Technologie pro vysílání televize v síti LTE

13. 3. 2012 22:51    Rubrika: Tiskové zprávy

Ericsson ve spolupráci s firmou Qualcomm Incorporated uvedl technologii eMBMS, která je prostředkem k vysílání obsahu více uživatelům současně prostřednictvím sítí LTE. Tato nově vznikající technologie skýtá potenciál snížit náklady na distribuci populárního multimediálního obsahu - streamovaného videa i obsahu přenášeného v době mimo špičku, ukládaného do paměti mobilního zařízení a přehrávaného v době, kterou si uživatel zvolí.

Technologie pro vysílání televize v síti LTE

Zavedením technologie eMBMS budou moci mobilní operátoři lépe využít své stávající radiové spektrum a uvolnit kapacitu sítě. Mobilní operátoři tak budou schopni maximálně efektivně nabízet služby, jako např. televizní vysílání, streamované video, podcasty nebo aktualizace softwaru, určené velkému počtu mobilních zařízení a set-top boxů.

Technologie eMBMS může být obzvlášť užitečná během živých akcí, například hudebních koncertů nebo sportovních zápasů, kdy miliony spotřebitelů současně sledují stejný obsah a kdy lze tuto technologii využít k vysílání doplňkového obsahu, např. záběrů kamer z jiných úhlů, pro uživatele zařízení v síti LTE.

Johan Wibergh, výkonný viceprezident obchodní jednotky Sítě Ericssonu, prohlásil: „Ericsson spolupracuje s mobilními operátory, jakým je např. firma Qualcomm, a řadou dalších firem v tomto odvětví na vývoji technologie eMBMS a s potěšením pozoruje, že vývoj této nově vznikající technologie nabírá na obrátkách.“

Peggy Johnson, výkonná viceprezidentka a prezidentka pro rozvoj globálních trhů Qualcommu, dodává: "Jsme přesvědčeni, že technologie eMBMS se stane klíčovým prvkem řešení exponenciálního růstu mobilních přenosů multimediálního obsahu a aplikací stahovaných z internetu. V současnosti se zaměřujeme na integraci všech funkcí této technologie a podporu služeb v rámci naší nabídky čipových sad pro sítě LTE, které položí základy blížícího se komerčního nasazení technologie eMBMS.“

Ericsson tímto projektem i nadále dokazuje svou vůdčí pozici v oblasti technologií mobilního vysokorychlostního připojení – rozšiřuje základní sadu funkcí sítě LTE a umožňuje poskytovat vysílání společně se službami vysílání pouze pro jediné zařízení (tzv. unicast). Očekává se, že komerční produkty podporující technologii eMBMS budou v celosvětovém měřítku uvedeny na trh v roce 2014.

Tiskové zprávy

Diskuse