HP rozšířilo možnosti přístupu k digitální knihovně Paula McCartneyho

2. 2. 2012 15:01    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP oznámila, že hudební fanoušci Paula McCartneyho mohou využít zcela nového přístupu k portálu www.paulmccartney.com. Naleznou zde jeho hudební sbírku, texty písní, fotografie, alba a mnoho dalšího souvisejícího obsahu.

HP rozšířilo možnosti přístupu k digitální knihovně Paula McCartneyho

Portál paulmccartney.com nabízí přístup k osobní sbírce skladeb hudební legendy, obrázky, texty písní a další atraktivní obsah

Během uplynulého roku 2011 pokračovaly společnosti HP a MPL Communications, Ltd. Paula McCartneyho v úzké spolupráci na návrzích, nasazení a údržbě digitální knihovny založené na privátním cloudu, která obsahuje a katalogizuje více než milion položek osobní multimediální sbírky Paula McCartneyho z období přesahujícího pět desetiletí. Digitální knihovna dosud poskytovala vnitřní přístup pouze zaměstnancům společnosti MPL Communications.

Nový dynamický portál Paula McCartneyho nabízí pohodlný přístup k obsahu i funkcím digitální knihovny, hudebním fanouškům a komunitě tak přináší snadno dostupný a působivý zážitek. Tento výsledek spolupráce HP a MPL Communications nabízí intuitivní a uživatelsky příjemné prostředí pro fanoušky s tagováním metadat a kontextovou strukturou, která umožňuje vhodně propojit jednotlivé typy obsahu.

Fanoušci Paula McCartneyho si mohou zobrazit konkrétní obsah několika různými způsoby – například vyhledat určité album, nikoli tedy pouze jednotlivé skladby, a zároveň také doplňující související informace včetně textů písní, fotografií a videí.

„Cílem nového webového projektu je zaujmout uživatele a přivést je do našeho hudebního světa novými fakty, fotografiemi, zprávami o aktuálním dění, informacemi ze zákulisí a řadou dalších zdrojů, které jim nikdo jiný nenabídne,“ řekl Paul McCartney. „Web dává naší digitální knihovně skutečně život díky neustálému přidávání obsahu z mé osobní sbírky, návštěvníci tak vždy mohou objevit nějakou novinku.“

Divize HP Enterprise Services navrhla a vybudovalo digitální knihovnu prostřednictvím HP konvergované infrastruktury (s využitím serverů, datových úložišť, síťových prvků a softwaru) tak, aby umožňovala transparentní propojení s webem.

Technologie HP dodávají společnosti MPL Communications flexibilitu potřebnou k zpřístupnění multimédií široké veřejnosti prostřednictvím podpůrné digitální knihovny. Fanoušci tak mají možnost vybrat si obsah přizpůsobený přesně jejich požadavkům.

Nový web rovněž obsahuje unikátní online přehrávač (The Jukebox), díky kterému si uživatelé mohou poslechnout skladby a vytvořit vlastní playlisty z hudby nabízené digitální knihovnou. Jediným kliknutím myší pak fanoušci získají přístup k historickým informacím z výběru McCartneyho písní a alb.

„Hudební fanoušci chtějí stále bohatší a hlubší zážitky,“ řekl Jan Zadák, výkonný viceprezident HP Global Sales. „Naše spolupráce se společností MPL Communications je ukázkovým příkladem toho, že pokročilé technologie hrají klíčovou roli při Instant-On správě a organizaci hudby a zásadně rozšiřují stávající možnosti uživatelů.“

Více informací znamená více obchodních příležitostí

Řešení HP Information Optimization sehrála při tvorbě digitální knihovny důležitou roli při organizaci a katalogizaci McCartneyho osobní sbírky. Poskytují obsáhlý přehled o zájmech fanoušků, přenosech a nákupních trendech na webu. MPL Communications je díky tomu schopna přetvořit obrovské množství dat v praktické obchodní informace.

Zajištění a sledování uživatelské spokojenosti

Experti divize HP Enterprise Security definovali bezpečnostní požadavky digitální knihovny a celého webu, aby mohli vyvinout unikátní řešení pro ochranu cenného majetku. Nasadili také nástroje pro sledování výkonu webového serveru, aby byla zajištěna maximální efektivita a úroveň služeb.

Hybridní zpracování pro okamžitou správu

Společnost HP poskytla rovněž řešení Hybrid Delivery, které zahrnuje privátní cloud HP kombinovaný s upravenou a rozšířenou IT infrastrukturou MPL Communications. Díky tomu lze spravovat, upravovat a škálovat web skutečně kdykoli a kdykoli.

Tiskové zprávy

Diskuse