ESET NOD32 Antivirus 6 a ESET Smart Security 6 - dokážou najít ukradený notebook

19. 6. 2012 21:48    Rubrika: Tiskové zprávy

ESET zahájil veřejné testování BETA verzí svých vlajkových produktů ESET Smart Security 6 BETA a ESET NOD32 Antivirus 6 BETA. Funkce Anti-theft, která pomáhá lokalizovat ukradený notebook a monitorovat jeho aktivitu, bude během BETA testování součástí obou produktů, aby byla k dispozici co nejvíce testerům. ESET Smart Security 6 a ESET NOD32 Antivirus 6 jsou volně ke stažení na ESET.com.

“Jsme rádi, že můžeme představit nové verze našich vlajkových produktů – ESET Smart Security 6 BETA a ESET NOD32 Antivirus 6 BETA – necelý rok po spuštění páté generace. Chtěli bychom pozvat naše zákazníky k testování našich nejnovějších BETA verzí, které bude probíhat v následujících měsících,” říká Pavel Luka, Chief Technology Officer společnosti ESET.

Podle průzkumu firmy ESET s názvem Online Security Brand Tracker se 63 % uživatelů připojuje na internet prostřednictvím svých notebooků, 12 % pak využívá netbook – jsou tedy mobilnější než dříve. Průzkum navíc ukázal, že mezi uživateli bezpečnostního softwaru byly nejžádanější funkce proti krádeži. Prevenci neautorizovaného přístupu k počítači ohodnotilo jako “nutnou” nebo “užitečnou” 88 % uživatelů, přičemž ochranu dat v případě krádeže vyžadovalo 84 % uživatelů. Jedna šestina internetových uživatelů přiznala osobní zkušenost s únikem dat.

Všechna výše uvedená zjištění představují dobrý důvod pro implementaci funkce Anti-Theft do šesté generace těchto produktů. Díky ní budou moci uživatelé lokalizovat a získat zpět ztracený nebo ukradený počítač. S pomocí Anti-Theft může uživatel najít zmizelý počítač na mapě a sledovat jeho aktivitu na dálku, aniž by o tom zloději věděli. K nashromážděným údajům získá uživatel přístup na stránce my.eset.com. Pavel Luka vysvětluje: “Nechceme nechat zákazníky platit za něco, co považujeme za nedílnou součást osobní bezpečnosti. Proto novou funkci Anti-Theft a mnoho dalších výhod ESET Smart Security 6 nezpoplatníme zvlášť.”

ESET Smart Security 6 BETA a ESET NOD32 Antivirus 6 BETA obsahují mnoho vylepšených funkcí a výhod, které nyní mohou uživatelé otestovat: vylepšený osobní firewall a rodičovská kontrola, kontrola přenosných médií, herní režim, antivirus a antispyware postavený na prověřeném skenovacím jádře, skenování v režimu Cloud, skenování v době nečinnosti počítače, systém HIPS (Host-based Intrusion Prevention System) a další.

Vybrané funkce a výhody ESET NOD32 Antivirus 6 BETA a ESET Smart Security 6 BETA

Anti-Theft (v prodejní verzi bude funkce dostupná jen u ESET Smart Security 6) – automaticky monitoruje ztracené zařízení a zobrazuje jeho pozici na mapě, pokud je dostupná síť wi-fi. Tyto informace najde uživatel na stránce my.eset.com. Také lze přes webkameru sledovat zloděje bez jejich vědomí.

Osobní firewall (pouze v produktu ESET Smart Security 6 BETA) – zabraňuje neautorizovaným uživatelům v přístupu k počítači a zneužití osobních údajů. Uživatel tak může bezpečně nakupovat, provádět bankovní transakce a používat sociální sítě.

Rodičovská kontrola (pouze u produktu ESET Smart Security 6 BETA) – díky této funkci může uživatel lépe ochránit své děti v prostředí internetu. Může zablokovat webové stránky tak, že si vybere z přednastavených kategorií.

Skenovaní ve stavu nečinnosti počítače – vykonává hloubkovou kontrolu počítače v době, kdy není používaný a díky tomu nezatěžuje systém. Detekuje potenciálně neaktivní hrozby předtím, než začnou škodit. Pokud přístroj běží na baterii, skenování se vypíná, aby nezvyšovalo jeho spotřebu.

Skenování při stahování souborů – zkracuje čas skenování tím, že skenuje specifické typy souborů už během jejich stahování – například archivy nebo aktualizace pro smartphony.

Všechny BETA verze jsou předchůdci finálních produktů. Jsou určeny pro testování a neměly by být používány v systémech, které obsahují důležitá data. ESET si cení názorů a zpětné vazby svých zákazníků. Pokud jste během testování produktu narazili na problém, oznamte nám to prosím vyplněním formuláře na webu ESET. Budeme díky tomu schopní zkvalitnit finální verzi programu.

Tiskové zprávy

Diskuse