Lenovo ThinkPad Edge E130, E330 a S430

9. 7. 2012 20:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Portfolio tradiční řady ThinkPad Edge E rozšiřují modely s označením E130 a E330, prémiovou řadu ThinkPad Edge S pak rozšiřuje elegantní model s označením S430. Všechny novinky kombinují špičkový hardware a vlastnosti, které umožňují snadný přenos mezi kanceláří a domovem, navíc jsou notebooky i při zachování vysokého výkonu dostatečně lehké. Všechny tři modely jsou vybaveny novými procesory Intel třetí generace a díky technologii Enhanced Experience 3 pro Windows 7 startuje jejich operační systém až o 40 % rychleji.

Lenovo ThinkPad Edge E130, E330 a S430

Novinky v tradiční řadě – navrženy pro výkon

V tradiční řadě notebooků Lenovo ThinkPad Edge nyní přichází nová generace 11palcových a 13palcových modelů. Uživatelé si tak mohou vybrat z kompletního portfolia nové generace stylových notebooků vybavených business technologiemi i nástroji pro domácí použití.

V současné nabídce notebooků vynikne určitě model ThinkPad Edge E130, který má displej o velikosti 11,6“ a váží pouhých 1,46 kg. Tento drobek s rozměry 287 x 212 x 21,7 milimetrů přitom výkonem nezaostává za svými většími kolegy. Schovává se v něm až 500 GB prostoru na pevném disku a může mít až 8 GB DDR3 paměti. Je také vybaven všemi standardními porty - VGA, HDMI, 2 x USB 3.0, nechybí ani čtečka karet 4 v 1. Notebook s moderním designem navíc nabízí uživatelům výdrž baterie až 8,5 hodiny.

Druhá novinka - model ThinkPad Edge E330 s úhlopříčkou 13,3“ a pevným diskem o velikosti až 750 GB je určený pro uživatele, kteří vyžadují u notebooku dostatečný výkon a spolehlivost. Kromě toho se může pochlubit stylovým vzhledem, hmotností 1,76 kg a řadou funkcí pro zábavu, včetně dedikované grafické garty nVidia Optimus s 1 GB grafickou pamětí.

Novinkou v tradiční řadě ThinkPad Edge je stylové provedení v modré barvě (ThinkPad Edge E330), doposud byly modely ThinkPad Edge k dostání pouze v černé a červené barvě. Díky jejich nízké hmotnosti je možné si je pohodlně přenést domů, takže jej oceníte nejen jako pomocníka při práci, ale také i jako společníka ve volném čase. Notebooky jsou vybaveny integrovanou webovou kamerou s HD rozlišením s rychlostí snímání 30 snímků/s, která zachytí a sleduje obličeje i za špatných světelných podmínek, Dolby Advanced Audio zase zajišťuje čistý zvuk. Různé módy pro volání pak usnadňují VoIP komunikaci.

Novinka v prémiové řadě – styl a technologie

Prémiové notebooky Lenovo ThinkPad Edge, které byly dříve označovány malým písmenem „s“ za číselným označením (např. E420s), nově nahrazuje řada s označením S. Právě sem patří i elegantní notebook Lenovo ThinkPad Edge S430, který kombinuje styl s výkonnými technologiemi a inovacemi, jako je například technologie Thunderbolt.

S430 se čtrnáctipalcovým displejem s rozlišením 1600 x 900 pixelů byl představený na letošním veletrhu CES a ocení jej všichni, kteří kladou důraz na image. Notebook v kávově černé barvě má tloušťku menší než 2,5 cm, kovové prvky a na dotek měkký povrch. Jako jediný z nově uvedených modelů ThinkPad Edge má integrované rozhraní Thunderbolt. S technologií Thunderbolt mohou uživatelé přenést celovečerní HD video za méně než 30 sekund a zálohovat rok nepřetržitého přehrávání MP3 za pouhých 10 minut. Toto rozhraní přináší mimo vysoké rychlosti možnost pomocí jednoho rozhraní připojit různé příslušenství od monitorů až po pevné disky.

Novinkou je u této řady systémový nástroj Lenovo Solution Center for Small Business, který je vybavený novým intuitivním rozhraním přinášejícím známé funkce, a to včetně systému aktivní ochrany pevného disku Active Protection System. Díky němu budou data na disku v bezpečí i v případě otřesů, vibrací nebo pádu.

Cena a dostupnost

Notebook Lenovo ThinkPad Edge S430 bude na našem trhu dostupný za cenu od 16 620 Kč bez DPH, model ThinkPad Edge E330 bude dostupný za cenu od 11 300 Kč bez DPH a model ThinkPad Edge E130 bude stát 10 300 Kč bez DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse