Server Fujitsu PRIMERGY CY1000 - nejvyšší výkon na m2 za nejnižší cenu

17. 2. 2012 04:59    Rubrika: Tiskové zprávy

Nezávislé testy výkonnosti potvrdily, že speciální serverový systém PRIMERGY CX1000 Cloud eXtension nabízí unikátní možnosti rozšíření výpočetní kapacity a nejlepší poměr cena/výkon. Open-Xchange zvládá až 1,5 miliónu současně pracujících uživatelů na jediném serverovém stojanu PRIMERGY CX1000.

Server Fujitsu PRIMERGY CY1000 - nejvyšší výkon na m2 za nejnižší cenu

Testy kapacity prováděné s Open-Xchange prokázaly, že na jediném standardním serverovém systému PRIMERGY CX1000 může být podporováno až 1,5 milionu současně pracujících uživatelů – což je stejné, jako kdyby všichni obyvatelé Prahy a okolí byli obsluhováni z jediného čtverečního metru datového centra.

Testovaný serverový systém Fujitsu je tak ideálním řešením pro webhostingové firmy a telekomunikační společnosti, které ve svých datových centrech musí nejen garantovat kapacitu služeb miliónům uživatelů, ale zároveň dbát o svou ziskovost navzdory stále rostoucím nákladům na napájení a chlazení serverů v datových centrech. Výzvou pro poskytovatele těchto služeb je také maximalizace výkonu serverů v omezeném prostoru datacenter.

Server PRIMERGY CX1000 společnosti Fujitsu je přesně zaměřen na tento segment trhu a je navržen tak, aby poskytoval co nejvyšší výpočetní sílu na metr čtverečný, a to za nejnižší možnou cenu. Do standardního racku je umístěno 38 serverových uzlů a úspory na chlazení a napájení oproti běžným serverům začínají na 20 procentech. Díky nové originální architektuře Cool-CentralTM, která šetří podlahovou plochu, neboť nevyžaduje tzv. „hot aisle“ (horkou uličku), mohou být serverové stojany PRIMERGY CX1000 umístěny zády k sobě, což samo o sobě šetří až 40 % podlahové plochy.

J\xFCrgen Geck, vedoucí technologický pracovník, Open-Xchange, říká: “Open-Xchange plánuje, že do konce roku 2012 zdvojí svoji uživatelskou základnu na 80 miliónů placených poštovních schránek, takže potřebujeme IT architekturu, na kterou se naši zákazníci mohou spolehnout, čímž docílíme požadovaného růstu i tržeb. Z téhož důvodu se PRIMERGY CX1000 od Fujitsu jeví jako správná volba pro webové hostitelské firmy a telekomunikační společnosti, které mohou zároveň využít vysoce rozšiřitelných, nákladově efektivních a vyzkoušených řešení pro spolupráci otevřených zdrojů založených na OpenXchange.”

Cena Fujitsu PRIMERGY CX1000 se bude pohybovat v rozmezí od 80 000 € do 250 000 € podle konfigurace. V prodeji na českém a slovenském trhu bude od března 2010.

Tiskové zprávy

Diskuse