Aktualizace Nokia Belle je již dostupná

17. 2. 2012 00:25    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Nokia oznámila, že pro chytré telefony s poslední verzí Symbianu (modely Nokia N8, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia C6-01, Nokia C7 a Nokia Oro) je k dispozici aktualizace Nokia Belle. Pro přístroj Nokia 500 bude aktualizace k dispozici již brzy.

Aktualizace Nokia Belle je již dostupná

„Stále myslíme na majitele přístrojů se systémem Symbian. Proto dostanou smartphony s poslední verzí Symbianu aktualizaci na verzi Nokia Belle,“ říká Petr Kasa, ředitel Nokia ČR a SR.

Nový operační systém Nokia Belle přináší další zvýšení uživatelského komfortu. Nokia Belle nabízí šest domácích obrazovek, které maximalizují možnosti personalizace. Na obrazovky lze umístit zástupce aplikací, kontakty, ale také užitečné widgety, které nyní mohou mít různou velikost. Co je opravdu důležité, to uvidíte přímo na ploše systému. Přetáhnutí položky mezi obrazovkami navíc nemůže být jednodušší – stačí dlouhé stisknutí a poté přetažení na požadovanou obrazovku.

Aktualizace Nokia Belle přináší kromě nového rozhraní také nové funkce. Video v HD rozlišení bude možné nahrávat s rychlostí 30 snímků za sekundu, vylepšený webový prohlížeč nabízí ještě komfortnější a rychlejší surfování, včetně přehrávání webových videí. Zjednodušeno bylo menu telefonu, a notifikační lišta. Ta nyní nabízí tlačítka, s jejichž pomocí lze rychle měnit důležité funkce telefonu. Nokia Belle zvýší vaši produktivitu na cestách, především díky výkonným aplikacím od Microsoftu, jako je Lync nebo OneNote. Obě aplikace budou pro systém Nokia Belle brzy k dispozici.

Jak aktualizovat

Nokia Belle je zásadní aktualizace a proto je třeba ji provést prostřednictvím počítače. Pomocí microUSB kabelu připojte svůj telefon k počítači a spusťte Nokia Suite. Pokud jej nemáte, stáhněte si jej ze stránky http://www.nokia.com/cz-cs/podpora/produkty/nokia-suite/. Nokia Suite musí být ve verzi 3.3 nebo novější, pokud máte nainstalovanou starší verzi a máte počítač připojený k internetu, pak se po spuštění programu nabídne aktualizace - tu proveďte.

Ujistěte se, že je počítač připojen k internetu a v programu Nokia Suite zvolte »Nástroje | Aktualizace softwaru«. Průvodce v českém jazyce vám nyní pomůže s aktualizací telefonu. Jak dlouho bude aktualizace trvat, záleží i na rychlosti vašeho připojení k internetu. Objem stažených dat může dosáhnout až 397 MB.

Tiskové zprávy

Diskuse