USB reproduktor ASUS MS-100 a bezdrátová sluchátka HS-W1

2. 2. 2012 20:43    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS představil dvojici USB zvukových zařízení - kompaktní stereofonní USB reproduktor MS-100 a bezdrátová USB sluchátka HS-W1. Obě novinky se snaží kromě zvuku zaujmout i designem. Zásluhou kompaktních rozměrů je snadno uložíte do přibalených cestovních pouzder.

USB reproduktor ASUS MS-100 a bezdrátová sluchátka HS-W1

USB reproduktor MS-100

MS-100 je stereofonní USB reproduktor, který nevyžaduje externí napájení. Vystačí si s napájením přes konektor USB 2.0 nebo 3.0, přesto však překvapí úderným zvukem bez známek zkreslení. Kuželovitý design dovedně zakrývá klasické křivky běžných reproduktorů, proto je MS-100 vhodným doplňkem moderní kanceláře či domácnosti. Uvnitř pak najdete velké 54mm měniče, které reprodukují zvuk o síle až 93 dB se zkreslením méně než 3 %.

Pokud používáte operační systém Windows Vista nebo Windows 7, nevyžaduje použití MS-100 žádné další ovladače ani software. Po připojení k počítači nebo notebooku je reproduktor připraven k použití.

Bezdrátová USB sluchátka HS-W1

Sluchátka HS-W1 nabídnou čistý zvuk a zároveň uživatelský komfort. Jsou vybavena 70mm koženými náušníky, které zajistí optimální pohodlí i při delším používání. Technologie bezdrátového přenosu na frekvenci 2,4 GHz je zárukou zvuku v CD kvalitě (44,1 kHz/16 bitů, nekomprimovaný) a dvojnásobného dosahu než u technologie Bluetooth. K přenosu signálu slouží miniaturní USB hardwarový klíč. Díky 40mm měničům a vestavěnému ekvalizéru je zvukový přednes sluchátek velmi vyrovnaný, s bohatými detaily a pevnými basy.

Součástí sluchátek je vyklápěcí mikrofon s funkcí potlačení okolního hluku, který se jednoduše aktivuje vyklopením. Ovládání hlasitosti je velmi snadné, ovladač je totiž umístěn přímo na pravé mušli, stačí jen stisknout horní nebo spodní část sluchátka. Jde o příjemnější řešení, než které nabízí tradiční ovládání hlasitosti na kabelu.

Provozní doba sluchátek na vestavěnou dobíjecí baterii je až 8 hodin. Lehká konstrukce má hmotnost pouhých 170 g. Sluchátka lze snadno složit do praktického přepravního pouzdra.

Doporučená cena sluchátek je 1470 Kč s DPH, cena USB reproduktoru ještě nebyla stanovena.

Tiskové zprávy

Diskuse