HP ProLiant Gen8 - nová generace serverů na český trh

19. 3. 2012 21:11    Rubrika: Tiskové zprávy

Modelová řada serverů HP ProLiant Gen8 je výsledkem dvouletého vývoje s rozpočtem 300 milionů dolarů. Společnost HP v rámci konference Generation 8 Roadshow oficiálně uvedla na český trh nejnovější generaci výkonných serverů HP ProLiant Generation 8 (Gen8) s dosud nejpokročilejší mírou automatizace.

HP ProLiant Gen8 - nová generace serverů na český trh

Současně byla také zahájena výroba serverů HP Gen8 v montážních areálech Foxconn v Kutné Hoře a jejich distribuce nejen českým zákazníkům, ale i do zemí regionu EMEA (Evropy, Blízkého Východu a Afriky).

Servery HP ProLiant Gen8 představují výsledek dvouletého vývojového programu nazvaného projekt Voyager s rozpočtem 300 milionů dolarů, jehož cílem bylo podstatně zlevnit provoz datových center prostřednictvím pokročilé automatizace dílčích částí i celého životního cyklu serverových řešení. K dnešnímu datu se Projekt Voyager „postaral“ o registraci více než 900 patentů a dal vzniknout nové systémové architektuře HP ProActive Insight, součásti portfolia HP konvergované infrastruktury.

Tři fáze transformace serverového trhu

Projekt Voyager, jehož prostřednictvím nyní HP automatizuje každou dílčí část životního cyklu serverů, představuje třetí fázi víceleté transformační strategie společnosti HP v oblasti serverového trhu. První transformační fáze odstartovala v listopadu 2011 v podobě projektu Moonshot, který přinesl unikátní návrh serverů s extrémně nízkou energetickou náročností. Projekt Odyssey, druhá fáze transformační strategie, stanovil nový standard řešení zajišťujících nejnáročnější výpočty pro kritické systémy a aplikace.

„Nová generace serverů HP ProLiant Gen8 posunuje serverový trh hned o několik dlouhých kroků dopředu,“ řekl Jiří Lepka, produktový manažer serverové divize HP ISS. „Inovativní technologie HP nyní přinášejí kromě vyššího výkonu a lepšího hospodaření serverů s energií i automatickou virtuální správu sebe sama, což podstatně ušetří čas správcům datových center.“

Dynamická akcelerace zátěže a mnohem snazší administrace

Architektura ProActive Insight použitá v modelové řadě HP ProLiant Gen8 zahrnuje výkonný hardware a software umožňující pokročilou automatizaci životního cyklu serverů. Poskytuje také průběžnou analýzu aktuálního stavu serveru, spotřeby elektrické energie a další důležitou diagnostiku, díky čemuž lze až trojnásobně urychlit online aktualizace systému při snížení prostojů až o 93 %.(1)

Servery HP ProLiant Gen8 byly vyvíjeny na základě více než 150 podnětů k inovacím od koncových zákazníků a testovány v reálném provozu více než 100 datových center. Inovace obsažené v serverech HP ProLiant Gen8 výrazně zvyšují aplikační výkon, zároveň IT správcům umožňují maximalizovat dostupnost serverů a ušetřit až 30 dnů strávených procesy administrace za jeden rok a na jednu osobu při obsluze typického datového centra s rozlohou 10 000 čtverečních stop.(2)

Dynamická akcelerace zátěže serverů HP ProLiant Gen8 až sedminásobně zvyšuje jejich výkon při náročných datových operacích prostřednictvím návrhu konvergovaného serveru a úložišť, které využívají inteligentní technologie HP.(3) Unikátní řešení HP Advanced Data Mirroring a inteligentní algoritmy navíc zajišťují až 1000\xD7 bezpečnější přístup k datům a o 95 % rychlejší inicializaci pole RAID (Redundant Array of Independent Disks).(4)

Unikátní služby proaktivní podpory

Nová generace energeticky úsporných serverů HP ProLiant Gen8 poskytuje téměř dvojnásobný výpočetní výkon na jeden watt, čímž v typickém datovém centru ušetří během tří let na spotřebě energie až 7 milionů dolarů(5) – v kombinaci s inteligentními racky obsahujícími zabudované senzory HP 3-D Sea of Sensors, které optimalizují rozložení zátěže. Servery konkurenčních značek nutí jejich uživatele k ruční správě, sledování a měření spotřeby i chlazení, což vyžaduje další zdroje, zvyšuje riziko nedostupnosti vinou konfiguračních chyb a navyšuje náklady na spotřebu energie.

Servery HP Gen8 jsou rovněž první hardwarovou platformou HP, která obsahuje služby proaktivní podpory Always On Support Services. Díky těmto službám mohou zákazníci odhalit problémy dříve, než reálně nastanou, dosáhnout až 95% úspěšnosti už při jejich prvotním řešení a zkrátit případný výpadek provozu až o 66 %.(6)

Cena a dostupnost

Servery HP ProLiant Gen8 jsou od dnešního dne dostupné českým zákazníkům prostřednictvím prodejních míst HP a obchodních partnerů.

Cena serverů řady HP ProLiant ML tower pro vzdálené kanceláře a pobočky začíná na 36 000 Kč, rackové servery HP ProLiant DL, které přinášejí vyvážený výkon a efektivitu, lze koupit od 54 000 Kč, blade servery HP ProLiant BL pro cloudovou konvergovanou infrastrukturu jsou v prodeji od 73 000 Kč, a škálovatelné servery HP ProLiant SL navržené pro webová, cloudová a obecně široce škálovatelná technologická prostředí začínají na ceně 52 000 Kč.

Tiskové zprávy

Diskuse