TP-LINK TL-PA511 - až 500 Mbps po elektrických rozvodech

2. 2. 2012 22:06    Rubrika: Tiskové zprávy

TP-LINK uvedl na český trh sadu dvou gigabitových adaptérů TL-PA511KIT StarterKit, která je určena pro přenos dat po elektrických rozvodech. Zařízení nabízí alternativu ke klasickým ethernetovým a bezdrátovým sítím, neboť nevyžaduje instalaci kabeláže či dostupnost Wi-Fi signálu.

TP-LINK TL-PA511 - až 500 Mbps po elektrických rozvodech

Adaptéry stačí připojit do elektrické zásuvky a okamžitě začít využívat vytvořenou síť s propustností až 500 Mb/s. Díky vysokému výkonu lze zároveň přenášet i několik HD streamů či 3D filmů do libovolné místnosti v domě. Zařízení tak představuje vhodnou volbu pro snadné vybudování multimediální domácí sítě, u níž odpadají nepříjemnosti spojené s kabeláží.

Díky pokročilé technologii HomePlug AV nabízí adaptér TL-PA511 stabilní připojení s propustností až 500 Mb/s, a to až do vzdálenosti 300 metrů. Svou rychlostí a dostupností tak jednoznačně předčí klasické bezdrátové sítě, jejichž propustnost je obvykle řádově nižší.

Díky zabudované podpoře pro řízení provozu na síti (QoS) a šifrování AES je adaptér zajímavou volbou pro provoz celé domácí sítě, jež usnadní připojení jakéhokoli síťového zařízení, včetně herních konzolí, set-top boxů, IP televizí a síťových tiskáren či disků. Avizovaná technologie QoS přitom umožňuje uživatelům zvolit, zda chtějí upřednostnit multimediální data, online hry, VoIP či běžný internetový provoz. Díky tomu vytvořená síť nabídne vysoký výkon i při provozu více aplikací najednou.

TP-LINK TL-PA511 představuje novou generaci adaptérů pro provoz datové sítě přes elektrické rozvody. Hlavním přínosem vůči starším zařízením je bezesporu praktický design spolu s propracovaným módem pro úsporu energie. Ve chvíli, kdy na síti neprobíhá žádný přenos dat, se TL-PA511 přepne z pracovního do úsporného režimu a sníží spotřebu energie až o 85 %.

Pomocí tlačítek na adaptéru mohou uživatelé jednoduše a rychle zabezpečit síť 128bitovým AES šifrováním. Po zapojení adaptéru do elektrické zásuvky stačí pouze připojit ethernetový kabel a stisknout tlačítko na adaptéru. Všechny další důležité kroky se provedou automaticky.

Sada adaptérů TP-LINK TL-PA511 Gigabit Powerline Adapter StarterKit je již dostupná v síti autorizovaných distributorů a prodejců společnosti TP-LINK za doporučenou maloobchodní cenu 2 199 Kč včetně DPH.
::Vlastnosti

  • Kompatibilní se standardem HomePlug AV, propustnost až 500 Mb/s, vhodné řešení pro streaming HD videa, 3D videa či hraní her.
  • Síťový filtr pro stabilnější a rychlejší přenos po elektrických rozvodech.
  • Využívá stávající elektrické vedení pro provoz datové sítě.
  • Přenos dat až do vzdálenosti 300 metrů po elektrickém okruhu.
  • Díky Plug and Play nevyžaduje vedení nové kabeláže ani složitou konfiguraci.
  • Patentovaný úsporný režim, který šetří až 85 % energie.
  • Bezpečnost dat zajišťuje 128bitové šifrování AES konfigurovatelné stisknutím jednoho tlačítka.
  • Zabudovaná podpora pro QoS se stará o vysoký výkon různých síťových aplikací.
  • IGMP pro přenos multicastových paketů, optimalizace pro streaming IP televize.

.

Tiskové zprávy

Diskuse