Disk Google - služba pro ukládání a správu souborů

15. 5. 2012 17:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Google uvedla službu Disk Google (Google Drive). S kapacitou 5GB budou mít nyní uživatelé možnost zdarma nahrávat a také přistupovat z jednoho místa ke všem svým souborům, včetně fotografií, videí, PDF formátům nebo spravovat nové dokumenty. Disk Google představuje další krok ve zlepšování cloudových služeb Googlu.

Disk Google - služba pro ukládání a správu souborů

Do portfolia cloudových služeb patří kromě jiných i freemailový klient (Gmail), sdílený Kalendář Google nebo balíček aplikací Dokumenty Google. Ty slouží k vytváření, sdílení a spolupráci na dokumentech v reálném čase a ode dneška se s novými funkcemi stávají součástí Disku Google. Uživatelé teď budou moci přidávat a editovat komentáře pro nejrůznější typy souborů, včetně obrázků, videí a PDF dokumentů.

Disk Google také dokáže rozpoznat objekty na fotografiích nebo text v naskenovaných dokumentech. Vyhledávat mohou uživatelé ve službě podle klíčových slov nebo pomocí filtru dle typu souboru, vlastníka, aktivity a mnoha dalších možností.

Výhodou cloudové služby Disk Google je bezpečné zálohování a přístup k datům odkudkoli a to z libovolného zařízení. Uživatelé o své soubory nepřijdou ani v případě selhání počítače nebo ztráty mobilního telefonu. Aplikaci Disk Google je možné nainstalovat do počítače, včetně Mac zařízení. Mobilní aplikace pro telefony Android a tablety je k dispozici ke stažení v Google Play.

Se službou získají uživatelé 5 GB prostoru zdarma. Úložný prostor je možné navýšit za měsíční poplatek na různé úrovně kapacity od 25 GB až do 1 TB. S přechodem na placený účet se uživatelům automaticky navýší i kapacita jejich Gmail účtu na 25 GB.

Google Drive je koncipovaný jako otevřená platforma. Několik aplikací třetích stran založených na Google Drive je dostupný v Internetovém obchodě Chrome (Chrome Web Store) a další budou přibývat.

Více informací o službě Disk Google naleznete na webové stránce drive.google.com/start.

Tiskové zprávy

Diskuse