HP Z1 - první all-in-one pracovní stanice

17. 2. 2012 08:24    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP představila první all-in-one pracovní stanici s úhlopříčkou 27 palců (68,6 cm) a rozlišením displeje 2560x1440 pixelů. Displej pracovní stanice HP Z1 se může pochlubit neotřelým designem a šasi s možností rozevření bez použití nářadí a nástrojů. Díky tomu umožňuje snadný a rychlý upgrade či výměnu dílů.

HP Z1 - první all-in-one pracovní stanice

S novým modelem HP Z1, který vytváří zcela novou třídu pracovních stanic, mohou profesionálové v oblasti designu dát volný průchod své kreativitě.

HP Z1 v sobě kombinuje čistý industriální design, vyšší výkon (díky procesorům Intel® Xeon®(1) a grafice NVIDIA Quadro s podporou více než 1 miliardy barev(2)) a vysokou spolehlivost produktů HP.

Tato pracovní stanice je speciálně určena profesionálům pracujícím v oblasti digitálních médií, zábavy, dále architektům, designérům, kteří pracují se systémy CAD, učitelům a dalším nezávislým profesím. HP Z1 nabízí rychlý rendering a velmi vysoký výkon. Je vybavena plnohodnotnou grafikou a výkonnými procesory. Tato pracovní stanice byla testována a certifikována z hlediska optimálního výkonu a kompatibility s nejčastěji používanými aplikacemi ve výše uvedených profesních oblastech.

Ať už jde o projektanta, který ve 3D prostředí navrhuje náhradní díl, architekta kreslícího budovu, kameramana, jenž zpracovává natočený materiál, nebo fotografa pracujícího na snímcích, všem kreativním profesím HP Z1 nabízí výkon, který jim umožní rychleji realizovat nápady.

„Revoluční pracovní stanice HP Z1 zakládá samostatnou třídu pracovních stanic a posouvá výše laťku pro design, výkon, snadnost a možnosti upgradů a obsluhy,“ uvedl Kobi Elbaz, ředitel pro oblast klientských řešení divize HP Personal Systems Group EMEA. „Skutečně originální design a zážitek z práce, který tato stanice nabízí díky optimální kombinaci vizuálního a počítačového výkonu, činí z HP Z1 model, který nám bezesporu přiláká novou skupinu zákazníků a pomůže nám dále zvýšit tržní podíl.“

Výkon bez kompromisů

  • Výkon pracovní stanice. Profesionální grafika NVIDIA Quadro, paměť ECC, čtyřjádrové procesory Intel Xeon,(1) software třetích stran a extrémně tichý chod, který neruší akustickou reprodukci.
  • Beznástrojové‘ šasi. Díky šasi, které lze otevřít bez použití nástrojů, mohou uživatelé snadno přidat pevný disk, upgradovat paměť nebo získat přístup ke grafice.
  • Volitelné datové úložiště. Uživatelé si mohou vybrat z několika paměťových médií, včetně 7,2K a 10K SATA, SSD, volitelného RAID, vyměnitelného úložiště (AMO), multiformátové čtečky karet, optických disků včetně optické jednotky Blu-ray.(3)
  • Profesionální displej. Displej s WLED podsvícením o úhlopříčce 27“ (68,6 cm) podporuje více než miliardu barev(2) a má široký úhel horizontálního pohledu (178 stupňů), rozlišení 2560x1440 bodů a IPS panel.
  • Hi-fi audio. Dvoupásmové reproduktory na předním dílu s technologií SRS Premium Sound nabízejí audio ve skutečně hi-fi kvalitě.
  • HD Webová kamera. Pomocí této webové kamery můžete pořádat virtuální konference. Je vhodná i pro videozáznam v HD kvalitě.(4)
  • HP Remote Graphics Software. Díky ‚vzdálené grafice‘ od HP mohou uživatelé pracovat v podstatě kdekoliv a využívat přitom veškerý potenciál 2D, 3D, video a mediálních aplikací, na něž jsou zvyklí.
  • HP Performance Advisor. Zkracuje čas, který věnujete řešení problémů. Vytváří ucelenou zprávu o konfiguraci veškerého hardwaru a softwaru pracovní stanice. Tuto zprávu lze použít pro nastavení pracovní stanice konkrétnímu projektu či profesionálnímu zadání na míru – a to jedním kliknutím.

Cena a dostupnost

HP Z1 bude na českém trhu dostupná v dubnu 2012. Předpokládaná doporučená koncová cena je od 29 990 Kč včetně DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse