ASUS Eee Pad Transformer Prime - 4 jádra s NVIDIA Tegra 3

3. 3. 2012 16:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost ASUS uvedla na český trh tablet ASUS Eee Pad Transformer Prime, jehož zvláštností je odnímatelná klávesnice, která zároveň slouží jako dokovací stanice. Díky tomu dokáže zařízení pracovat až 18 hodin bez nabíjení. Přístroj spojuje výhody tabletu a netbooku a představuje řešení pro uživatele, kteří chtějí kdykoli a kdekoli pracovat nebo se bavit.

ASUS Eee Pad Transformer Prime - 4 jádra s NVIDIA Tegra 3

Jde o první tablet na světě vybavený výkonným čtyřjádrovým procesorem NVIDIA Tegra 3. Současně se jedná o první tablet na světě využívající operační systém Google Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Kromě toho Prime nabízí několik dalších technologických prvenství v kategorii tabletů. Zařízení se včetně klávesnice na českém trhu prodává od 15 990 Kč s DPH.

Tablet Eee Pad Transformer Prime, který byl vyvinut ve spolupráci se společnostmi NVIDIA a Google, disponuje odnímatelnou mobilní dokovací stanicí, která prodlužuje výdrž tabletu až na 18 hodin*. Novinka nabízí také zadní fotoaparát s rozlišením 8 Mpx, automatickým ostřením a LED bleskem. To vše je ukryto v tenkém kovovém těle o hmotnosti pouhých 586 gramů a tloušťce 8,3 mm. Jeho hliníkový povrch zdobený kruhovým motivem je odolný a současně příjemný na dotek. Tablet se vyrábí ve dvou barevných provedeních - ametystové šedé a šampaňské zlaté.

Transformer Prime využívá zvukovou technologii SonicMaster od společnosti ASUS, která napomáhá přesné reprodukci audia.

Už Eee Pad Transformer nabídl špičkový IPS displej s pozorovacími úhly 178°, vyrobený ze speciálního skla Corning Gorilla Glass odolného proti poškrábání. U jeho nástupce Transformer Prime najdete místo displeje s technologií IPS jasnější displej s technologií Super IPS+, díky níž je zobrazený obsah bez problémů čitelný i na přímém slunečním světle.

Extrémní výkon a výdrž

Transformer Prime je první tablet na světě vybavený čtyřjádrovým procesorem NVIDIA Tegra 3 nové generace. Zásluhou čtyřjádrového procesoru a 12jádrového grafického čipu GeForce je Transformer Prime nejvýkonnějším tabletem současnosti s nejrychlejším multitaskingem. Výkon tabletu umožňuje nejen prohlížení webových stránek a přehrávání videa v HD rozlišení ale i hraní her. Transformer Prime má sám o sobě velmi dlouhou výdrž baterií, dosahující až 12 hodin*. Při zapojení tabletu do mobilní dokovací stanice, která jej nabíjí z vlastní baterie, se výdrž prodlouží až na 18 hodin*.

Transformer Prime a Ice Cream Sandwich

Operační systém Google Android 4.0 Ice Cream Sandwich přináší celou řadu vylepšení. Nové uživatelské rozhraní fotoaparátu usnadňuje sdílení, nový panoramatický režim a živé efekty a pozadí zase zpestřují pořizovaná videa. Ani úprava fotografií nepředstavuje problém – základní úpravy pohodlně zvládnete přímo v systému.

Užitečnou funkcí, kterou oceníte zejména na cestách, je ukládání webových stránek a jejich následné prohlížení v režimu off-line, tedy bez připojení k internetu. Pokud se právě nenacházíte v dosahu žádné Wi-Fi sítě, ale přesto potřebujete přenést soubory mezi dvěma zařízeními podporujícími tuto technologii, můžete využít novou funkci Wi-Fi Direct, která se o vše postará. Dalším vylepšením je dobře čitelný nový výchozí font Roboto. Zdokonalení se u tabletu Transformer Prime dočkal také fotoaparát, který můžete používat přímo z výchozí obrazovky zamknutého zařízení. V neposlední řadě došlo k praktickým změnám v uživatelském rozhraní – jednou z nejvýznamnějších je možnost jednoduchým přetažením aplikace vytvářet složky na hlavní obrazovce.

