NEWTON Dictate 3 pro rozpoznávání řeči

10. 7. 2012 03:00    Rubrika: Tiskové zprávy

NEWTON Dictate 3 je program pro diktování do počítače, který díky unikátnímu systému rozpoznání řeči přináší vyšší přesnost přepisovaného textu a to až 98% u zkušeného uživatele. Aplikace usnadní vytváření textových dokumentů, které lze hlasem napsat až 2x rychleji než tradičním psaním na klávesnici. Diktovat s NEWTON Dictate 3 zvládne každý uživatel se základními počítačovými znalostmi.

NEWTON Dictate 3 pro rozpoznávání řeči

„Přinášíme další milník českého jazyka. S NEWTON Dictate 3 může opravdu každý odložit klávesnici a uspořit polovinu času, oproti běžnému psaní“, říká Ing. Petr Herian, ředitel společnosti NEWTON Technologies, a.s.

Aplikace bude prodávána ve třech různých variantách – Basic, Business a Professional. Zákazník si tak může vybrat, jaké potřebuje funkce nebo typ slovníku. Všechny verze jsou dodávány včetně doporučeného příslušenství. NEWTON Dictate Professional je určen pro nejnáročnější uživatele, kteří přepisují velké množství textů a najde uplatnění na úřadech, soudech, v advokacii, zdravotnictví, apod. Sada obsahuje základní slovník obecné češtiny, odborný slovník dle výběru zákazníka, rozhraní NEWTON Dictate pro diktování a samostatný program pro korektury NEWTON Dictate Editor.

„Alza.cz vždy stála u zásadních novinek na trhu s počítači a elektronikou, a proto jsme rádi, že můžeme exkluzivně uvést na trh produkt NEWTON Dictate 3. Naši zákazníci ho od 27. června naleznou na e-shopu www.alza.cz a díky naší unikátní distribuční síti jsme schopni produkt dodat ještě týž den, kdy si ho zákazník objedná, na kteroukoli z našich 24 poboček po celé ČR“, říká Jaromír Řánek, marketingový ředitel společnosti Alza.cz, a.s.

Program NEWTON Dictate 3 se naučí sám rozumět hlasu uživatele a rozezná jej tak od okolních ruchů. Nabízí možnost plně editovat slovník, např. přidávat vlastní slova nebo měnit výslovnost. S inteligentním formátováním se čísla, částky, symboly, tituly a zkratky přepíší způsobem obvyklým pro daný obor. Aplikace zná základní gramatická pravidla a je neustále aktualizována. Program podporuje operační systém Microsoft Windows XP, Vista a 7. Umí zapisovat do jiných aplikací (např. MS Office) i do nemocničních nebo podnikových informačních systémů. Obecný slovník češtiny obsahuje více než 500.000 nejčastěji používaných slov a slovních tvarů a byl zpracován na základě analýzy přes 12 milionů normostran českých textů. Zákazníci při koupi nejvyšší řady programu NEWTON Dictate 3 navíc získávají možnost odborného zaškolení zaměstnanců a příslušenství v podobě diktovacího mikrofonu s nožním pedálem.

Tiskové zprávy

Diskuse