HP usnadňuje inovace aplikací a jejich provoz v cloudovém prostředí

9. 7. 2012 23:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP uvedla vylepšená řešení zajišťující užší spolupráci mezi vývojovými, testovacími, technickými a provozními týmy. Organizace mohou díky rozšířeným funkcím podstatně zjednodušit svá technologická prostředí a rychleji nasadit do provozu vysoce kvalitní inovativní aplikace umožňující práci v hybridních i čistě cloudových prostředích.

Aktualizované verze softwarových nástrojů HP Application Lifecycle Management (ALM) a HP Performance Center (PC) umožňují organizacím inovovat jejich IT prostředí díky nepřetržitému poskytování aplikací, využívajících funkce HP Lab Management Automation a HP Continuous Application Performance Delivery.

Organizace musí čelit neustálému tlaku trhu, který po nich vyžaduje dodávky inovativních aplikací s prokazatelnými výsledky. Současně ale také potřebují pružně přizpůsobovat své aplikace proměnlivým požadavkům trhu během celého jejich životního cyklu. Požadavky na aplikace se mohou výrazně zvyšovat např. v době, kdy k nim uživatelé přistupují v cloudovém prostředí nebo na mobilních zařízeních.

Pro dosažení nepřetržité dostupnosti klíčových aplikací volí organizace přechod na technologie DevOps. Jedná se o metodu vývoje softwaru, která klade maximální důraz na lepší komunikaci a spolupráci mezi týmy zajišťujícími vývoj aplikací, jejich testování, návrh infrastruktury a uvedení do provozu. Technologie DevOps jsou založeny na moderních standardech a praktických zkušenostech z oblasti automatizace, jejichž využitím dokážou zajistit nepřetržitý přístup k aplikacím i službám, které se pružně přizpůsobují proměnlivým požadavkům podnikového prostředí.

Snazší poskytování vysoce kvalitních aplikací

Pro zajištění hlubšího přehledu o všech fázích životního cyklu vývoje aplikací představuje HP vylepšenou platformu HP Application Lifecycle Management (ALM) 11.5. Jejím prostřednictvím mohou organizace využívat automatizované reporty poskytující informace o pokrocích ve vývoji aplikací. HP ALM 11.5 je navíc integrován se softwarovým nástrojem HP Enterprise Collaboration, jenž zprostředkovává přehlednější komunikaci vývojářů na principu sociálních sítí během celého životního cyklu aplikací. Nová vylepšení umožňují organizacím:

  • Rychleji a přesněji rozhodovat o dalším vývoji aplikací díky lepší spolupráci mezi jednotlivými vývojovými týmy, které mají nyní možnost společně pracovat na konkrétních požadavcích, vytvářet RSS upozornění a přispívat do diskuzí o pokroku ve vývoji, výsledcích testování či chybách.
  • Zvýšit efektivitu práce vývojářů díky rozšířeným možnostem HP Application Lifecycle Intelligence 2.6, klíčové komponenty řešení HP ALM, která ke stávajícím vývojovým nástrojům a integračním prvkům přidává podporu pro Git (open-source verze kontrolního systému) a nástroj pro správu zdrojového kódu.

Spolupráce prostřednictvím DevOps pro zvýšení kvality aplikací

Nový software HP Performance Center (PC) 11.5 pro testování výkonu aplikací dokáže maximalizovat jejich výkon před vydáním finální komerční verze. Prostřednictvím funkce HP Continuous Application Performance Delivery umožňuje provozním a testovacím týmům sdílet aktuální výkonnostní údaje pro použití v testovacích skriptech zaměřených na výkon aplikací. Organizace tak mohou:

  • Identifikovat a diagnostikovat potenciální úzká hrdla výkonu aplikací díky importu monitorovacích dat ze softwarového řešení HP Business Service Management a nástrojů třetích stran.
  • Dále urychlit testovací fázi díky importu metrik pro sledování aplikací z platformy HP SiteScope.

HP rovněž představilo doplněk HP Lab Management Automation pro nástroje HP ALM 11.5 a HP PC 11.5. Tato novinka urychluje nasazení špičkových aplikací díky automatizované konfiguraci testovacího prostředí, které využívá reálné scénáře založené například na privátních či hybridních cloudech. Díky tomu lze zajistit dosažení požadované úrovně výkonu, funkcionality a bezpečnosti aplikací před jejich komerčním uvedením na trh.

Konzultační služby, možnosti upgradu a implementace, které dokážou zkrátit čas potřebný pro obchodní zhodnocení přechodu na DevOps využívající HP ALM 11.5, nabízí nástroj HP Software Professional Services for Application Lifecycle Management. Další nové řešení HP Lab Management Foundation Service zase umožňuje organizacím urychlit testování aplikací při zachování jejich maximální kvality. Obě tyto služby rovněž automatizují nasazení a poskytování testovacích prostředí, stejně jako plánování samotného testování.

„Inovace aplikací brzdí zastaralé nástroje a procesy mezi vývojovými, testovacími a provozními týmy. To vede k prodlevám, nevyužitým příležitostem a potenciálním chybám v těchto aplikacích,“ řekl Matthew Morgan, viceprezident pro produktový marketing v divizi HP Software. „Díky integraci informací a procesů z IT operací do správy životního cyklu aplikací nyní HP poskytuje klíčový základ pro využívání DevOps a umožňuje organizacím plnit očekávání jejich zákazníků prostřednictvím neustálého poskytování vylepšených stávajících i nových inovativních aplikací.“

Rychlejší testování aplikací díky vylepšenému skriptování

Společně s již zmíněnými novinkami pro zjednodušení a zrychlení testování aplikací představilo HP rovněž další vylepšení pro testovací procesy:

  • Zjednodušené skriptování a kratší čas potřebný k vytvoření testovacích skriptů díky řešení HP LoadRunner 11.5, které obsahuje vestavěný editor skriptů Virtual User Generator (VUGen). Rozšířené možnosti zahrnují i testování pro Internet Explorer 9, HTML5, 64bitová prostředí a IPv6.
  • Rychlejší a efektivnější manuální testování díky řešení HP Sprinter, jenž automatizuje zpracování testovacích skriptů a nabízí nové možnosti skenování, které odstraňují nutnost provádění náročných manuálních aktivit, jako například kontroly pravopisu či zajištění kompatibility lokalizací. Díky tomu se testeři mohou plně soustředit na nové testovací metodiky a neztrácet čas „administrativou“.

„Rychlé zpracování velkého objemu aplikací je kritickým faktorem úspěchu všech vývojářských organizací,“ řekl Andy Nightingale, vedoucí automatizačního oddělení ve společnosti Fidelity National Financial. „Bezkonkurenční testovací možnosti řešení HP LoadRunner nám umožňují jasně identifikovat úzká hrdla výkonu ještě před vydáním aplikací a ušetřit tak vysoké náklady, které by si vyžádaly pozdější problémy.“

Řešení HP Application Lifecycle Management jsou klíčovou komponentou HP IT Performance Suite, softwarové platformy příští generace s podnikovou úrovní výkonnosti, která umožňuje IT správcům zvýšit výkon aplikací využitím inteligentního vyhodnocování provozu.

Tiskové zprávy

Diskuse