Zvukové karty ASUS Xonar DGX 5.1 a Xonar DSX 7.1 pro hráče a audiofily

21. 3. 2012 20:56    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS představil zvukové karty Xonar DGX 5.1 a Xonar DSX 7.1, které jsou PCI Express verzemi již uvedených modelů Xonar DG 5.1 a Xonar DS 7.1. Karta Xonar DGX 5.1 je vybavena sluchátkovým zesilovačem s technologií Dolby Headphone, takže nabízí lepší poziční zvuk ve hrách, zatímco karta Xonar DSX 7.1 umožňuje zpracování zvuku DTS. Obě karty disponují herním zvukovým enginem ASUS GX 2.5 a jsou kompatibilní s nejnovější verzí EAX, takže kvalitou zvuku snadno předčí zvukové karty integrované na základní desce. Novinky jsou šité na míru hráčům a pro použití v HTPC sestavách, kde je potřeba kvalitního zvuku klíčová.

Zvukové karty ASUS Xonar DGX 5.1 a Xonar DSX 7.1 pro hráče a audiofily

Zvuk pro hráče

Dva nové přírůstky produktové řady Xonar využívají několik důležitých technologií. Obě karty jsou vybaveny herním zvukovým enginem ASUS GX 2.5, jenž umožňuje kvalitní zpracování zvuku a kompatibilitu s nejnovější verzí EAX. Sluchátkový zesilovač, integrovaný na kartě Xonar DGX 5.1, byl navržen tak, aby zlepšoval kvalitu zvuku zvýrazněním herních zvukových detailů. Doplňuje ho 5.1kanálová zvuková technologie Dolby Headphone. Využívá tři režimy pro různé situace: Voice, Pro-gaming a Exciter (pro zesílení výstupu basů). Poziční zvuk hráčům pomáhá s orientací v prostoru, takže budou při hraní úspěšnější, a to zvláště u akčních her v režimu pro více hráčů.

Volba pro multimédia

Zvuk 7.1kanálové karty Xonar DSX 7.1 je velmi čistý a jeho hodnota SNR je na úrovni 107 dB. Engine GX 2.5 je zárukou přesnosti zvuku i kompatibility s nejnovějším formátem EAX. Karta se dodává se systémem DTS Connect, který zahrnuje technologie DTS Neo X\x99a DTS Interactive. DTS Connect umožňuje jednoduché nastavení řady systémů domácí zábavy a zároveň kvalitní zvuk při sledování filmů. Při přehrávání disků Blu-ray využijete potenciál, které toto úložné médium nabízí, protože si budete moci vychutnat 192kHz 24bitový zvuk ve vysokém rozlišení. Uživatele, kteří si rádi pohrávají se součástkami počítače, potěší vyměnitelné zesilovače, s nimiž si každý může snadno upravit charakteristiky zvuku podle svého vkusu.

Xonar DGX 5.1 se prodává za 880 Kč, model Xonar DSX 7.1 za 1290 Kč s DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse