AMD si vybralo služby cloudového datového centra HP

24. 5. 2012 16:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP oznámila rozšíření spolupráce s AMD. AMD se rozhodlo konsolidovat svá datová centra umístěná po celém světě do jednotné architektury HP a rovněž zvolilo jednotný přechod své síťové IT infrastruktury na standardizovaná řešení HP Networking. Standardizované řešení HP umožní společnosti AMD snížit nároky jejích stávajících datových center na prostor o více než 50 %.

AMD si vybralo služby cloudového datového centra HP

Inovativní technologie společnosti AMD určené pro náročné výpočty a grafiku jsou využívány v mnoha různých elektronických zařízeních (například osobních počítačích, herních konzolách či serverech), která jsou součástí internetových služeb, cloudového a virtualizovaného prostředí po celém světě.

Svých 18 datových center rozmístěných v různých lokalitách po celém světě se AMD rozhodlo spojit do jediné infrastruktury, aby optimalizovalo množství zdrojů, provozní náklady, zefektivnilo spotřebu i nároky na chlazení. AMD provedlo rozsáhlé testování a prozkoumalo možnosti adekvátních řešení od různých dodavatelů síťových technologií, za nejlepší variantu byla následně vybrána nabídka HP. Součástí nejnovějšího privátního cloudového datového centra společnosti AMD, v němž je kladen důraz na náročnou virtualizaci a clusterové technologie, se tak stanou přepínače HP 12500 a HP 5820.

„Kvůli omezením stávající IT infrastruktury jsme nebyli schopni vytěžit ze svých firemních aktivit naprosté maximum,“ řekl Farid Dana, IT ředitel divize Global Infrastructure Services ve společnosti AMD. „Otevřená a standardizovaná síťová architektura společnosti HP nám poskytla potřebnou flexibilitu pro snazší integraci nových řešení a rozšíření naší infrastruktury podle aktuálních potřeb při zachování stávající úrovně investic.“

Společnost AMD navíc využila také serverová řešení HP, včetně modelů HP ProLiant BL465c G7 s procesory AMD Opteron 6200, aby zvýšila výkon interního cloudového prostředí zpracovávajícího až 40 milionů výpočetních simulací měsíčně. Serverová platforma HP podporuje virtualizované prostředí společnosti AMD i její firemní aplikace a služby.

Nasazení serverových a síťových technologií HP pomohlo společnosti AMD snížit prostorové nároky datového centra o více než 50 %, přičemž ještě navýšila síťovou kapacitu i výkon. Prostřednictvím hardwaru z portfolia HP Networking plánuje společnost AMD v blízké budoucnosti vylepšit i další součásti své technologické infrastruktury.

AMD rovněž využilo služby HP Critical Facilities Services (CFS) pro vybudování svého nového datového centra. HP CFS poskytuje komplexní konzultační, návrhové a pojišťovací služby pro vybudování nového či renovaci stávajícího datového centra. Díky HP CFS společnost AMD od základů navrhla a vytvořila datové centrum tak, aby si poradilo s velmi proměnlivými obchodními a výpočetními požadavky při minimálních pořizovacích i provozních nákladech.