PowerLine adaptéry Cisco Linksys - elektrická zásuvka s připojením k síti

11. 3. 2012 23:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Cisco uvádí na trh dva nové powerline adaptéry pro vytvoření připojení k síti z elektrické zásuvky. Jde o Linksys PLSK400 pro připojení až čtyř zařízení prostřednictvím kabelu a Linksys PLWK400 pro bezdrátové připojení.

PowerLine adaptéry Cisco Linksys - elektrická zásuvka s připojením k síti

Nové adaptéry Linksys jsou ideálním řešením pro eliminaci dvou hlavních překážek, se kterými se při připojení k síti lze setkat. PLSK400 poskytne najednou připojení až čtyřem zařízením. Pokud se jedná o zařízení citlivá na kvalitu a stabilitu připojení, tak PLSK400 je tím správným řešením, protože za použití stávajících elektrických rozvodů nabídne kvalitní a stabilní připojení i v místech, kde je distribuce bezdrátového signálu obtížná nebo jeho kvalita nedostatečná.

Pokud je potřeba na takových místech připojit k síti přenosná zařízení, jako tablety nebo smartphony, je zde adaptér Linksys PLWK400. Ten zajistí pokrytí prostoru Wi-Fi signálem i tam, kde by to za normálních okolností například kvůli poloze či použitým stavebním materiálům nebylo možné, tedy v místech, jako jsou terasy, garáže nebo podkroví.

Oba sety se skládají ze dvou adaptérů, první z nich je vždy vybaven jedním portem. V případě PLSK400 je druhý adaptér vybaven čtyřmi porty a u PLWK400 bezdrátovým přístupovým bodem. Vytvoření připojení a spárování adaptérů probíhá pomocí stisku jediného tlačítka. Přenosová rychlost adaptérů je 200 Mb/s. Cena PLSK400 je 1 599 Kč a u PLWK400 ještě nebyla stanovena.

Tiskové zprávy

Diskuse