Nová generace dvoupaticových serverů Fujitsu PRIMERGY

11. 3. 2012 22:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Fujitsu uvádí na trh novou generaci dvoupaticových serverů PRIMERGY x86, která představuje nový standard univerzálnosti, škálovatelnosti a efektivity nákladů. Nová ucelená řada serverů splňuje širokou škálu budoucích požadavků v oblasti IT, přitom se však vynaložená investice vrátí již dnes. Jedná se o velký posun kupředu ve výkonu a modularitě.

Nová generace dvoupaticových serverů Fujitsu PRIMERGY

Obchodní výhody

Řada serverů Fujitsu PRIMERGY s novým konceptem modulárního šasi představuje velmi flexibilní serverovou platformu, kterou si zákazníci mohou snadno nakonfigurovat tak, aby splňovala jejich aktuální potřeby v oblasti IT, a později ji podle potřeby rozšířit. Díky podpoře obecných výpočtů pomocí jednotek GPGPU a vyšší datové propustnosti jsou nové univerzální servery PRIMERGY vhodné téměř pro všechny podnikové aplikace nebo požadavky datových center. Zákazníci, kteří zvolí PRIMERGY, získávají zaručenou ochranu investic po celou dobu životnosti serveru. Kapacitu operační paměti nových modelů lze zvýšit až o 100 %, kapacitu pevných disků až o 33 %. K případným změnám konfigurace serveru slouží dokoupitelné rozšiřovací sady.

Snadná správa pomocí nástroje Fujitsu ServerView Virtual I/O Manager

Inovativní nástroj Fujitsu ServerView Virtual I/O Manager zajišťuje snadnou správu a navíc umožňuje virtualizaci v dynamických datových centrech nezávislou na síti. Nyní podporuje také vzdálené připojení, přidávání a obnovu profilů virtuálních serverů za chodu. Zároveň zkracuje čas potřebný k opětovnému zavedení obrazů z hodin na minuty.

Třetí generace nástroje Fujitsu ServerView Virtual I/O Manager je k dispozici pro všechny nové dvoupaticové servery PRIMERGY. Zjednodušené funkce správy napájení spolu s modulárními napájecími zdroji s 94% účinností umožňují další snižování podnikových nákladů na energii až o 73 % v porovnání s předchozí generací.

Vyšší výkon

Nejnovější procesory řady Intel® Xeon® E5 zvyšují celkový výkon dvoupaticových serverů PRIMERGY až o 70 %. V oblasti HPC (High Performance Computing) vyšplhá výkon systému až o 120 % díky novému rozšíření Advanced Vector Extensions (AVX) od společnosti Intel.(1)

Modely

Nová řada dvoupaticových serverů Fujitsu PRIMERGY je k dostání v provedení tower, rack i blade a zahrnuje:

• Bezkonkurenční ekonomický server PRIMERGY TX300 S7 v provedení tower
• Vysoce produktivní server PRIMERGY RX200 S7 o výšce 1U v provedení do racku
• Univerzální server PRIMERGY RX300 S7 v provedení do racku
• Maximálně rozšiřitelný nový server PRIMERGY RX350 S7 v provedení do racku
• Univerzální a cenově úsporný blade server PRIMERGY BX920 S3
• Špičkový blade server PRIMERGY BX924 S3 pro nejnáročnější aplikace(2)

(1) Měřeno pomocí testu SPECint_rate_base2006 a Linpack na serveru PRIMERGY s procesorem řady Intel® Xeon® 5600 v porovnání se serverem PRIMERGY s procesorem řady Intel® Xeon® E5. SPEC® a název testu Benchmark SPECint® jsou registrované ochranné známky společnosti Standard Performance Evaluation Corporation. Další informace o testech SPECint2006 naleznete na webu www.spec.org/cpu2006/
(2) Zahájení dodávek se pro různé modely a země liší.

Tiskové zprávy

Diskuse