HP rozšiřuje portfolio konvergovaného cloudu

4. 7. 2012 07:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP rozšířila portfolio svých služeb konvergovaného cloudu o nové nástroje, které zajišťují rozšířený přístup ke cloudovým technologiím napříč IT infrastrukturou, aplikacemi a informacemi. Organizace mohou díky tomu urychlit nasazování inovací a zvýšit pružnost svého provozu.

Řešení HP konvergovaného cloudu bylo uvedeno na trh v dubnu tohoto roku a zahrnuje unikátní strategii i portfolio produktů založené na jednotné architektuře kombinující privátní, řízená a veřejná cloudová prostředí s tradiční IT infrastrukturou. Výsledkem je maximálně provázané a ucelené prostředí, které se bez problémů přizpůsobí aktuálním požadavkům každé organizace.

Podle nedávného průzkumu provedeného na zakázku pro společnost HP by se v roce 2020 měl zdvojnásobit počet modelů pro poskytování veřejných a privátních cloudových služeb. Při nesprávné implementaci však tyto modely mohou příliš vytěžovat cloudová „sila“, zvyšovat složitost IT technologií, rizika a blokovat dodavatele služeb.

„Úspěšné organizace si musí pečlivě vybrat vhodný model poskytování služeb na míru jejich požadavků, ať už se jedná o cloudová nebo tradiční řešení,“ řekl Bill Veghte, provozní ředitel HP. „Naše řešení konvergovaného cloudu nabízí organizacím široké možnosti výběru modelu doručování služeb a spolehlivou platformu, jejíž technologická kvalita je ještě znásobena konzistentní architekturou a bohatými zkušenostmi.“

Hybridní cloud pro oblast leteckého průmyslu

Letecké společnosti mohou na trh rychleji uvádět produkty a služby díky nové vizi HP, pojmenované „Intelligent Airline Cloud“ (inteligentní cloud pro letecké společnosti), která nabízí integrované služby Software-as-a-Service (software jako služba, SaaS) a Infrastructure-as-a-Service (infrastruktura jako služba, IaaS) maximálně přizpůsobitelné specifickým požadavkům zákazníků z dané oblasti trhu. Služby HP Converged Cloud Services for Airlines přinášejí unikátní možnost hybridního poskytování obsahu prostřednictvím cloudového prostředí.

HP Converged Cloud Services for Airlines vychází z řešení HP Passenger Service Solution, které kombinuje klíčové produkty HP z oblasti cestovního a přepravního průmyslu do uceleného integrovaného systému pro rezervaci letenek a cestovní SaaS platformy. Dvě z těchto dílčích služeb, Airline Reservations a Departure Control, pomohly zákazníkům společnosti HP během uplynulého roku odbavit více než 500 milionů pasažérů. Letecké společnosti mohou využít také nové řešení HP Airline Service Oriented Architecture – moderní aplikačně-vývojovou platformu typu Platform as a Service (platforma jako služba, PaaS), která dokáže do jejich stávajících systémů vhodně integrovat nejnovější klíčové produkty generující relevantní zisk.

Další výkonný nástroj, HP Enterprise Cloud Services – Virtual Private Cloud představuje IaaS platformu, jež vychází z bezpečných a energeticky efektivních datových center příští generace, vybavených technologií HP konvergované infrastruktury. Spojení řešení HP z oblasti cloudových služeb s modelem využívajícím licencování za použité servery přináší leteckým společnostem rychlou škálovatelnost pro pokrytí aktuálních výpočetních požadavků při současném snížení nákladů a provozních výdajů.

Budování prostředí s hybridním cloudem

HP rovněž rozšířilo své bohaté portfolio špičkových cloudových služeb HP CloudSystem, aby umožnilo okamžitý přístup zákazníků k dodatečné výpočetní kapacitě prostřednictvím služeb HP Cloud Services, Amazon Web Services a Savvis. Klíčový prvek portfolia HP konvergovaného cloudu v podobě řešení HP CloudSystem představuje komplexní, integrovanou a otevřenou platformu, díky níž mohou organizace a poskytovatelé služeb vytvořit a spravovat služby napříč privátními, řízenými i veřejnými cloudovými prostředími.