Ostrý obraz

Čelní fotoaparát s rozlišením 1,2 Mpx se hodí k pořádání videokonferencí; zadní fotoaparát s rozlišením 8 Mpx, funkcí automatického ostření a LED bleskem, využijete k pořízení fotografií. Předností hlavního fotoaparátu je vysoká světelnost F2.4, BSI CMOS snímač, ostření dotykem a redukce šumu při nízkém osvětlení. Transformer Prime je historicky prvním zařízením svého druhu vybaveným 8Mpx fotoaparátem, který dokáže natáčet také video v rozlišení Full HD 1080p.

Možnosti rozšíření a cloud služby

Transformer Prime se vyrábí ve dvou verzích – s kapacitou úložiště 32 GB nebo 64 GB. Je vybaven slotem pro micro SD karty, 3,5mm kombinovaným audio jackem a portem micro HDMI. Dokovací stanice nabízí uživatelům nejen klávesnici či touchpad, ale také prakticky neomezené možnosti rozšíření přes port USB a slot pro paměťové karty SD. Pomocí předinstalované aplikace SuperNote můžete psát, kreslit a nahrávat poznámky, zatímco balík kancelářských aplikací Polaris Office zvýší vaši pracovní produktivitu a umožní vám číst a upravovat soubory Word, Excel a PowerPoint (kompatibilní s MS Office 97–2007). Jako bonus k tomuto tabletu nabízí ASUS bezplatné cloud úložiště ASUS WebStorage s kapacitou 8 GB, takže budete mít své soubory na dosah odkudkoli.

* Výdrž baterie závisí na způsobu použití.

Technické parametry

Displej: 10,1" Super IPS+ displej s LED podsvícením (1280 \xD7 800), multidotykové ovládání 10 prsty, ochranné sklo Corning® Gorilla® Glass
Operační systém: Android™ 4.0 Ice Cream Sandwich)
CPU: Čtyřjádrový procesor NVIDIA® Tegra® 3
Operační paměť: LP DDR2 1 GB
Úložiště: 32 GB / 64 GB (1) EMMC + doživotní webové úložiště ASUS WebStorage s kapacitou 8 GB
Bezdrátové připojení: 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1+ EDR
Fotoaparát: 1,2 Mpx (přední) / 8 Mpx s automatickým ostřením a LED bleskem (zadní), vysoká světelnost F2.4
Rozhraní: Tablet: audio jack 2 v 1 (sluchátka/mikrofon); 1 \xD7 port micro HDMI; 1 \xD7 čtečka karet micro SD; 1 \xD7 integrovaný mikrofon; 1 \xD7 stereofonní reproduktor Mobilní dokovací stanice: 1 \xD7 port USB 2.0; 1 \xD7 čtečka karet SD
Čidla: Gravitační čidlo, světelné čidlo, gyroskop, E-compass, GPS
Podpora Flash : Ano
Multitasking: Ano
Speciální aplikace: ASUS launcher, @Vibe Music, ASUS WebStorage, MyLibrary, MyNet, MyCloud, správce souborů, ASUS sync, SuperNote, App Locker, App Backup, TegraZone, Polaris® Office
Baterie: 25Wh li-polymerová baterie, výdrž 12 hodin (2)
Výdrž : 18 hodin s dokovací stanicí; 25Wh (tablet) a 22Wh (mobilní dokovací stanice) li-polymerová baterie (2)
Rozměry: Tablet: 263 mm \xD7 180,8 mm \xD7 8,3 mm / 586 g
Mobilní dokovací stanice: 263 mm \xD7 180,8 mm \xD7 8–10,4 mm / 537 g

(1) Technické parametry produktu se mohou lišit v závislosti na SKU a zemi a mohou se bez předchozího upozornění změnit. Podrobnosti naleznete na webových stránkách www.asus.com.
(2) Výdrž baterie byla testována v úsporném režimu, při přehrávání videa v rozlišení 720p, jasu 60 nitů a výchozí hlasitosti sluchátek.

Tiskové zprávy

Diskuse