ASUS ZENBOOK Prime UX21A, UX31A, UX32VD a UX32A ultrabooky

5. 7. 2012 01:00    Rubrika: Tiskové zprávy

ZENBOOK Prime charakterizuje unikátní ultratenký design, je osazen třetí generací procesorů Intel Core i7, rychlou SSD pamětí, špičkovým Full HD displejem a zvukovou technologií ASUS SonicMaster. Doba spuštění nepřekročí dvě sekundy, přístroj vydrží v pohotovosti dva týdny - to vše při celkové hmotnosti pouhých 1,1 kg, resp. 1,3 kg (UX21A/UX31A).

ASUS ZENBOOK Prime UX21A, UX31A, UX32VD a UX32A ultrabooky

Propojení designu a technologie

Původní ZENBOOK zaznamenal pozitivní reakce zákazníků zásluhou svého jedinečného designu. ZENBOOK Prime posouvá tento koncept do další fáze, vylepšuje technické aspekty produktu při zachování celkového designu. Elegantní kovové šasi a odolné materiály kombinují atraktivní vzhled se spolehlivostí. ZENBOOK Prime ztělesňuje precizní řemeslné zpracování se smyslem pro detail a nabízí plnohodnotný pracovní výkon. Verze UX21A váží pouhých 1,1 kg, UX31A pak 1,3 kg. Oba počítače mají ultratenký 3 mm – 9 mm profil, čímž naplňují další z definic kategorie ultrabooků.

Vylepšený výkon ultrabooku

ZENBOOK Prime byl navržen pro jednoduchou a efektivní práci s plnohodnotnými HD multimédii. Použitá třetí generace procesorů Intel Core i7 je postavena na technologii Ivy Bridge. Výkonná vestavěná grafická karta HD 4000 s posíleným multitaskingem umožňuje ultrabooku zachovat vysoký pracovní výkon i při nízké energetické náročnosti. Pro rychlý přenos dat je k dispozici SATA 6Gb/s SSD disk, který je čtyřikrát rychlejší než mechanické disky a dvakrát rychlejší než SATA 3Gb/s. Sloty USB 2.0 byly kompletně nahrazeny USB 3.0, které jsou při zachování plné kompatibility desetkrát rychlejší.

Odezva jako u smartphonů a dlouhá výdrž

Novinky ctí jedno z hlavních specifik ultrabooků, jímž je blesková doba probuzení. Ta činí u ZENBOOK Prime pouhé dvě sekundy, než je počítač připraven k práci. V pohotovostním režimu S3 vydrží přístroj dva týdny, v režimu S4 pak dokonce 200 dní. Neuložená data jsou přitom celou dobu chráněna před ztrátou. Efektivitu využití energie ilustruje také sedm hodin výdrže akumulátoru, což dovoluje uživatelům používat ultrabook bez přerušení i mimo dostupnost elektrických zásuvek.

Intuitivní ovládání multimédií

Kvůli lepšímu komfortu při ovládání vybavil výrobce ZENBOOK Prime optimalizovaným touchpadem s podporou gest, což zvyšuje možnosti interakce. Podsvícená klávesnice z jednoho kusu umožňuje pracovat i ve špatných světelných podmínkách.

Jedním z hlavních vylepšení oproti původnímu ZENBOOKu je Full HD 1080p displej využívající technologii IPS. Kromě ostrého a jasného obrazu nabízí displej zorný úhel až 178 stupňů, takže jej může sledovat více lidí najednou. Kvalitní zvuk zajišťuje audio technologie ASUS SonicMaster, na které se podílela společnost Bang & Olufsen ICEpower. Uživatelé se také mohou těšit na integrovanou HD kameru, sloužící k video chatování a kompletní softwarový balíček pro mobilní multimediální zábavu, komunikaci i práci.

Cena modelu UX31A je 33 990 Kč s DPH, cena modelu UX21A pak 24 990 Kč s DPH. Na trhu se brzy objeví také další modely ultrabooků v podání ASUSu - UX32VD se samostatnou grafickou kartou NVIDIA GT620M (30 990 Kč s DPH) a cenově dostupný UX32A s integrovanou grafikou (19 990 Kč s DPH).

Tiskové zprávy

Diskuse