Tablety Acer s operačním systémem Windows do škol

19. 6. 2012 21:29    Rubrika: Tiskové zprávy

V návaznosti na pilotní projekt společnosti Acer a organizace European Schoolnet zaměřený na využití netbooků ve školách se společnost Acer rozhodla realizovat novou studii, která bude zjišťovat, jakým způsobem může využití tabletů Acer s operačním systémem Windows ovlivnit výukové a studijní procesy ve třídách a podpořit nové postupy výuky a studia.

Tablety Acer s operačním systémem Windows do škol

Tento pilotní projekt bude dále zkoumat využití nových technologií ve školách a nově vznikající trend pedagogiky 1:1, která je založena na zkušenostech získaných v rámci pilotního projektu zaměřeného na využití netbooků. Projekt již běží od září 2011 do června 2012. V projektu je zapojeno 60 škol. Jeho úkolem je stanovit dobré postupy výuky, poskytnout příkladové scénáře či doporučení pro další školy, které hodlají zavést tuto technologii, a dále zkoumat hlavní faktory úspěšné integrace informačních a komunikačních technologií ve školách.

Celkem 400 tabletů Acer Iconia W500 Windows osazených procesorem AMD bylo předáno školám a získalo ho 240 učitelů a 150 studentů v osmi evropských státech - v Estonsku, Francii, Německu, Itálii, Portugalsku, Španělsku, Turecku a Velké Británii.

Učitelé, kteří obdrželi tablety, je mohou začlenit do výuky a vypracovat inovativní pedagogické metody. Využijí je k přípravě na vyučovací hodinu i ke zpracování učebních zdrojů a dále je použijí ve třídě či ve spolupráci s dalšími kolegy ve škole a současně budou zjišťovat, jakým způsobem tablety využívají jejich studenti.

"Učitelé, kteří se účastní projektu, jsou vysoce motivovaní a s nadšením zkoumají, jakým způsobem mohou tablety podpořit výuku a v největší možné míře obohatit studium jejich žáků. Hlavní předpoklad úspěchu představuje průběžná pedagogická podpora," prohlásila Anja Balanskat, projektová manažerka organizace European Schoolnet, která zajišťuje koordinaci a vyhodnocení pilotního projektu. K tomuto účelu učitelé mohou využívat pedagogickou podporu a mají možnost se účastnit bezplatných webových seminářů i dalších online aktivit na webových stránkách “Pedagogika 1:1 pro školy” (http://1to1.eun.org). Tyto webové stránky nabízejí univerzální zdroje všem učitelům, kteří se zajímají o pedagogiku 1:1.

"Evropské školy musí vstoupit do digitální éry. Vyžaduje to obrovské úsilí, které v podstatě odpovídá prosazení moderních výukových nástrojů, jako např. tabletů," prohlásil Federico Carozzi, Acer EMEA Educational Business Manager. "Technika představuje cenný zdroj v oblasti vzdělání a její využití může doplnit a zdokonalit používané metodiky."

Tablety představují novou kategorii mobilních počítačů, které nabízejí různé výhody učitelům i studentům. Vyznačují se neobyčejně snadnou obsluhou založenou na vícedotykovém displeji a jsou optimalizovány k provádění základních činností pohyby prstů, jako např. sledování obsahu, surfování na webu, kreslení nebo psaní. Z toho důvodu to jsou ideální mobilní studijní zařízení pro mladé studenty.

Tiskové zprávy

Diskuse