Technologie HP umožňují malým a středním firmám přežít i v mobilním světě

9. 7. 2012 16:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP představila nová řešení, která umožní malým a středně velkým firmám (SMB) připravit jejich technologickou infrastrukturu na rostoucí počet zaměstnanců pracujících na mobilních zařízeních.

Technologie HP umožňují malým a středním firmám přežít i v mobilním světě

Vzhledem k více než 1,1 miliardy mobilních zařízení používaných v současnosti po celém světě(1) musí organizace všech velikostí řešit problémy s jejich přístupem do vnitropodnikových sítí, se správou a zabezpečením v rámci IT infrastruktury, a zároveň zpracovat data, která díky nim rapidně přibývají.

Ideální platformu pro nepřetržitý a bezpečný přístup k datům i aplikacím z mobilních zařízení představuje konvergovaná infrastruktura HP. Díky dílčím nástrojům od partnerů, společností Citrix, Microsoft a VMware, HP nyní nabízí vylepšený přístup z různorodých mobilních zařízení zaměstnanců a zvýšení jejich pracovní produktivity.

Rozšířená nabídka HP zahrnuje technologická řešení a služby, nové možnosti financování a specializované školicí programy, díky nimž mohou firmy ze segmentu SMB zjednodušit svou IT infrastrukturu a zároveň podpořit spolupráci zaměstnanců v moderním, stále více „mobilním“ světě.

Předdefinované nástroje pro bezpečný a jednoduchý mobilní přístup

Podle nedávného průzkumu společnosti Gartner bude v roce 2016 minimálně 50 % uživatelů přistupovat do firemních emailových schránek primárně prostřednictvím tabletů či jiných mobilních zařízení namísto tradičních počítačů.(2) Trend používání přenosných zařízení pro přístup k e-mailům a dalším firemním datům vyžaduje, aby SMB sektor na tuto realitu připravil svou IT infrastrukturu.

Nová řešení a služby HP umožňují SMB firmám:

  • Vylepšit zabezpečení IT infrastruktury prostřednictvím nástroje HP Client Virtualization SMB, který nabízí desktopové virtuální prostředí. Obsahuje referenční architektury – např. servery HP ProLiant Generation 8 (Gen8) a software pro virtualizaci klientů od společností Citrix, Microsoft nebo VMware – zajišťující ochranu firemních informací díky ukládání uživatelských profilů a dat na centralizovaném serveru. SMB firmy mohou díky tomu zajistit svým zaměstnancům bezpečný přístup k aplikacím z tenkých klientů, laptopů, tabletů či smartphonů, přičemž informace zůstávají bezpečně uloženy na serveru i v případě ztráty mobilního zařízení.
  • Snížit rizika a složitost projektů pro virtualizaci klientů díky řešení HP Client Virtualization, Analysis and Modeling – předdefinované službě zprostředkovávající analýzu stávajícího IT prostředí. SMB firmy mohou jejím prostřednictvím zjednodušit a urychlit přechod své IT infrastruktury na virtualizovaná řešení a zároveň začít používat systémy pro lepší spolupráci s mobilními technologiemi.
  • Zjednodušit nasazení mobilních technologií prostřednictvím služby HP Transformation Experience Workshop for Mobility, která dokáže úzce provázat obchodní strategie i IT požadavky a zajistit, aby zaměstnanci měli přístup k firemním datům při zachování vysoké úrovně zabezpečení.
  • Prodloužit provozuschopnost síťové infrastruktury a zajistit přístup z mobilních zařízení prostřednictvím předkonfigurované referenční architektury HP Business Protection Solutions vycházející z řešení konvergované infrastruktury HP a osvědčených postupů HP z oblasti ochrany dat, síťové bezpečnosti a obnovení dat v případě havárie. Tato přizpůsobitelná řešení umožní SMB firmám navrhnout migrační program pro případ rizikových událostí a zajistit nepřetržitý přístup k firemním datům z mobilních zařízení.

