012 za orientační maloobchodní cenu 12.490 Kč (Nokia Lumia 800) a 7.990 Kč (Nokia Lumia 710). Společnost Nokia se poprvé v historii rozhodla exkluzivně podpořit v první vlně pouze omezený počet partnerů, kteří jsou připraveni k maximálně kvalitní podpoře prodeje. Kromě značkových obchodů Nokia v Praze (Palác Flora, OC Smíchov) a Brně (OC Olympia) najdete přístroje u všech tří mobilních operátorů (Telefónica Czech Republic, T-Mobile, Vodafone), ve všech obchodech Electro World a v internetovém obchodě Alza.cz.

Oba smartphony Lumia využívají platformu Windows Phone (nejaktuálnější verze 7.5 Mango) od společnosti Microsoft, která je navržena pro uživatele s aktivním online sociálním životem. Nabízí okamžitý přístup k sociálním sítím, sdílení fotografií nebo bezplatnou turn-by-turn navigaci Nokia Drive.

„1. únor bude znamenat začátek změny. Nokia začne prodávat přístroje, které zamíchají kartami na trhu smartphonů a jejich operačních systémů. Hladký design Nokia Lumia 800 se zaobleným 3,7“ ClearBlack dotykovým displejem, 8 Mpx fotoaparátem s automatickým ostřením a optikou Carl Zeiss, a chytře stavěná Nokia Lumia 710 nabídnou uživatelům ty nejlepší zážitky. Všichni naši partneři poskytli rozsáhlou marketingovou podporu a my sami samozřejmě chystáme řadu aktivit na podporu prodeje,“ říká Petr Kasa, ředitel Nokia ČR a SR.

Nokia Lumia 800: úžasně sociální

- Poutavé designové tělo s živými barvami: azurová, magenta a černá
- Nejlepší sociální sítě díky platformě Windows Phone 7.5
- Nejlepší surfování díky Internet Exploreru 9
- 3,7“ AMOLED ClearBlack displej s rozlišením WVGA 840 \xD7 480 pixelů, 16 miliónů barev a 2.5D zaoblené sklo
- Fotoaparát s optikou Carl Zeiss a rozlišením snímače 8 Mpx, s automatickým ostřením (včetně ostření dotykem na displej), dvojitým LED bleskem a nahráváním videa ve vysokém rozlišení 720p při 30 fps a sdílení jedním dotykem
- Navigace Nokia Drive
- 1,4 GHz Qualcomm Snapdragon procesor, 512 MB RAM, 16 GB interní paměť, až 9 hodin hovoru na jedno nabití baterií

Nokia Lumia 710: účelně a chytře stavěná

- Dostupná v černé a bílé barvě s černými, bílými, azurovými, fuchsiovými a žlutými zadními kryty
- Nejlepší sociální sítě díky platformě Windows Phone 7.5
- Nejlepší surfování díky Internet Exploreru 9
- Jasný dotykový ClearBlack displej s úhlopříčkou 3,7“
- 5 Mpx fotoaparát s automatickým ostřením, LED bleskem a natáčením HD videa
- Navigace Nokia Drive
- Se stejným 1,4GHz procesorem, hardwarovou akcelerací a grafickým čipem, jaký nabízí Nokia Lumia 800, přináší Nokia Lumia 710 vysoký výkon za dostupnou cenu

Vyzkoušejte demo

Kdo chce již nyní vyzkoušet, jak se nové telefony budou ovládat, může navštívit stránku www.nokia.cz nebo www.facebook.com/nokia.cz. Zde jsou k dispozici nejen podrobné informace o telefonech a operačním systému, ukázková videa a popis technologií, ale především zde všichni najdou demoverzi, ve které si mohou vyzkoušet, jak vypadá ovládání nového operačního systému Windows Phone právě na smartphonech Nokia, a to včetně načtení svých kontaktů ze sociálních sítí. Na Facebooku je navíc k dispozici také přehled názorů ze sociálních sítí a hodnocení ze strany médií.

Tiskové zprávy

Diskuse