HP a UniCredit optimalizují mzdové procesy a správu lidských zdrojů

19. 6. 2012 21:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Divize HP Enterprise Services oznámila, že společnost UniCredit Business Integrated Solutions SCpA, celosvětový poskytovatel služeb se sídlem v Itálii, podepsala 15letou smlouvu s HP. Předmětem nové smlouvy je optimalizace mzdových procesů a informačních technologií, týkajících se administrace lidských zdrojů a správy podnikových systémů.

HP pomůže společnosti UniCredit začlenit do jejich IT infrastruktury vybrané nástroje pro správu lidských zdrojů a vytváření mzdových operací prostřednictvím služeb HP Human Resources and Payroll Services; tyto služby budou nasazeny na pobočkách v Itálii a Rakousku. Nový model poskytování služeb vychází z dlouhodobých zkušeností HP a technologického know-how společnosti UniCredit, ve výsledku bance zajistí snížení administrativních nákladů, vyšší kvalitu transakcí a vylepšené sledování mezd.

„Jsme jednou z největších finančních institucí v Evropě, proto je pro nás důležité vyhledávat a vytvářet hodnotná partnerství se strategickými hráči, abychom mohli pokračovat v růstu a využít všech příležitostí pro posílení své pozice na trhu,“ řekl Massimo Schiattarella, generální ředitel společnosti UniCredit Business Integrated Solutions. „HP je spolehlivým partnerem, který bude podporovat naše klíčové iniciativy a umožní nám se plně soustředit na uspokojení požadavků širokého spektra našich zákazníků.“

UniCredit převede svou stávající platformu pro správu a plánování lidských zdrojů (ERP) na standardizovaný, unifikovaný systém využívající řešení SAP®. Společnost HP během této transformace poskytne pro bezproblémový průběh řešení HP Applications Transformation a HP Modernization Services. Globální implementace SAP aplikací nabídne zaměstnancům specifické služby a ucelené portfolio podpůrných aplikací i nástrojů.

HP bude hostovat SAP platformu společnosti UniCredit ve svých datových centrech a poskytne jí komplexní spektrum služeb z oblasti infrastruktury, zabezpečení a síťových technologií. Služby HP Data Center Services pomohou zajistit vysokou dostupnost IT služeb, spolehlivost operací a škálovatelnost jednotlivých procesů, stejně jako zohlednit budoucí růst výpočetního výkonu.

„Finanční společnosti potřebují k úspěchu na současném trhu identifikovat zdroje pro vytváření kvalitních a inovativních služeb pro své zákazníky,“ řekl Mike Nefkens, senior vicepresident a generální ředitel divize HP Enterprise Services pro oblast EMEA. „Z pozice dlouhodobého technologického partnera bude HP podporovat klíčové procesy zaměřené na zlepšení výkonu a služeb pro zákazníky společnosti UniCredit.“

HP spolupracuje se společností UniCredit již více než 10 let; poskytuje jí služby nabízející správu technologické infrastruktury, aplikací, desktopových a tiskových prostředí.