Dell představil dvanáctou generaci serverů PowerEdge

19. 3. 2012 20:50    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Dell představila kompletně inovovanou dvanáctou generaci serverů Dell PowerEdge. Nová řada je od základů navržena pro maximální výkon při minimální správě v podnikových infrastrukturách. Společnost představila celkem sedm nových serverů ve všech velikostech šasi - od racku přes tower až po blade provedení. Nové servery Dell PowerEdge jsou postaveny na procesorové platformě Intel Xeon E5 a nabízí flexibilní škálovatelné řešení pro všechny typy organizací. V porovnání s předchozí generací nabízí vyšší výkon při menší energetické náročnosti.

Dell představil dvanáctou generaci serverů PowerEdge

„Při návrhu nové generace serverů Dell PowerEdge jsme vycházeli ze zpětné vazby a požadavků více než 7700 zákazníků z celého světa,“ říká Brad Anderson, prezident divize podnikových řešení společnosti Dell. „Jejich zpětná vazba nám pomohla vytvořit dvanáctou generaci serverů, která dosahuje vyšíího výkonu při jednodušší správě než ta předchozí.“

12. generace serverů Dell PowerEdge

Nová generace zahrnuje servery Dell PowerEdge R820, R720, R720xd, R620 a C6220 s umístěním do racku, blade variantu M620 a T620 s šasi typu tower. Součástí nových produktů je i druhá verze pokročilých nástrojů pro administrátorskou správu Dell Remote Access Controller 7 (iDRAC7) s aplikací Lifecycle Controller 2.0, jejichž první generaci dle průzkumů IDC využívá více než tři a půl milionu zákazníků serverů Dell PowerEdge. Druhá generace těchto nástrojů nabízí:

  • Automatizovaný monitoring stavu infrastruktury a sítě díky více než 400 senzorům, které umožňují v reálném čase sledovat mimojiné paměti, diskové pole RAID nebo síťové prvky.
  • Možnost vzdáleného povolení a konfigurace řady síťových prvků dodávaných společně s novou dvanáctou generací serverů Dell PowerEdge.
  • Knihovnu s více než 65 přednastavenými modely nasazení serverů Dell PowerEdge.
  • Integraci nástroje iDRAC7 s aplikací Lifecycle Controller 2.0 do nástrojů pro správu a údržbu společností Microsoft, VMware a BMC. Díky tomu mohou firmy snáze začlenit novou generaci serverů Dell do své stávající infrastruktury.

Jednou z hlavních předností nové generace serverů Dell PowerEdge je také optimalizovaná energetická náročnost:

  • Nástroj OpenManage Power Center je založen na aplikaci Node Manager vyvinuté ve spolupráci Dellu a Intelu a slouží ke správě a optimalizaci energetické náročnosti v jednotlivých serverech, racku nebo serverovnách z jediné aplikace.
  • Chlazení Dell Fresh Air, které umožňuje provozovatelům datacenter využívat časově omezené chlazení vzduchem s venkovní teplotou až do 45 stupňů Celsia. V nově budovaném datacentru mohou zákazníci s touto technologií ušetřit až 50 % nákladů na elektrickou energii za klimatizaci.
  • Nová generace serverů obsahuje také napájecí zdroje, které díky své maximální energetické účinnosti získaly jako první serverové zdroje certifikaci Titanium od nezávislého sdružení 80 PLUS.

Mezi hlavní výkonové přednosti nové generace se řadí:

  • Inovativní technologie Dell Express Flash pro rychlou výměnu PCIe SSD disků na čelní straně rackového serveru.
  • Až třikrát větší diskové pole pro poštovní schránky Microsoft Exchange a až dvakrát více vyřízených emailů s technologií Scalable Storage díky navýšenému stropu datových úložišť.
  • Až o 86 % snížená doba nutná k vyřízení jednotlivých dotazů databází Oracle díky funkci Dell Compellent Data Progression Automated Tiered Storage.
  • Možnost konsolidace Oracle RAC databází v poměru 8:1 s až 84% úsporou energetické náročnosti.

Dostupnost

Servery Dell PowerEdge dvanácté generace jsou již nyní k dispozici k objednání v síti distributorů 100MEGA, AT Computers, SWS a autorizovaných partnerů nebo na www.dell.com/PowerEdge. Server Dell PowerEdge C6220 a R820 budou k dostání v průběhu března 2012.

Tiskové zprávy

Diskuse