Samsung GALAXY Tab 2 10.1 - druhá generace tabletů

9. 7. 2012 17:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Samsung uvedl na český trh nejaktuálnější model svých tabletů - Samsung GALAXY Tab 2 10.1. Na první pohled je patrný přepracovaný design s reproduktory umístěnými na přední straně pro lepší šíření zvuku. K dostání bude ve stříbrné barvě. Tablet je vybavený PLS LCD displejem o velikosti 10,1 palců s rozlišením 1280 x 800 pixelů, který je chráněn odolným sklem Gorilla Glass. Rozměry tabletu jsou 257 × 175 × 9,7 mm a váha 588 gramů.

Samsung GALAXY Tab 2 10.1 - druhá generace tabletů

Zábava bez čekání

O rychlé a bezproblémové fungování se stará dvoujádrový procesor s 1 GB operační pamětí. Paměť lze rozšířit až do velikosti 32 GB díky zabudovanému MicroSD slotu. Tablet disponuje operačním systémem Android 4.0 ICS a umožňuje uživateli také volat. Nejde o funkci, která je u tabletů primárně využívána, přesto v některých okamžicích, kdy se telefon nečekaně vybije, tuto funkci uživatelé ocení. Tablet disponuje fotoaparátem s rozlišením 3 Mpx, čtyřnásobným digitálním zoomem, funkcí pro natáčení videa v HD kvalitě nebo možností provádět videohovory.

Multimediální centrum

Samsung GALAXY Tab 2 10.1 je také skvělým produktem pro větší zábavu, protože umožňuje přímo z domovské obrazovky přístup ke službě Samsung Hub – Reader, Music, Video a Game Hub. Nabízí tak pro každého přesně to, co ho baví - snadné čtení elektronických knih, poslech hudby, sledování videa nebo hraní her.

Jednoduché sdílení dat

Funkce AllShare Play představuje ideální aplikaci ke sdílení multimediálního obsahu mezi různými zařízeními propojenými prostřednictvím technologie DLNA, včetně telefonu, osobního počítače a notebooku. S tabletem si můžete také vychutnávat více televizních programů v režimu duplikovaného zobrazení Twin View nebo Clone View. Je tedy možné sledovat svůj oblíbený obsah a zároveň se volně pohybovat po domácnosti. Prostřednictvím cloudové služby můžete svůj multimediální obsah ukládat a zhlédnout ho později.

Jednoduché sdílení dalšího multimediálního obsahu umožňuje bezplatná aplikace ChatOn, díky které se můžete s přáteli podělit o multimediální zprávy, skupinovou konverzaci nebo s nimi dokonce vytvářet vlastní mikrosítě. Napojení ke cloudu, tedy vzdálenému úložišti a správě dat, otevírá přístup ke kontaktům a datům napříč zařízeními, které používáte. Se službou Google+ Hangouts můžete využít skupinové videokonverzace a užít si společné rodinné setkání přímo u vás doma.

Samsung tento model nabízí i v menší, 7 palcové verzi, označené názvem GALAXY Tab 2 7.0.

Tiskové zprávy

Diskuse