ASUS a Google uvádějí tablet Nexus 7 se systémem Android 4.1 Jelly Bean

4. 7. 2012 20:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnosti Google a ASUS na konferenci Google I/O 2012 představily zařízení Nexus 7, první tablet z řady Google Nexus, který jako první využívá operační systém Android 4.1 Jelly Bean. Jde zároveň o první 7" čtyřjádrový tablet na světě.

ASUS a Google uvádějí tablet Nexus 7 se systémem Android 4.1 Jelly Bean

Uživatelům nabídne to nejlepší ze služeb společnosti Google ve štíhlém a snadno přenosném provedení, které perfektně padne do ruky. Novinka nabízí snadnou přenosnost, kompaktní rozměry a především spojení s celým světem digitální zábavy. Nexus 7 v 8GB verzi je k dispozici za cenu 199 dolarů, 16GB verze stojí 249 dolarů.

Nexus 7 pohání výkonný čtyřjádrový procesor NVIDIA Tegra 3, který je zárukou vysokého výkonu nejen při práci či multimediální zábavě, ale také při hraní mobilních her. Při hraní lze využít vestavěné senzory tabletu Nexus 7, včetně gyroskopu, akcelerometru a NFC. Grafická karta GeForce s 12 jádry zajišťuje vysoký grafický výkon. Architektura CPU 4-PLUS-1 zase zaručuje maximální výkon přesně ve chvílích, kdy je potřeba, a zároveň šetří energii v době, kdy výkon nevyužijete.

Nexus 7 disponuje displejem s rozlišením 1280 \xD7 800 bodů a multidotykovým ovládáním. Technologie ASUS TruVivid se stará o vylepšení barev a jasu, zatímco IPS panel je zárukou detailního zobrazení a širokých pozorovacích úhlů 178 stupňů. Odolné krycí sklo Corning FIT zajistí dostatečnou ochranu proti škrábancům a díky texturovanému krytu tablet nevyklouzne z ruky. Nexus 7 je extrémně odolný a splní všechny požadavky uživatelů, kteří jsou neustále v pohybu. I přes velmi štíhlý profil pouhých 10,5 mm a hmotnost jen 340 g dosahuje výdrž baterie až 9,5 hodiny.

Zařízení pro Android 4.1, Jelly Bean

Nexus 7 využívá Android 4.1 Jelly Bean, nejnovější verzi nejpopulárnějšího operačního systému pro mobilní zařízení. Ten mimo jiné nabízí inteligentní notifikace umožňující rychlou práci s událostmi, nové widgety, s nimiž má uživatel přehled o všech důležitých informacích, nebo možnost snadného přizpůsobení domovské obrazovky. Po přihlášení k účtu Google můžete snadno přistupovat k veškerému uživatelskému obsahu, který lze také okamžitě synchronizovat s cloudem nebo s ostatními zařízeními, jako jsou tablety, telefony nebo počítače. Nexus 7 je vybaven všemi důležitými aplikacemi Google Apps – jako je Gmail, Chrome, Google+ a YouTube.

Vyrobeno pro Google Play

Tablet Nexus 7 je předurčen pro Google Play. V této službě si každý najde to svoje: největší sbírku elektronických knih na světě, miliony hudebních skladeb, tisíce filmů a TV pořadů a rostoucí sbírku časopisů. K tomu se řadí více než 600 tisíc aplikací a her. Nexus 7 je již z výroby vybaven některými aplikacemi a dalším obsahem, takže ho lze využívat naplno hned po vybalení. Po omezenou dobu je rovněž k dispozici s kreditem ve výši 25 dolarů, který můžete využít ve službě Google Play k nákupu filmů, knih, časopisů a spousty dalšího obsahu.

Lehký a stylový ochranný obal

Nexus 7 je možné na přání dovybavit stylovým ochranným obalem, který je odolný, jednoduše se nasazuje a má matný texturovaný povrch. Obal poskytuje tabletu dodatečnou ochranu před nárazy i poškrábáním a zajišťuje bezpečnější úchop a manipulaci se zařízením. Je k dispozici hned v šesti atraktivních barevných provedeních.

Tiskové zprávy

Diskuse