Servery HP ProLiant Gen8 nabízejí vyšší výkon a pokročilou automatizaci

3. 7. 2012 21:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP rozšířila portfolio nové generace produktů řady HP ProLiant Generation 8 (Gen8) o nové servery, které nabízejí vyšší výkon, jednodušší správu a spolehlivější dostupnost. HP zároveň oznámilo spuštění nových programů pro financování, podporu a partnerskou oblast, včetně aktivity HP ProActive Insight Architecture Alliance, která spojuje špičkové technologické společnosti celého světa se společným cílem minimalizovat nutnost ruční správy IT infrastruktury a neustále pracovat na zvyšování efektivity datových center.

Servery HP ProLiant Gen8 nabízejí vyšší výkon a pokročilou automatizaci

Prostřednictvím serverů HP ProLiant Gen8 a rozšířené nabídky programů pomáhá HP organizacím v transformaci jejich zastaralých technologických prostředí na efektivní, vysoce automatizované IT infrastruktury, které umožňují přesunout 30 dnů v roce z procesů údržby na inovace a rozvoj.(1)

Větší výpočetní možnosti

Rozšířená produktová řada HP ProLiant Gen8 obsahuje nejmodernější servery založené na nových procesorech AMD Opteron™ 6200 Series, Intel® Xeon® E5-2400 a Intel® Xeon® E5-4600. Volitelné HP PCIe Gen2 IO akcelerátory snižující dobu přístupu k datům, umožňují zákazníkům zvýšit výkon jejich aplikací a zvýšit efektivitu výpočetních cyklů.

Serverové novinky HP byly navrženy tak, aby dokázaly uspokojit výpočetní požadavky každého zákazníka – od nejmenších firem až po rozsáhlé korporace. HP nyní nabízí následující nové rackové servery HP ProLiant Gen8 a blade servery s procesorem Intel Xeon E5-2400:

• HP ProLiant DL360e Gen8: jednorackový (1U) univerzální server se zvýšenou možností servisu, vhodný pro široké spektrum malých, středně velkých i rozsáhlých organizací.
  • HP ProLiant DL380e Gen8: dvourackový (2U) server zajišťující vyšší výkon i úložnou kapacitu pro aplikace datových center.
  • HP ProLiant ML350e Gen8: rozšiřitelný dvouprocesorový (2P) tower systém nabízející špičkový výkon podnikové úrovně, vhodný zejména pro odloučená pracoviště a pobočky firem.
  • HP ProLiant BL420c Gen8: blade server určený převážně pro středně velké subjekty a ekonomicky smýšlející zákazníky, kterým nabízí pokročilou správu náročných aplikací, vyžadujících vysokou dostupnost a výkon.

HP navíc přidalo podporu procesorů AMD Opteron 6200 do těchto modelů HP ProLiant Gen8:

• HP ProLiant DL385p: výkonný 2U rack server pro virtualizační, databázové a další procesy vyžadující maximální výpočetní výkon.
  • HP ProLiant BL465c Gen8: první blade server s 2 000 jádry v rámci jednoho racku, určený pro virtualizaci, databáze a náročné úlohy.

Produktová řada škálovatelných serverů HP ProLiant bude rovněž rozšířena o podporu procesorů Intel Xeon E5-4600 a dočká se nové konstrukce zaměřené na vysokou hustotu pro blade i rack servery. První takové modely budou v prodeji během léta letošního roku.

Inteligentní systém se špičkovým výkonem

Na maximalizaci využití integrovaných inteligentních funkcí v serverech HP ProLiant Gen8 HP se zaměřuje sdružení ProActive Insight Architecture Alliance. Jeho členové jsou světovými špičkami v oblasti paměťových technologií, úložišť, vstupu/výstupu (I/O), napájení a infrastruktury. Navrhují a vyvíjejí technologie splňující standardy HP ProActive Insight Architecture, umožňují analyzovat tisíce systémových parametrů, zajišťují vysokou úroveň automatizace a redukují možné výpadky způsobené selháním lidského faktoru.

Technologie poskytnuté členy aliance jsou součástí HP ProLiant Gen8 a upozorňují uživatele na systémové události v oblasti komunikace, metriky a dalších kritických systémových oblastech nástroje podpory HP Insight Online. Zákazníci využívající služeb podpory HP tak mohou snížit čas potřebný k odstranění problémů o 40 % – a tedy snížit i případnou dobu nedostupnosti.(2)

HP navíc spolupracuje také s předními společnostmi vyvíjejícími software, jako je např. Microsoft, Red Hat, SAP či VMware, a společně vytvářejí špičkové testovací nástroje pro servery HP ProLiant Gen8. Podrobné informace o těchto průlomových benchmarcích jsou k dispozici na webu h18004.www1.hp.com/products/servers/benchmarks/index.html.

Zvýšení produktivity zákazníků díky zákaznické podpoře a financování

Řešení HP Proactive Care poskytují zákazníkům přímé poradenství a služby pro až o 66 % rychlejší(3) řešení problémů. Díky tomu nedochází k prodlevě ani při událostech vyžadujících současně různé úrovně technické podpory a doba případného výpadku se tak snižuje na naprosté minimum.

Spojení diagnostických dat s nástroji pro automatizaci v serverech HP ProLiant Gen8 zajišťuje zákazníkům bezkonkurenčních podporu pro optimalizaci, snížení nákladů a prevenci problémů.

Zákazníkům, kteří chtějí nasadit nové technologie a maximalizovat návratnost svých investic, je nyní k dispozici rovněž školicí program „ProLiant Gen8 Capabilities and Technologies“ v rámci služeb HP Education Services.

Další nový program, HP Financial Services Refresh for Less, dává organizacím možnost přejít na servery HP ProLiant Gen8 bez velkých počátečních investic, takže mohou okamžitě generovat provozní úspory a využívat nejnovější technologie. Služby HP Financial Services pomáhají zákazníkům snáze přejít z tradičních serverů s omezenými možnostmi na nejnovější technologie.

HP Gen8 rozšiřuje možnosti tisícům nových zákazníků

HP již dodalo servery HP ProLiant Gen8 tisícům nových zákazníků, včetně velkých společností Bitedefender, Blue Cross Blue Shield, Garanti Bank, JPMorgan Chase, Purdue University, Raytheon, University Hospitals Leuven či Verint.

„Jakožto lídr v oblasti výzkumu pro vylepšení péče o pacienty vyžadujeme špičkové technologie, které nám pomáhají dosáhnout zdravotních pokroků bez nákladných a časově náročných ručních postupů,“ řekl Reinoud Reynders, IT manager pro infrastrukturu a operace v University Hospitals Leuven. „Inteligentní technologie integrované v serverech HP ProLiant Gen8 automatizují většinu našich úloh, šetří nám hodiny strávené administrací a snižují provozní výdaje.“