HTC One - nová vlajková řadu telefonů přichází do ČR

5. 4. 2012 00:05    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HTC představila pro ČR novou vlajkovou řadu telefonů HTC One, kterou společnost poprvé odhalila na únorovém veletrhu MWC v Barceloně. Trojice modelů tehdy zaujala důrazem na vysoký výkon, nejnovějšími technologiemi, inovativním fotoaparátem a jedinečnou kvalitou zvuku.

HTC One - nová vlajková řadu telefonů přichází do ČR

„Po vydařené premiéře nové vlajkové řady telefonů HTC One na veletrhu v Braceloně jsem rád, že mohu novinky osobně představit i v České republice,“ říká Antonio Muñoz Tallón, Head of Regional Product Management v HTC EMEA. „Nová řada telefonů HTC One přináší zásadní inovace do funkcí, které naši zákazníci nejčastěji využívají. Těšit se tedy mohou na vylepšený fotoaparát a fotografické nástroje, hudební zážitek se zvukovou technologií Beats Audio a novou generaci intuitivního uživatelského prostředí HTC Sense 4,“ dodává.

Vlajková řada mobilních telefonů HTC One je postavena na operačním systému Android 4.0 (ICS) s novou generací uživatelského rozhraní HTC Sense 4. Čtvrtá verze prostředí nabídne také sadu technologií HTC ImageSense pro pokročilou práci s fotografiemi. Uživatelské rozhraní HTC Sense 4 přináší inovace a zkvalitnění zvuku. Součástí rozhraní je i řada nástrojů pro vylepšení kvality reprodukovaného zvuku.

Inovativní fotoaparát jako součást celé řady HTC One

Sada technologií HTC ImageSense inovuje každou součást fotografického aparátu v telefonech řady HTC One, tedy čočku, snímací senzor a software. Novinkou je rovněž fotografická výbava zajišťovaná sadou HTC ImageChip. Technologie HTC ImageSense tak umožňují mezi mobilními telefony nejrychlejší snímání fotografií a maximální kvalitu fotografií při špatných světelných podmínkách. Balík inovací HTC ImageSense umožňuje vytvářet profesionálnější a lépe vypadající fotografie než některé digitální fotoaparáty.

  • Funkce rychlého pořizování momentek – Telefony řady HTC One razantně snižují čas potřebný k focení momentek. Uživatel totiž může fotografovat během pouhé 0,7 vteřiny. Funkce automatického ostření umožňuje fotit dokonale ostré fotografie již během 0,2 vteřiny.
  • Kvalitní fotografie v nepříznivých podmínkách – Řada HTC One dosahuje díky použití inovativního fotoaparátu mnohem lepších výsledků při focení v podsvětlených, neosvětlených nebo naopak přesvícených podmínkách. Čočka fotoaparátu se světelností F/2.0 použitá v modelech HTC One X a HTC One S nabízí o 40 procent více světla na fotkách v porovnání s telefony se světelností F/2.4.
  • Funkce Video Pic – Díky funkci Video Pic umožňují telefony řady HTC One snímat současně videa i fotografie. Při nahrávání videa ve vysokém rozlišení stačí uživateli stisknout boční tlačítko fotoaparátu, aby vyfotil fotografii při nepřerušeném nahrávání videa. Funkce umožňuje také snímání fotografií z přehrávaných videí.
  • Cloudové úložiště pro fotografie a dokumenty – Nová verze uživatelského prostředí HTC Sense 4 přichází s integrací cloudového úložiště Dropbox. Majitelé telefonů řady HTC One bezplatně získají k dispozici 25 gigabajtů prostoru po dobu dvou let.
  • Sdílení fotografií – Telefony řady HTC One umožňují sdílení fotografií s přáteli zcela novým způsobem. Po připojení bezdrátového přijímače HTC Wireless Media Link HD k HDMI portu televize, může uživatel sdílet veškerý svůj audiovizuální obsah na velkoplošné obrazovce.

Autentická kvalita zvuku

Technologie vylepšení zvuku Beats Audio je v telefonech řady HTC One integrována napříč celým operačním systémem. Uživatelé získají s inovativními sluchátky Beats maximální kvalitu poslechu nejen v hudebním přehrávači, ale i při sledování filmů, videí z YouTube nebo při hraní her. Nové modely telefonů jsou vybaveny také novým správcem hudebních souborů HTC Sync Manager. Ten umožňuje automatickou synchronizaci hudební sbírky nebo iTunes s počítačem pomocí kabelu i Wi-Fi bezdrátové sítě.

HTC One X – vlajková loď HTC mezi mobilními telefony

Nejvýkonnější telefon nové řady, HTC One X, je zpracován z jediného kusu polykarbonátu, ale přitom v sobě díky vynikajícímu dílenskému zpracování přináší i veškeré výhody kovových konstrukcí. Uživatelé pak ocení především příjemný pocit při držení telefonu a nízkou hmotnost. Model HTC One X je jako první telefon od HTC vybaven ultravýkonnou čipovou sadou NVIDIA Tegra 3. Ta v sobě integruje čtyřjádrový Super 4-PLUS-1 procesor taktovaný na 1,5 GHz. HTC One X obsahuje také zvláštní jádro pro maximální efektivitu správy energie. Grafické výpočty obstarává dvanáctijádrová grafická jednotka NVIDIA GPU. Velikost telefonu vychází z rozměrného 4,7 palcového displeje s jemným HD rozlišením 720p (1280 x 720 px) s novou 3D technologií ochrany displeje Corning Gorilla Glass.

HTC One S – výkon s kompaktními rozměry

Novinka HTC One S je určena těm, kteří hledají vysoký výkon v kompaktnějším těle než v případě vlajkové lodi HTC One X. Telefon se 4,3 palcovým displejem s ochranou Corning Gorilla Glass je vybaven dvoujádrovým 1,5 gigahertzovým procesorem Qualcomm Snapdragon S4. Model HTC One S dosahuje díky nové technologii dílenského zpracování tloušťky pouhých 7,9 milimetrů. Tento rozměr řadí novinku na pozici nejtenčího telefonu v historii společnosti HTC.

HTC One V – osvědčený design z jednoho kusu hliníku

Třetí novinkou společnosti HTC je model HTC One V inspirovaný několikrát oceněným designem a zpracováním legendárního modelu HTC Legend. Tělo telefonu je tak vyrobeno z jednoho kusu hliníku.

Dostupnost

Vlajkový model HTC One X bude společně s HTC One V k zakoupení v prvním dubnovém týdnu za doporučenou cenu 15 499 Kč, resp. 7 999 Kč. Telefony budou dostupné na pražské značkové prodejně HTC a maloobchodní prodejní síti. Dostupnost modelu HTC One S se očekává v červenci letošního roku za odhadovanou doporučenou cenu 13 499 Kč.

Tiskové zprávy

Diskuse