6. ročník IT Security Workshop 2012

2. 3. 2012 16:14    Rubrika: Tiskové zprávy

Bezpečnost sociálních sítí a podvody na Facebooku. Taková jsou žhavá témata letošního ročníku IT Security Workshopu. Podvody na Facebooku zvolil jako téma úvodní přednášky Igor Hák, autor stránek Viry.cz.

Facebook se stal mimo jiné dobrým nástrojem pro aplikaci sociálního inženýrství, clickjackingu a dalších metod pro vylákání mnoha peněz, nebo alespoň nechtěnou propagaci jinak nezajímavých webových stránek. Praktická přednáška, představí i další současné hrozby na internetu, včetně těch, které jsou tuzemského původu.

Do firem se valí lavina nových mobilních zařízení s různými operačními systémy. To vyžaduje nové nástroje pro zabezpečení dat, správu mobilních zařízení a podporu uživatelů. Používáním zakázaných aplikací a nástrojů sociálních sítí mohou zaměstnanci i neúmyslně zapříčinit únik dat, či umožnit vniknutí útočníka do systému. Problematika bezpečnosti mobilních zařízení bude spolu s dalšími aktuálními tématy, jako je například testování bezpečnosti datových sítí a ověřování bezpečnostních síťových prvků, podniková mobilní bezpečnost, správa smartphonů a tabletů, hlavními pilíři programu letošního ročníku IT Security Workshopu. Přední IT odborníci představí nejnovější řešení, která pomohou podnikovým IT tuto situaci zvládnout.

Novodobé internetové hrozby vyžadují nejen komplexní, ale také podmínkám a uživatelům přizpůsobené řešení IT bezpečnosti. Cílem 6. ročníku IT Security Workshopu je seznámit odborníky podílející se na budování a řízení informační bezpečnosti s riziky v oblasti ochrany dat a s možnostmi, jak tato rizika snížit.

ITSW se koná 20. března 2012 v Kongresovém centru U hájků v Praze

REGISTRACE JE JIŽ OTEVŘENA
Podrobný program, spolu s registračním formulářem a profily partnerů konference, naleznete na www.itsw.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse