ASUS PadFone a nová řada tabletů Transformer Pad

5. 3. 2012 15:55    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS představil na veletrhu mobilních technologií v Barceloně zařízení PadFone, které kombinuje hned tři produkty v jednom: chytrý telefon, tablet a notebook. K dalším uvedeným produktům patří také nové řady tabletů Transformer Pad - Transformer Pad Infinity a Transformer Pad 300. Dostupnost ani ceny novinek nebyly oznámeny.

ASUS PadFone a nová řada tabletů Transformer Pad

ASUS PadFone je 4,3“ smartphone vybavený Super AMOLED qHD displejem, nejnovějším dvoujádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon S4 a digitálním fotoaparátem s rozlišením 8 Mpx a obrazovým procesorem Fuji. To vše je zabaleno v kvalitním provedení optimalizovaném pro operační systém Google Android 4.0. Jakmile se smartphone vloží do volitelného zařízení PadFone Station, rázem se změní v 10,1“ tablet s pětinásobnou výdrží baterie. Technologie Dynamic Display od ASUSu umožňuje bezproblémový přechod mezi displeji zařízení PadFone a PadFone Station. Kromě toho PadFone Station nabízí volitelnou dokovací klávesnici, se kterou se PadFone promění v notebook. V prodeji bude rovněž příslušenství PadFone Stylus Headset – Bluetooth stylus, jenže lze využívat i jako bezdrátový headset pro snadné telefonování v době, kdy je PadFone v PadFone Station.

ASUS svůj první tablet ASUS Transformer Pad TF101 představil v roce 2011. Nedávno představený tablet Transformer Pad Prime se vyznačuje luxusním ultratenkým provedením, kovovým tělem, povrchovou úpravou se soustřednými kruhy a hmotností pouhých 586 gramů. Jedná se o první čtyřjádrový tablet na světě, který pracuje s operačním systémem Android 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS). K tomuto modelu nyní přibyly dva další - Transformer Pad Infinity a Transformer Pad 300.

Řada tabletů Transformer Pad Infinity je vzhledem ke svému Super IPS+ displeji s rozlišením Full HD 1920 \xD7 1200 px a audio technologii ASUS SonicMaster určena především pro videofily. Modely Transformer Pad 300 se hodí pro pohodlné surfování na internetu a hraní her na cestách. Zásluhu na tom má jeho čtyřjádrový procesor NVIDIA Tegra 3 a kvalitní 10,1“ IPS displej s rozlišením 1280 \xD7 800 px.

ASUS Transformer Pad Infinity

Tablety Transformer Pad Infinity, jež budou brzy uvedeny do prodeje, nabídnou kovové provedení a kromě toho jako první na světě také displej s rozlišením Full HD a technologie 4G LTE/3G/Wi-Fi. Full HD displej s rozlišením 1920 \xD7 1200 bodů disponuje technologií Super IPS+ a jasem 600 nitů. Displej tabletu chrání druhá generace odolného skla Corning Gorilla, proto si ho s sebou můžete vzít prakticky kamkoli, aniž byste se museli obávat, že ho poškodíte. O kvalitní zvuk se stará technologie SonicMaster.

Model 4G LTE bude postaven na výkonném dvoujádrovém procesoru Qualcomm MSM 8960 Snapdragon S4 s frekvencí 1,5 GHz s podporou přenosové rychlosti až 100 Mb/s pro stahování a 50 Mb/s pro upload.

Tablet Transformer Pad Infinity je vybaven přední 2Mpx kamerou pro videokonference, na zadní straně se nachází 8Mpx fotoaparát se světelným objektivem a clonou F/2.2.

Stejně jako Transformer Pad Prime i design řady Infinity charakterizuje výjimečně tenké provedení s tloušťkou 8,5 mm a kovové tělo s atraktivní povrchovou úpravou s motivem soustředných kruhů.

ASUS Transformer Pad 300

Model 4G LTE je prvním tabletem na světě, který nabízí technologie 4G LTE/ 3G / Wi-Fi, a navíc je osazen čtyřjádrovým procesorem NVIDIA Tegra 3. Zásluhou výkonného procesoru a kvalitního zvuku, který zajišťuje technologie ASUS SonicMaster, je tento tablet vhodný zejména k prohlížení internetu a hraní her.

Tablet Transformer Pad 300 je vybaven baterií s výdrží 10 hodin*; po připojení k mobilní dokovací stanici s klávesnicí však výdrž baterie vzroste až na 15 hodin*. Přední kamera s rozlišením 1,2 Mpx slouží především při videokonferencích. Zadní 8Mpx fotoaparát s pětisegmentovým objektivem a světelností F/2.2 zase nabízí možnost pořizovat kvalitní snímky či nahrávat HD videa v rozlišení 1080p.

Řada Transformer Pad 300 bude v prodeji v modrém, bílém a červeném provedení.

* Technické parametry produktu, dostupnost na trhu a jednotlivé funkce mohou být bez předchozího upozornění změněny. Skutečné výsledky závisí na nastavení zařízení, způsobu použití a dalších faktorech.

Tiskové zprávy

Diskuse