HP pomáhá společnosti Kaspersky Lab s vývojem nových bezpečnostních produktů

24. 5. 2012 16:40    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP oznámila, že si Kaspersky Lab vybral pro správu projektů v rámci svého oddělení R&D řešení HP Project and Portfolio Management (PPM). Software HP PPM umožňuje společnosti Kaspersky Lab během navrhování a vývoje nových produktů zvýšit efektivitu využívání zdrojů, optimalizovat časové vytížení vývojového týmu a celkově lépe spravovat projekty a produktové portfolio.

Antivirové technologie Kaspersky Lab v současnosti chrání více než 300 milionů uživatelů po celém světě – velkých korporací či vládních institucí, stejně jako malých a středně velkých firem. Produkty společnosti Kaspersky Lab jsou aktivně nabízeny ve více než 100 zemích, lokální zastoupení má v 29 zemích a zaměstnává přes 2 300 lidí. Vzhledem k celosvětovému růstu firemních aktivit potřebovalo oddělení Kaspersky Lab R&D centralizovat systém pro správu projektů, aby lépe sjednotilo probíhající aktivity s plánováním využití zdrojů a efektivnějším dodržováním plánů.

„Náš R&D tým se během posledních let rozrostl na více než trojnásobek, nyní čítá již více než 800 zaměstnanců. Společně s tím samozřejmě stoupla také složitost správy jednotlivých projektů,“ řekl Nikolay Grebennikov, technický ředitel a vedoucí oddělení R&D společnosti Kaspersky Lab. „Systém HP PPM nám poskytuje 100% transparentnost při správě lidských zdrojů a naplňuje tak nezbytný požadavek stávající organizační struktury naší společnosti, přičemž zároveň umožňuje provádět rychlá rozhodnutí na všech úrovních včetně nejvyššího managementu a představenstva.“

HP PPM umožňuje společnosti Kaspersky Lab pracovat současně na několika technologicky náročných projektech a v pravidelných týdenních intervalech poskytuje informace o pokrocích při plnění klíčových úkolů a celkového nastaveného plánu. R&D tým také může mnohem efektivněji zapojovat své zaměstnance z různých oddělení do více projektů současně.

HP PPM nabízí sadu nástrojů pro efektivní analýzu stavu a hodnoty jednotlivých projektů týkajících se vývoje nových produktů a přizpůsobení stávajících projektů novým plánům. Vedení společnosti Kaspersky Lab tak může mnohem lépe odhadnout hodnotu konkrétních projektů na základě objektivních dat, vyhodnotit přínos jejich implementace a přiřadit největší prioritu na základě vytížení dostupných zdrojů. Kromě správy vzájemných závislostí procesů a přiřazení času i zdrojů nástrojům podílejících se více projektech nabízí HP PPM také plánování na příštích 18 měsíců.

„Je pro nás ctí spolupracovat s tak špičkovou IT společností, jakou je Kaspersky Lab je,“ řekl Andrei Kutukov, výkonný ředitel HP Software Rusko. „Věříme, že implementace HP PPM pomůže Kaspersky Lab dosáhnout ještě lepších výsledků a ukáže IT trhu potřebu nasazení podobných řešení pro zvýšení konkurenceschopnosti firem.“

Tiskové zprávy

Diskuse