Mini-adaptéry D-Link PowerLine - počítačová síť do elektrické zásuvky

14. 3. 2012 23:08    Rubrika: Tiskové zprávy

Na konci roku 2015 bude mít dle nejnovějších studií přes 290 milionů domácností vlastní počítačovou síť a zákazníci budou požadovat spolehlivé internetové připojení po celém domě. Proto se společnost D-Link rozhodla uvést na trh nový mini-adaptér PowerLine AV DHP-310AV a startovací sadu DHP-311AV, která obsahuje dva tyto adaptéry. Zařízení umožňují velmi snadno a skrytě rozšířit dosavadní síť i do míst, kam bezdrátový signál obvykle nedosáhne, ať už do sklepa, do garáže nebo do horních pater domu.

Mini-adaptéry D-Link PowerLine - počítačová síť do elektrické zásuvky

Stačí jen zapojit kompaktní PowerLine adaptéry do libovolné elektrické zásuvky, aby mohly využít existující domovní elektrický rozvod pro vytvoření výkonné spolehlivé sítě. Umožní tak propojit zařízením, která jsou daleko od hlavního směrovače. Adaptéry s oceněným designem jsou pouze 68 mm vysoké a 42,4 mm široké, takže nebrání využití sousedních zásuvek pro jiná zařízení.

Aleš Pícl, ředitel společnosti D-Link Česká republika, Slovensko a Bulharsko, říká „Společnost D-Link si klade za cíl vytvářet inovativní řešení a reagovat na aktuální potřeby zákazníků. Proto jsme uvedli na trh nové a nejmenší PowerLine adaptéry D Link, které pomohou uživatelům eliminovat místa bez přístupu k internetu a svým designem respektují nároky dnešních moderních domovů.“

Sada mini-adaptérů PowerLine AV je určena uživatelům, kteří zřizují PowerLine připojení poprvé, zatímco samostatné mini-adaptéry PowerLine AV jsou ideální pro rozšíření již existující sítě. Oba produkty jsou ideální pro uživatele, kteří se chtějí připojit k internetu a surfovat, nakupovat, posílat e-maily nebo stahovat hudbu, aniž by museli přemýšlet, na kterém místě domu mají nejlepší podmínky pro připojení svého notebooku, herní konzoly. PowerLine síť lze rozšířit o další WiFi router, a pokrýt tak větší oblast pro bezdrátové připojení tabletů a smartphonů. Adaptéry umožňují přenos dat rychlostí až 200 Mb/s, což je dostačující pro VoIP telefonování, streamování médií i online hry.

Adaptéry PowerLine nezaostávají ani v oblasti zabezpečení. Umožňují rychle nakonfigurovat šifrovací klíč, který využívá 128bitové AES šifrování dat, aby se zabránilo neoprávněnému přístupu do sítě. Adaptéry jsou vybaveny i úspornými technologiemi D-Link Green™, čímž snižují jejich spotřebu bez omezení jejich výkonu. Pokud během určité doby neproběhne žádné vysílání ani příjem dat, funkce přepne adaptér automaticky do klidového režimu.

Tiskové zprávy

Diskuse