HP uvedlo nové pracovní stanice řady Z

6. 3. 2012 14:06    Rubrika: Tiskové zprávy

S procesory Intel Xeon E5-2600 nabízí až 16 fyzických jader v jednom systému a dovoluje aplikacím využívat až 32 vláken ve stejnou dobu, zatímco jsou používány dva procesory, každý s osmi jádry a dostupnou technologií Intel Hyper-Threading.

HP uvedlo nové pracovní stanice řady Z

Portfolio nových pracovních stanic zahrnuje modely HP Z820, HP Z620 a HP Z420

— HP Z820 je určena pro nejnáročnější a výpočetně velmi složité vizualizační potřeby. Jedná se o ideální nástroj pro zákazníky, kteří vytvářejí návrhy pomocí CAD aplikací, navrhují audiovizuální projekty nebo potřebují graficky výkonný stroj na testování vývoje nejnovějších her s velkými detaily. HP Z820 poskytuje až 16 fyzických procesových jader při osazení dvěma procesory, až 512 GB paměti, až 14 TB (terabytů) vysokorychlostních pevných disků SAS/SATA (6x HDD nebo SSD), nebo také osazení až dvěma grafikami NVIDIA Quadro 6000 v režimu SLI (napájecí zdroj až 1100 W).

— Pro podobné výpočetní nároky při omezenějším finančním rozpočtu je skvělou volbou HP Z620. Výkonný a univerzální model byl vylepšen tak, aby podporoval single-socket i dražší dual-socket procesory. HP Z620 poskytuje až 16 procesových jader, 96 GB ECC paměti a až 11 TB úložistě na HDD (4x HDD nebo SSD). Při volbě grafické karty lze vybírat v nejvyšší verzi mezi single NVIDIA Quadro 6000 nebo duální kartou NVIDIA Quadro 5000 (zdroj 800 W).

— Pracovní stanice HP Z420 byla navržena tak, aby uspokojila co nejširší okruh uživatelů výpočetní techniky pro náročné použití. Tento model nabízí až osm procesových jader využívajících nejnovější procesor Intel Xeon ve variantách E5-1600 až E5-2600. Spolu s tím poskytuje až 64 GB ECC paměti, až 11 TB vysokorychlostních HDD v kombinaci s SSD, a osazení až dvěma grafikami včetně režimu SLI nebo Crossfire. Také u této stanice, stejně jako u všech vyšších, je možno za velmi příznivou cenu osadit kapalinové chlazení procesoru pro zachování nízké hlučnosti i v případech maximálního vytížení procesoru.

Nové stanice jsou vybaveny nejnovějším osmijádrovým procesorem Intel® Xeon®

Novým prvkem pracovních stanic je mimo jiné i nejnovější osmijádrový procesor Intel® Xeon® typu E5-2600, který nabízí podporu až 512 GB DDR3(1) paměti a podporuje vícevláknové (multithreadingové) aplikace pracovních stanic, na které profesionálové spoléhají.

Vyšší výkon a přímá integrace nových grafických karet díky technologii PCI Express třetí generace

Další novinkou, kterou pracovní stanice HP řady Z využívají, je technologie PCI Express 3.0, která uživatelům nabízí zvýšený výkon, přímou integraci nových rychlých grafických karet při zachování zpětné kompatibility se staršími standardy.

„Společnost HP je lídrem v segmentu pracovních stanic, a proto neustále pokračujeme v investicích do technologií, které umožní našim zákazníkům posunout limity inovace a zrychlit návratnost investice,“ říká Jiří Stříž, category manager pro pracovní stanice pro Českou republiku a Slovensko. „Díky našim investicím do výzkumu a vývoje technologií mohly vzniknout pracovní stanice, které naplňují a překonávají požadavky i těch nejnáročnějších zákazníků po celém světě.“

Více jader pro výjimečně náročné aplikace

Procesor Intel Xeon E5-2600 nabízí až 16 fyzických jader v jednom systému a dovoluje aplikacím využívat až 32 vláken ve stejnou dobu, zatímco jsou používány dva procesory, každý s osmi jádry a dostupnou technologií Intel Hyper-Threading(2). Nové procesory zahrnují podporu vzdálené správy Intel® vPro™(3) a technologii Intel Turbo Boost.(4)

„Pracovní stanice HP založené na našem novém procesoru Intel Xeon E5-2600 pomáhají uživatelům zrychlit proces vytváření, testování a modifikace jejich inovačních nápadů,“ řekl Boyd Davis, viceprezident Intel Architecture Group. „Naše nové procesory Intel Xeon E5 kombinují zvýšenou výpočetní kapacitu a profesionalitu s optimalizovanou vstupní a výstupní infrastrukturou. Tyto pokročilé možnosti umožňují profesionálům být rychle a efektivně v interakci s jejich modely, zatímco souběžně provádějí simulace, výkresy, ray tracing a modelování na své pracovní stanici HP.“

Nové pracovní stanice HP řady Z používají napájecí zdroje s 90% účinností, které redukují jak celkové náklady na spotřebovanou energii, tak i množství zbytečně uvolněného ztrátového tepla.

Všechny pracovní stanice HP Z jsou z materiálů bez ekologicky závadných BFR/PVC (bromovaných zpomalovačů hoření a polyvinylchloridů) a více než 90 % jejich hmotnosti je recyklovatelné.

Cena a dostupnost

Pracovní stanice HP Z420, Z620 a Z820 se začnou prodávat na českém a slovenském trhu v dubnu 2012. Doporučené koncové ceny jednotlivých modelů:
• HP Z420 od 25 900 Kč bez DPH
• HP Z620 od 34 900 Kč bez DPH
• HP Z820 od 45 900 Kč bez DPH

(1) Konfigurace s 32GB DIMMS bude dostupná v 2. kvartálu kalendářního roku 2012.

(2) Hyper vlákna jsou navržena tak, aby vylepšila výkon multivláknových softwarů; ohledně zajištění softwarové kompatibility kontaktujte svého softwarového poskytovatele. Ne všichni zákazníci nebo softwarové aplikace dokáží hypervláknové systémy využít. Více informací o procesorech, které podporují tuto technologii, naleznete na www.intel.com/info/hyperthreading/.

(3) Některé funkce této technologie, jakými jsou Intel® Active Management Technology a Intel Virtualization, vyžadují zapojení softwarů třetí strany, aby mohly fungovat. Dostupnost budoucích virtuálních aplikací pro Intel vPro technologii je závislá na softwarových poskytovatelích. Je vyžadován Microsoft Windows.

(4) Technologie Intel Turbo Boost vyžaduje počítač kompatibilní s tímto procesorem. Výkon procesoru Intel Turbo Boost se liší podle hardwaru, softwaru a celkové systémové konfigurace. Více informací naleznete na www.intel.com/technology/turboboost.

Tiskové zprávy

Diskuse