Služby pro spolupráci zvyšují produktivitu mobilních zařízení

V rámci podpory masivnějšího využívání mobilních zařízení v SMB firmách nabízí společnost HP a její partneři možnost dále zvýšit produktivitu a pracovní efektivitu zaměstnanců.

  • Vylepšují spolupráci prostřednictvím HP Unified Communications & Collaboration (UC&C) Solutions s Microsoft Lync, řešení integrujícího špičkový hardware se specializovaným softwarem, které přináší SMB firmám bezpečné videokonference, sdílení informací v počítačích či lepší spolupráci jednotlivých pracovních týmů. Ucelené řešení UC&C zahrnuje software Microsoft Lync, HP VoIP telefony, HP síťové technologie a servery HP ProLiant Gen8, datová úložiště i služby.

Jednodušší infrastruktura pro správu mobilních zařízení

SMB firmy potřebují jednoduché, spolehlivé a cenově dostupné řešení, které si poradí s nárůstem objemu dat i nových aplikací v tradičním zasíťovaném i bezdrátovém prostředí. Nová řešení vycházející z konvergované infrastruktury HP nabízejí firmám:

  • All-in-one konfigurovatelnou platformu HP Multi-Service Router (MSR) Series, která umožňuje jednodušší nasazení i správu síťových technologií díky integraci kabelových, bezdrátových i bezpečnostních síťových funkcí v jediném zařízení.
  • Možnost snížit spotřebu elektrické energie prostřednictvím zařízení HP 1910 8G Switch Series podporujícího úspornou technologii napájení po ethernetu (Power over Internet, PoE). Tento přepínač zajišťuje jednoduchý, spolehlivý a nízkonákladový síťový přístup pro nejnáročnější aplikace, zprostředkovávající např. přenos hlasu či videa.
  • Datová úložiště HP X5000 Storage se zvýšenou kapacitou paměti a jednodušší správou, která dokážou bezpečně uchovat nestrukturovaná data z mobilních zařízení. Tato vysoce dostupná NAS zařízení snižují čas potřebný pro správu sítí v SMB organizacích a nabízí uživatelům spolehlivý přístup k jejich datům z mobilních zařízení.

Zvýšená podpora pro SMB firmy i obchodní partnery

HP nabízí SMB firmám a svým obchodním partnerům široké spektrum programů pro podporu jejich růstu, vytváření nových obchodních příležitostí a zajištění lepší spolupráce jejich pracovních týmů. Tyto rozšířené programy zahrnují možnosti:

  • Výhodně financovat nákupy IT technologií díky službě HP Even Better Than Zero, která nabízí organizacím pronájem produktů HP za nejnižší možnou cenu prostřednictvím finančních služeb HP.
  • Osvojit si pokročilé obchodní dovednosti prostřednictvím e-learningového programu HP Learning Initiative for Entrepreneurs (HP LIFE). Nová cloudová platforma, založená na infrastruktuře konvergovaného cloudu HP, nabízí zdarma informace a školení, jejichž cílem je pomoci SMB firmám s rozšířením jejich obchodních aktivit. Program HP LIFE pomohl od roku 2007 založit nebo rozšířit již více než 19 700 organizací a vytvořit 43 000 pracovních pozic po celém světě.(3)

Dostupnost

Řešení HP Client Virtualization SMB Reference Architecture pro Microsoft VDI bude dostupné během září letošního roku. Všechna další řešení a služby jsou již nyní k dispozici po celém světě prostřednictvím společnosti HP a jejích obchodních partnerů.

(1) IDC, DC Directions 2012, „Mobility Devices: The Truth about Tablets, Touch, Notebooks, PCs and Phones“, Bob O’Donnell, květen 2012.

(2) Gartner Inc., „Gartner Reveals Top Predictions for IT Organizations and Users for 2012 and Beyond“, prosinec 2011.

(3) Interní zdroje společnosti HP.

Tiskové zprávy

Diskuse