TP-LINK TL-WR1042ND s gigabitovými porty a rychlostí bezdrátové sítě až 300 Mbps

19. 7. 2012 17:37    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost TP-LINK představuje českému trhu nový gigabitový směrovač TL-WR1042ND s podporou standardu 802.11n, který zajistí přenos dat po bezdrátové síti rychlostí až 300 Mbit/s.

TP-LINK TL-WR1042ND s gigabitovými porty a rychlostí bezdrátové sítě až 300 Mbps

Směrovač TL-WR1042ND, který své uplatnění najde jak doma, tak v malé kanceláři, je vybaven moderními technologiemi a bez problémů si tak poradí se streamováním HD videa, telefonováním po VoIP, sdílením a přenosem objemných dat i hraním online her.

Díky pokročilé technologii MIMO mohou uživatelé přenášet data po Wi-Fi rychlostí až 300 Mbit/s. O upřednostnění multimédií na bezdrátové síti se postará technologie WMM (Wi-Fi multimedia), gigabitové LAN porty pak zajistí vysokou propustnost přes klasický ethernet.

USB port pro univerzální použití

Model TL-WR1042ND je vybaven USB 2.0 portem - po připojení vybraných periferií tak poslouží jako úložiště souborů, FTP server či tiskový server. Zařízení dokáže pracovat také jako multimediální server, což uživatelům umožní snadno sdílet hudbu, videa a fotografie.

Gigabitové porty zaručí vysokou propustnost

Směrovač nabízí také vestavěný přepínač, který disponuje čtyřmi gigabitovými porty pro LAN, jež zajistí skutečně rychlý přenos dat mezi počítači na lokální síti. Chybět samozřejmě nemůže ani gigabitový port WAN pro připojení internetu.

Skvělý výkon na bezdrátové síti

Díky podpoře standardu IEEE 802.11n poskytuje směrovač uživatelům bezdrátovou síť s několikanásobně vyšší přenosovou rychlostí a až 6násobným dosahem než starší zařízení postavená na standardu 802.11g. Směrovač si díky tomu poradí s přenosem dat u náročných aplikací, jako je streaming HD videa, telefonování po VoIP síti či hraní online her, které jsou závislé na rychlé odezvě sítě.

Snadné použití

Se správou směrovače TL-WR1042ND nebudou mít potíže ani méně zkušení uživatelé. Pro pohodlnou správu bezdrátové sítě je zařízení vybaveno speciálním tlačítkem pro vypnutí bezdrátového rozhraní, takže není potřeba vstupovat do administrace.

Pokud však uživatelé do administrace potřebují vstoupit, nemusí znát ani IP adresu zařízení. Vše usnadňuje webová adresa tplinklogin.net, jejímž prostřednictvím se lze do administrace přihlásit. Snadnou a rychlou konfiguraci zajistí EasySetup asistent dodávaný na přiloženém CD, který uživatelům pomůže krok po kroku s nastavením domácí sítě, a to včetně hesla pro Wi-Fi.

WPS pro snadné připojení k bezdrátové sít, QoS pro optimalizaci

Směrovač TP-LINK TL-WR1042ND zvládá také funkci WPS (známou rovněž pod zkratkou QSS), jež slouží pro snadné připojení k bezdrátové síti. Uživatelům stačí stisknout tlačítko na směrovači a připojit se k síti. Jednoduše a bezpečně se tak mohu připojit i bez nutnosti pamatovat si složité heslo.

Funkce IP QoS zajistí vhodné rozložení přenosové rychlosti a dokáže upřednostnit kritické aplikace citlivé na přenos dat před stahováním objemných souborů. Díky tomu mohou uživatelé využívat svou síť skutečně naplno.

Bezdrátový směrovač TP-LINK TL-WR1042ND lze zakoupit v síti autorizovaných distributorů a prodejců společnosti TP-LINK za doporučenou maloobchodní cenu 1331 Kč včetně DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse