ASUS na CES 2012 nezapomíná na hráče

12. 1. 2012 23:51    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS představil na veletrhu CES 2012 kompletní řadu výrobků z řady Republic of Gamers určených pro hráče. Patří mezi ně například dvoupásmový bezdrátový gigabitový router RT-N66U, dvoupásmový bezdrátový ethernetový adaptér EA-N66, základní deska ROG Rampage IV Formula/ThunderFX nebo sada herní zvukové karty ROG Xonar Phoebus.

ASUS na CES 2012 nezapomíná na hráče

Dvoupásmový bezdrátový gigabitový router ASUS RT-N66U

Dvoupásmový bezdrátový gigabitový router RT-N66U dokáže zprostředkovat bezproblémové bezdrátové hraní po síti. Nabízí velmi rychlý síťový provoz a dobré pokrytí. Jde vlastně o dva routery v jednom. Zásluhou provozu ve dvou 450Mb/s pásmech fungujících samostatně na frekvencích 2,4 GHz a 5 GHz umožňuje dosahovat kombinované rychlosti bezdrátového připojení až 900 Mb/s. Výkonné 26dBm Wi-Fi zesilovače se starají o dostatečný dosah signálu. K vysokému uživatelskému komfortu přispívá nové rozhraní ASUS, jehož prostřednictvím lze snadno obsluhovat všechny funkce.

Router RT-N66U zvládne i náročné úlohy, jako je hraní v režimu multiplayer, streamování 3D HD videa nebo sdílení souborů. Technologie pro správu síťového provozu QoS zajistí plynulé hraní online her nebo přehrávání HD videa bez zpožďování. Novinka umožňuje rychlé a stabilní stahování a až 300 tisíc datových relací, což je 20krát více než u běžných routerů. Lze také nastavit až 8 SSID a vytvořit 6 hostovských sítí a výrazně tak zvýšit zabezpečení.

RT-N66U je první router, který využívá nové uživatelské rozhraní ASUS. Základní nastavení sítě Wi-Fi jsou přednastavena již z výroby, takže jakmile se uživatel připojí k bezdrátové síti, automaticky přejde prostřednictvím prohlížeče na konfigurační stránku s webovým rozhraním. S nástrojem ASUSWRT lze jednoduše sledovat a upravovat síťová nastavení, se správcem stahování zase stahovat soubory dokonce i tehdy, je-li počítač vypnutý. Uživatelé mohou také vzdáleně spravovat různá mobilní zařízení, například tablety a smartphony.

Dvoupásmový bezdrátový ethernetový adaptér ASUS EA-N66

ASUS EA-N66 je první dvoupásmový bezdrátový ethernetový adaptér na světě s možností volby 450Mb/s pásma jak na frekvenci 2,4 GHz, tak také na frekvenci 5 GHz. Kromě patentovaného provedení kolmo umístěné antény, jež zajišťuje optimální pokrytí signálem, se může adaptér EA-N66 pochlubit také univerzálním použitím. Představuje totiž hned tři síťová zařízení v jednom – ethernetový adaptér, opakovač a přístupový bod. Při použití adaptéru EA-N66 s routerem RT-N66U získají hráči extrémně rychlé síťové řešení a mají postaráno o síťové pokrytí pro herní párty.

Herní základní deska ASUS ROG Rampage IV Formula/ThunderFX

Výkonná základní deska je pro hodnotný hráčský zážitek naprostou nezbytností. Proto divize ROG přišla se základní deskou Rampage IV Formula/ThunderFX, která je vybavena čipovou sadou Intel X79 a speciálním herním řešením zvuku i LAN – SupremeFX III a Intel Gigabit Ethernet s technologií GameFirst. Technologie podporující více grafických karet - 4 Way NVIDIA SLI a AMD CrossFireX - se postarají o grafický výkon a možnosti přetaktování, které dalece převyšují ostatní základní desky určené pro hráče.

Vestavěné zvukové řešení SupremeFX III nabídne osmikanálový HD zvuk, za jehož kvalitami stojí 1500uF kondenzátory, kovové stínění proti rušení EMI a speciální uspořádání desky PCB. Pokročilá technologie SupremeFX Shielding izoluje analogové signály od digitálních zdrojů, čímž zajišťuje jejich čistotu a věrnost. K minimálnímu zkreslení zvuku přispívá také pozlacený konektor jack. Při praktickém testování bylo dosaženo hodnoty SNR 110 dB (odstup signál-šum), což je téměř bezztrátový zvuk.

Toto vestavěné zvukové řešení je doplněno přibaleným nástrojem ThunderFX, který je kompatibilní s PC i herními konzolemi PlayStation 3 a Xbox 360. Nástroj ThunderFX se stará o čisté zesílení zvuku na 120 dB rovněž umožňuje uživatelům spárovat herní PC sluchátka s herními konzolemi.

Kryt proti rušení EMI a materiály použité k odstínění chrání analogové výstupní obvody před rušením a šumem. Speciální relé odstraňují rušivé signály a profesionální kondenzátory poskytují vyšší rozlišení a větší zvukový rozsah.

Vestavěný sluchátkový zesilovač nabízí plnohodnotný dynamický zvuk a dokáže vybudit i špičková sluchátka s impedancí 600 ohmů. ThunderFX podporuje ENC a samostatné kanály pro zvuk sluchátek a herní dialogy. Hráči tak mohou navzájem komunikovat během hraní. Připraveny jsou tři herní profily (FPS, RTS a Racing) a čtyři nastavení zvuku optimalizovaná pro zvuk výstřelů, kroků, zvuk motoru a řeč. Pomocí intuitivního uživatelského rozhraní lze snadno upravit zvukové efekty v oblíbené hře přesně podle svých představ.

Sada herní zvukové karty ROG Xonar Phoebus

Tým divize ASUS ROG ve spolupráci s odborníky na zvuk z oddělení Xonar vyvinuli sadu herní zvukové karty ROG Xonar Phoebus, která obsahuje interní zvukovou kartu a externí ovládací panel. Interní karta PCI-E je vyrobena z vybraných materiálů a je odstíněna od všech zdrojů elektronického rušení, které se nacházejí uvnitř počítačové skříně. Odstup signál-šum (SNR) má hodnotu 118 dB a sluchátkový zesilovač podporuje i sluchátka s impedancí 600 ohmů.

S ovládacím panelem Xonar Phoebus získají hráči možnost ovládat nastavení hlasitosti přímo ze svého stolu. Technologie ROG Command využívá směrové mikrofony k efektivnímu potlačení až 50 procent okolního hluku, čímž hráčům pomáhá při zadávání příkazů a bezproblémové komunikaci. Prostorový zvuk Dolby Home Theater V4 a herní audio engine GX3.0 byly vyladěny tak, aby poskytovaly věrný zvuk, který hráči ocení zejména při závodních nebo FPS hrách.

Tiskové zprávy

Diskuse