ASUS - CeBIT 2012 - hardware pro hráče i profesionály

11. 3. 2012 22:59    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS představil na veletrhu CeBIT 2012 řadu novinek pro hráče, fanoušky multimédií i profesionály. Pro hráče si ASUS připravil grafickou kartu HD 7970 DirectCU II a zvukovou kartu ROG Xonar Phoebus, multimediální nadšence osloví bezdrátový router RT-N66U, ethernetový adaptér EA-N66 a externí Blu-ray vypalovačka SBW-06C2X-Z, profesionální uživatele zase monitor PA248Q a přenosný LED projektor P1.

ASUS - CeBIT 2012 - hardware pro hráče i profesionály

Grafická karta HD 7970 DirectCU II a zvuková karta ROG Xonar Phoebus pro hráče

Grafická karta ASUS HD 7970 DirectCU II je nejtišší kartou HD 7970 na trhu. Je vybavena novým systémem chlazení DirectCU se šesti měděnými teplovodivými trubicemi a o 20 % větší plochou pro rozptyl tepla. Tento nový systém je zárukou výrazně nižších provozních teplot a až o 14 dB tiššího chodu, než u referenčních grafických karet. Systém digitálního napájení DIGI+ VRM využívá 12fázovou technologii Super Alloy Power, pomocí které zvyšuje energetickou účinnost a zlepšuje celkovou stabilitu systému. Funkce VGA Hotwire uživatelům umožňuje připájet dráty k regulátorům napětí karty a přesně odečítat nebo řídit napětí Vcore, Vmem a PLL na hardwarové úrovni. Intuitivní rozhraní GPU Tweak slouží k úpravě a ladění frekvence, napětí a rychlosti ventilátorů. Grafická karta HD 7970 DirectCU II je jedinou kartou řady HD 7000, která dokáže posílat výstup grafiky prostřednictvím čtyř nativních portů DisplayPort až na šest monitorů zároveň.

Herní zvuková karta ROG Xonar Phoebus nabídne hráčům čistý zvuk v oblasti vstupu i výstupu. Technologie ROG Command využívá směrové mikrofony, které účinně odstraňují až 50 % ruchů okolního prostředí. Rovněž výrazně vylepšuje čistotu zvuku díky odstupu signál-šum (SNR) 118 dB a sluchátkovým zesilovačům, které dokážou pracovat i s 600ohmovými sluchátky opravdových audiofilů.

Karta Xonar Phoebus je vybavena ovládáním, s nímž lze volně regulovat nastavení hlasitosti přímo na stole. Nejnovější technologie Dolby Home Theater V4 a herní audio engine GX 3.0 byly vyladěny tak, aby dokázaly zprostředkovat realistický zážitek v závodních či FPS hrách.

Síťová řešení RT-N66U a EA-N66 a Blu-ray vypalovačka SBW-06C2X-U pro fanoušky multimédií

Kombinace dvoupásmového bezdrátového routeru ASUS RT-N66U a ethernetového adaptéru EA-N66 tvoří síťové řešení umožňující bezproblémové přehrávání HD obsahu.

Router RT-N66U Wireless-N Gigabit Ethernet nabízí dvoupásmový 2,4GHz/5GHz výkon o rychlosti až 900 Mb/s a až 300 tisíc souběžných datových relací. Technologie ASUS Ai Radar a tři antény zaručují kvalitní bezdrátové pokrytí a optimalizaci signálu, zatímco nástroj ASUSWRT slouží k jednoduchému nastavení a správě sítě. K široké nabídce všestranných funkcí přispívá i dvojice portů USB, certifikace DLNA, sdílení 3G a serverová kompatibilita.

Ethernetový adaptér ASUS EA-N66 nabízí dvoupásmové použití při rychlostech až 450 Mb/s a práci v pásmech 2,4 GHz a 5 GHz. Jeho nezvyklá konstrukce se třemi anténami odstraňuje rušení a zaručuje lepší signál, takže uživatelé mohou plně využívat všechny tři role, které zařízení vykonává: směrovač, opakovač a přístupový bod. Kromě toho disponuje také intuitivním rozhraním a nastavením, díky nimž je připojení a správa sítí hračkou.

Externí Blu-ray vypalovačka SBW-06C2X-U dokáže zprostředkovat zábavu ve 3D s disky Blu-ray. Tato BDXL vypalovačka podporuje technologie Blu-ray 3D, Dolby Digital EX a DTS-HD. Zásluhou formátu BDXL se na disk Blu-ray vejde až 128 GB dat, které mohou být na disk zapsány až šestkrát rychleji, než je běžné u ostatních vypalovaček. To vše je ukryto v konstrukci inspirované miniaturizovanými architektonickými prvky, která získala prestižní ocenění 2011 IF Award a využívá elegantní čtvercové linie a jedinečný kovový stojan.

Monitor PA248Q IPS a přenosný LED projektor P1 pro profesionály

Monitor PA248Q je určen především profesionálním grafikům. Je vybaven předkalibrovaným IPS panelem se 100% pokrytím barevného prostoru sRGB, takže je schopen zprostředkovat přesnou reprodukci a jednotnost barev i při pohledu z ostrého úhlu. Disponuje možností úpravy barev v šesti nezávislých osách a barevném podáním o hodnotě Delta E <5. Funkce QuickFit Virtual Scale umožňuje zobrazit náhledy ve skutečné velikosti v režimech fotografií, dokumentů a mřížky. Novinka nabízí ergonomický design s možností úpravy výšky, naklopení, otočení či natočení do stran, takže si uživatelé budou moci nastavit monitor tak, aby na něj dokonale viděli v jakékoli poloze. Navíc se jedná o první monitor na světě se čtyřmi porty USB 3.0.

Přenosný LED projektor ASUS P1 s jasem 200 ANSI lumenů je vybaven LED lampou s dlouhou životností a zvládá projekci obrazu v HD kvalitě v rozlišení 1280\xD7800. Díky malému projekčnímu poměru 1,16 : 1 umožní novinka HD projekce na ploše o velikosti až 40 palců. Přitom stačí, když zařízení umístíte pouhý jeden metr od plátna. Za pomoci závěsného stojanu lze snadno nastavit výšku, v jaké bude projekce probíhat. Funkce automatické korekce lichoběžníkového zkreslení zjišťuje orientaci projektoru a automaticky koriguje zdeformovaný lichoběžníkový obraz, který se vyskytuje při promítání pod úhlem. Projektor je kompatibilní s většinou napájecích adaptérů pro notebooky ASUS (≧65 W), takže při použití notebooku a projektoru stačí jediný napájecí adaptér. Projektor P1 nedávno získal designová ocenění Good Design Award v Japonsku a iF Gold Product Design Award v Německu.

Tiskové zprávy

Diskuse