Apple MacBook Pro s Retina displejem

4. 7. 2012 19:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Apple představila zcela nový 15palcový MacBook Pro se strhujícím Retina displejem, čistě flashovým úložištěm a čtyřjádrovými procesory v radikálně tenkém a lehkém těle. Kompletně přepracovaný MacBook Pro je tenký jen 1,8 cm a váží pouhé 2 kg. Nastavuje tak zcela nový standard výkonnosti a přenosnosti pro profesionální uživatele.

Apple MacBook Pro s Retina displejem

„MacBook Pro s Retina displejem posouvá meze výkonu a přenosnosti tam, kam se žádný jiný notebook nedostal,“ řekl Tim Cook, generální ředitel společnosti Apple. „S úžasným Retina displejem, čistě flashovou architekturou a radikálně tenkou a lehkou konstrukcí je nový MacBook Pro nejvyspělejší Mac, jaký jsme kdy vyvinuli.“

Retina displej nového MacBooku Pro má zdaleka nejvyšší rozlišení ze všech notebooků na světě. Jeho více než 5 miliónů pixelů je o 3 milióny víc, než má HD televize. Při 220 pixelech na palec má Retina displej takovou hustotu zobrazovacích bodů, že lidské oko z normální sledovací vzdálenosti nedokáže jednotlivé pixely rozlišit. Text a grafika díky tomu vypadají neskutečně ostře. Retina displej používá technologii IPS, která zaručuje 178stupňový zorný úhel, a má o 75 procent méně odrazů a o 29 procent vyšší kontrast než předchozí generace.

Zcela nový MacBook Pro je díky unibody konstrukci z přesně obráběného hliníku a čistě flashové úložné architektuře dosud nejlehčím MacBookem Pro. Je téměř tak tenký jako MacBook Air. Flashové úložiště, které je čtyřikrát rychlejší než tradiční pevné disky pro notebooky, umožňuje zcela novému MacBooku Pro přehrávat z interního úložiště souběžně čtyři proudy nekomprimovaného videa v HD rozlišení 1080p.* Flashová úložná architektura zároveň přináší vyšší spolehlivost, okamžitou odezvu a 30denní výdrž v pohotovosti.

MacBook Pro s Retina displejem je osazen nejnovějšími čtyřjádrovými procesory Intel Core i7 s taktem až 2,7 GHz, které díky technologii Turbo Boost dokážou dynamicky zvyšovat rychlost až na 3,7 GHz, samostatnou grafikou NVIDIA GeForce GT 650M, až 16 GB rychlejší 1600MHz paměti RAM a až 768 GB flashového úložiště. Dva porty Thunderbolt a dva porty USB 3.0 umožňují profesionálním uživatelům připojit několik displejů a vysoce výkonných zařízení a nový port HDMI umožňuje rychlé připojení k HD televizím.

Baterie MacBooku Pro vydrží při práci v bezdrátové síti až 7 hodin a díky vyspělým chemickým vlastnostem a technologii Adaptive Charging ji lze dobít až tisíckrát.** MacBook Pro je dále vybaven kamerou FaceTime HD, skleněným trackpadem s technologií Multi-Touch, podsvícenou klávesnicí plné velikosti, dvěma mikrofony, vylepšenými reproduktory, bezdrátovým rozhraním Wi-Fi 802.11n, které podporuje tři přenosové proudy, a tenčím napájecím portem MagSafe 2.

OS X Lion, iPhoto, iMovie, iTunes a další aplikace Apple včetně aplikací Aperture a Final Cut Pro X byly aktualizovány, aby naplno využívaly Retina displej nového MacBooku Pro. Aktualizovaná aplikace Aperture 3.3 dále obsahuje revoluční nové funkce pro úpravy snímků a podporuje jednotnou knihovnu fotografií, takže fotografové mohou hladce přecházet mezi aplikacemi iPhoto a Aperture.

Zcela nový MacBook Pro se začíná dodávat se systémem OS X Lion. Zákazníci, kteří si ode dneška koupí Mac, mají nárok na bezplatnou kopii systému OS X Mountain Lion v okamžiku uvedení na trh. Mountain Lion přináší inovativní funkce včetně zcela nové aplikace Zprávy, Oznamovacího centra, celosystémového sdílení, zrcadlení přes AirPlay, herního portálu Game Center a vylepšeného zabezpečení Gatekeeper. Se službou iCloud integrovanou přímo v systému OS X umožňuje Mountain Lion udržovat obsah aktuální ve všech vašich zařízeních snáz než kdy předtím.

Ceny a dostupnost

Nový 15palcový MacBook Pro s Retina displejem je k dispozici v obchodě Apple Online Store (www.apple.com), v prodejnách Apple Store a u autorizovaných prodejců společnosti Apple. 15palcový MacBook Pro je k dispozici s 2,3GHz čtyřjádrovým procesorem Intel Core i7 s přetaktováním technologií Turbo Boost až na 3,3 GHz, s 8 GB paměti a 256 GB flashového úložiště za 58 490 Kč (48 741,67 Kč bez DPH) a s 2,6GHz čtyřjádrovým procesorem Intel Core i7 s přetaktováním technologií Turbo Boost až na 3,6 GHz, s 8 GB paměti a 512 GB flashového úložiště za 74 990 Kč (62 491,67 Kč bez DPH). Mezi možnosti konfigurace na objednávku patří rychlejší čtyřjádrové procesory s taktem až 2,7 GHz, až 16 GB paměti a až 768GB flashové úložiště.

* Testy byly provedeny společností Apple v červnu 2012 s předprodukčními konfiguracemi počítačů MacBook Pro. Další informace najdete na webové stránce apple.com/macbook-pro/features.html.

** Testování podle protokolu Wireless Web bylo provedeno společností Apple v červnu 2012 s předprodukčními konfiguracemi počítačů MacBook Pro. Výdrž baterií a počet cyklů nabití se liší podle způsobu použití a nastavení. Další informace najdete na stránce apple.com/macbook-pro/features.html.

Tiskové zprávy

Diskuse