Obliba strategie HP Instant-On Enterprise mezi velkými firmami rychle roste

16. 2. 2012 21:12    Rubrika: Tiskové zprávy

Divize Enterprise Services společnosti HP oznámila, že během posledních měsíců dodala řadu komplexních řešení z oblasti aplikačních služeb předním světovým společnostem působících v různých průmyslových odvětvích a vládním organizacím po celém světě.

Tři čtvrtiny firem považují za nezbytnou součást dalšího obchodního růstu průběžnou modernizací aplikací

Průzkum provedený na základě žádosti společnosti HP na podzim loňského roku odhalil, že 75 % všech velkých společností považuje oproti období před dvěma roky za mnohem důležitější zvyšování hodnoty a inovaci aplikací pro splnění nových požadavků.(1) Zároveň ovšem většina z nich bojuje se zkostnatělými a zastaralými aplikacemi, které mohou „spolknout“ až 70 % z rozpočtu vyhrazeného na provoz IT infrastruktury, a ponechat tak minimum prostředků pro další inovace.

HP pomáhá zákazníkům vypořádat se s těmito problémy a zvýšit podíl vlastních inovací prostřednictvím služeb z oblasti transformace aplikací. Tato oblast představuje klíčovou součást a nezbytný výchozí bod pro přechod na strategii Instant-On Enterprise, která využívá účinné kombinace všech dostupných HP technologií, aby nabídla co nejefektivnější služby pro své obchodní partnery a jejich zákazníky.

Více inovací díky HP aplikačním službám

Klienti z řad velkých firem a vládních agentur využívají portfolio HP aplikačních služeb převážně pro transformaci svých aplikací a zvýšení spokojenosti zákazníků, zajištění dodržení předpisů a získání nových funkcí. Průběžná a efektivní správa portfolia aplikací pomáhá zákazníkům využít veškeré výhody transformačních aktivit.

Společnost US Airways nedávno podepsala dvě samostatné pětileté smlouvy týkající se správy aplikací a hostingových služeb datových center. HP bude na jejich základě i nadále poskytovat a udržovat letecký provozní systém společnosti, stejně jako poskytne řízený mainframový hosting aplikací. Obě tyto smlouvy jsou významnou součástí v synchronizaci obchodních operací po spojení US Airways s America West, dalším z dlouhodobých klientů HP. Po zmíněném spojení zajistilo HP také integraci leteckých rezervačních systémů obou společností.

Polská agentura Agriculture Restructuring and Modernization Agency (ARMA) před časem podepsalo roční smlouvu s HP týkající se rozšiřujících aplikačních služeb, včetně údržby, úprav a uvedení aplikací do provozu.

HP vybudovalo a spravuje pro agenturu ARMA komplexní systém s cílem usnadnit rozdělení dotací Evropské Unie polským farmářům. HP agentuře pomáhá upgradovat systém tak, aby splňoval stávající zákonné požadavky, vytváří nové moduly a přidává nové funkce. Během minulých deseti let HP rovněž zajistilo integraci dalších aplikací a poskytlo služby datového centra.

„Vzhledem k více než jednomu milionu žadatelů potřebujeme spolehlivý systém s kontrolou, který nám pomůže zajistit správné rozdělení dotací,“ řekl Waldemar Tuszy\xF1ski, ředitel IT oddělení agentury ARMA. „Aplikace a zkušenosti HP nám pomohly vybudovat vhodný systém a nyní jej spravovat, takže se můžete plně soustředit na požadavky našich klientů a nezabývat se technickými omezeními.“

Aplikace pod dohledem

Na základě další pětileté smlouvy poskytne HP služby pro správu aplikací Single Family Acquired Asset Management System (SAMS), automatizovaného počítačového systému pro správu operací spojených s více než 65 000 nemovitostmi spravovanými nebo získanými prostřednictvím organizace U.S. Department of Housing and Urban Development (HUD). Ročně je prostřednictvím systému SAMS prodáno více než 75 000 nemovitostí.

V rámci nové dohody bude HP společnosti HUD i nadále poskytovat svůj systém a znalostní databázi obchodních aktivit, díky čemuž bude HUD moci implementovat programové a regulační inovace, stejně jako pokračovat ve stávajících firemních plánech při minimálním riziku výpadků. Smlouva mimo jiné zahrnuje i možnost modernizace aktuálního systému.

Mezi další významné společnosti, s nimiž HP nedávno oznámila uzavření smluv o poskytnutí služeb Applications Services, patří i např. Avista, Australian Taxation Office, Dollar Thrifty či Healthways.

„Velké organizace, které průběžně modernizují své aplikace, jsou mnohem flexibilnější při naplňování požadavků zákazníků nebo občanů, mají více prostoru pro inovace, růst a snáze zvyšují hodnotu svých služeb,“ uvedla Kathy Garcia, senior vicepresidentka pro aplikační služby v HP Enterprise Services. „Kombinací našich dlouholetých zkušeností, širokého portfolia produktů a celosvětového působení dokážeme našim zákazníkům nabídnout aplikace přizpůsobené přesně na míru konkrétním potřebám firemního či vládního sektoru.“

HP nabízí široké konzultační služby týkající se aplikací, jejich vývoje, testování, integrace, outsourcingu a správy, včetně řešení specifických požadavků dílčích průmyslových oborů. Více informací o HP aplikačních službách lze najít na webu www.hp.com/enterprise/applications.

Tiskové zprávy

Diskuse