ESET NOD32 Antivirus 6 a ESET Smart Security 6 - dokážou najít ukradený notebook

19. 6. 2012 21:48    Rubrika: Tiskové zprávy

ESET zahájil veřejné testování BETA verzí svých vlajkových produktů ESET Smart Security 6 BETA a ESET NOD32 Antivirus 6 BETA. Funkce Anti-theft, která pomáhá lokalizovat ukradený notebook a monitorovat jeho aktivitu, bude během BETA testování součástí obou produktů, aby byla k dispozici co nejvíce testerům. ESET Smart Security 6 a ESET NOD32 Antivirus 6 jsou volně ke stažení na ESET.com.

“Jsme rádi, že můžeme představit nové verze našich vlajkových produktů – ESET Smart Security 6 BETA a ESET NOD32 Antivirus 6 BETA – necelý rok po spuštění páté generace. Chtěli bychom pozvat naše zákazníky k testování našich nejnovějších BETA verzí, které bude probíhat v následujících měsících,” říká Pavel Luka, Chief Technology Officer společnosti ESET.

Podle průzkumu firmy ESET s názvem Online Security Brand Tracker se 63 % uživatelů připojuje na internet prostřednictvím svých notebooků, 12 % pak využívá netbook – jsou tedy mobilnější než dříve. Průzkum navíc ukázal, že mezi uživateli bezpečnostního softwaru byly nejžádanější funkce proti krádeži. Prevenci neautorizovaného přístupu k počítači ohodnotilo jako “nutnou” nebo “užitečnou” 88 % uživatelů, přičemž ochranu dat v případě krádeže vyžadovalo 84 % uživatelů. Jedna šestina internetových uživatelů přiznala osobní zkušenost s únikem dat.

Všechna výše uvedená zjištění představují dobrý důvod pro implementaci funkce Anti-Theft do šesté generace těchto produktů. Díky ní budou moci uživatelé lokalizovat a získat zpět ztracený nebo ukradený počítač. S pomocí Anti-Theft může uživatel najít zmizelý počítač na mapě a sledovat jeho aktivitu na dálku, aniž by o tom zloději věděli. K nashromážděným údajům získá uživatel přístup na stránce my.eset.com. Pavel Luka vysvětluje: “Nechceme nechat zákazníky platit za něco, co považujeme za nedílnou součást osobní bezpečnosti. Proto novou funkci Anti-Theft a mnoho dalších výhod ESET Smart Security 6 nezpoplatníme zvlášť.”

ESET Smart Security 6 BETA a ESET NOD32 Antivirus 6 BETA obsahují mnoho vylepšených funkcí a výhod, které nyní mohou uživatelé otestovat: vylepšený osobní firewall a rodičovská kontrola, kontrola přenosných médií, herní režim, antivirus a antispyware postavený na prověřeném skenovacím jádře, skenování v režimu Cloud, skenování v době nečinnosti počítače, systém HIPS (Host-based Intrusion Prevention System) a další.

Vybrané funkce a výhody ESET NOD32 Antivirus 6 BETA a ESET Smart Security 6 BETA

Anti-Theft (v prodejní verzi bude funkce dostupná jen u ESET Smart Security 6) – automaticky monitoruje ztracené zařízení a zobrazuje jeho pozici na mapě, pokud je dostupná síť wi-fi. Tyto informace najde uživatel na stránce my.eset.com. Také lze přes webkameru sledovat zloděje bez jejich vědomí.

Osobní firewall (pouze v produktu ESET Smart Security 6 BETA) – zabraňuje neautorizovaným uživatelům v přístupu k počítači a zneužití osobních údajů. Uživatel tak může bezpečně nakupovat, provádět bankovní transakce a používat sociální sítě.

Rodičovská kontrola (pouze u produktu ESET Smart Security 6 BETA) – díky této funkci může uživatel lépe ochránit své děti v prostředí internetu. Může zablokovat webové stránky tak, že si vybere z přednastavených kategorií.

Skenovaní ve stavu nečinnosti počítače – vykonává hloubkovou kontrolu počítače v době, kdy není používaný a díky tomu nezatěžuje systém. Detekuje potenciálně neaktivní hrozby předtím, než začnou škodit. Pokud přístroj běží na baterii, skenování se vypíná, aby nezvyšovalo jeho spotřebu.

Skenování při stahování souborů – zkracuje čas skenování tím, že skenuje specifické typy souborů už během jejich stahování – například archivy nebo aktualizace pro smartphony.

Všechny BETA verze jsou předchůdci finálních produktů. Jsou určeny pro testování a neměly by být používány v systémech, které obsahují důležitá data. ESET si cení názorů a zpětné vazby svých zákazníků. Pokud jste během testování produktu narazili na problém, oznamte nám to prosím vyplněním formuláře na webu ESET. Budeme díky tomu schopní zkvalitnit finální verzi programu.