Software HP CloudSystem Matrix nabízí organizacím možnost snížit čas potřebný pro nasazení cloudových technologií z několika týdnů na jediný den, během kterého lze vybudovat a nasadit komplexní IaaS implementaci pro virtualizované prostředí. Toto řešení lze provozovat na všech standardních serverech podporujících technologie VMware a Microsoft® Hyper-V, jako jsou např. servery HP ProLiant.

Nová verze nástroje HP Cloud Service Automation rozšiřuje nabídku unifikovaných řešení HP pro zprostředkování a správu služeb aplikací i infrastruktury v rámci HP CloudSystem či řešení jiných dodavatelů. Zákazníci mohou zvýšit pružnost své IT infrastruktury a snížit provozní náklady díky asistenci specializovaného portálu a vysoce automatizované správě životního cyklu.

Rozrostla se i nabídka jednotlivých řešení a partnerských programů pro poskytovatele telekomunikačních služeb v cloudové sféře – díky nové verzi řešení HP CloudSystem Service Provider a rozšíření členské základny programu HP CloudAgile Service Provider.

Další novinkou je služba HP Cloud Planning Services, která pomáhá zákazníkům najít nové možnosti v oblasti poskytování hybridních cloudových služeb a zlepšit plánování i analýzu během jejich uvedení do provozu. Personalizovanou podporu v rámci jediného kontaktního místa umožní zákazníkům během případného přesunu jejich datových center z tradičního prostředí do sféry konvergovaných cloudových modelů služba HP Datacenter Care.

Správa cloudových aplikací další generace

S tím, jak organizace přecházejí do nových cloudových prostředí, narůstá složitost jejich aplikačního portfolia i jednotlivých firemních operací. HP Application Performance Management 9.2 for Converged Cloud dokáže zákazníkům pomoci se správou konvergovaných cloudových prostředí, stejně jako zoptimalizovat správu cloudových i mobilních aplikací. Díky značným vylepšením v komponentách HP Diagnostics, HP Real User Monitor a HP SiteScope je zajištěno úzké propojení operačních a vývojových týmů, a zároveň rozšířený „mobilní“ monitoring aplikací v cloudovém prostředí.

Aktualizované verze softwarů HP Application Lifecycle Management (ALM) a HP Performance Center (PC) nabízejí organizacím možnost vytěžit maximum z inovací v podnikovém prostředí díky nepřetržitému poskytování aplikací využívajících nová vylepšení řešení Lab Management Automation a Continuous Application Performance Delivery. Tyto inovace pomáhají organizacím zbavit se příliš složitých technologických prostředí a začít využívat kvalitní, inovativní aplikace v přehledných hybridních i cloudových prostředích.

Cloudový tisk zvýší produktivitu kanceláří

Cloudové tiskové řešení pro podniková prostředí HP ePrint Enterprise 2.0 nabízí možnost snadného tisku na všech současných síťových tiskárnách z mobilních zařízení bez instalace dodatečných ovladačů. V rámci HP Printing and Personal Systems Managed Services a HP ePrint Enterprise 2.0 lze nyní využít až tří běžných tiskových technologií, lokalizace v 10 jazycích a možnost tisku pro návštěvníky. Tisková aplikace je dostupná pro mobilní zařízení se systém Android, iPhone®, iPad® a BlackBerry.

Konec bariér mezi IT expertízou a praktickými zkušenostmi

Podle nedávného průzkumu zastává celých 60 % odborníků názor, že mezery ve zkušenostech z nasazování IT technologií způsobují zpomalení implementace nových cloudových strategií a řešení.(2) S cílem zaplnit tuto mezeru nabízí řešení HP ExpertONE, školicí a certifikační program HP pro IT profesionály, dva nové certifikační projekty HP Accredited Technical Professional pro správce cloudových prostředí a HP Accredited Solution Expert pro cloudové integrátory. Tyto cloudové certifikace HP ExpertONE umožňují organizacím postupně nahradit produktově orientované IT prostředí za IT infrastrukturu orientovanou na služby, která bude otevřená, bezpečná, flexibilní a konzistentní pro všechny součásti cloudového i tradičního IT prostředí.

Doplňující informace o cloudových řešeních a službách společnosti HP jsou k dispozici na webových stránkách www.hp.com/go/hpdiscover2012.

Tiskové zprávy

Diskuse