CZC.cz zvedlo tržby o 30%

24. 7. 2012 23:14    Rubrika: Tiskové zprávy

Nejnovější statistiky internetového obchodu CZC.cz potvrdily stabilní růst tohoto e-shopu trvající od podzimu 2010. V meziročním srovnání stouply tržby i počet zákazníků. CZC.cz také expanduje do regionálních a okresních měst, zvyšuje se tak zájem o osobní odběr zboží v nových pobočkách. Zákazníci nejvíce kupují notebooky, PC sestavy, mobilní telefony a tablety.

Prodejce počítačů a elektroniky CZC.cz zaznamenal meziroční růst ve všech oblastech. Ukázalo se, že zákazníci oceňují především množství technologických novinek v e-shopu a možnost si zboží vyzvednout zdarma na každé pobočce CZC.cz.

Při porovnání prvních dvou kvartálů roku 2011 a 2012 zaznamenala společnost CZC.cz také významný růst tržeb. „Tržby CZC.cz stouply o 30 % a na jejich růstu se z tradičně nejsilnějších kategorií zboží nejvíce podílí notebooky, PC sestavy, mobilní telefony a tablety. Právě tablety jsou „skokanem roku,“ sdělil majitel společnosti CZC.cz Josef Matějka. Upřesnil, že letos se jich prodalo už třikrát více než za celý rok 2011.

Rychlý růst prodeje zaznamenal e-shop CZC.cz také v poměrně nedávno zařazené kategorie zboží: televize, satelitní technika a audio vybavení. Naopak stagnaci zažívá na celém trhu prodej komponent a ani v CZC.cz tomu není jinak.

Přibývá nových zákazníků

Stoupá také množství objednávek a počet registrovaných zákazníků. „Například při porovnání množství faktur od nově registrovaných zákazníků v loňském červnu a letos, vidíme nárůst skoro o 60 %. Z nových zákazníků máme radost a snažíme se o ně pečovat nejlépe, jak to jde,“ uvedl Josef Matějka.

Jedním z důvodů přílivu zákazníků je možnost si objednané zboží vyzvednou zdarma na jedné ze 14 poboček CZC.cz. Cílem firmy je pobočka v každém okresním městě, a tento cíl se daří postupně plnit. Loni v červenci byla výdejna CZC.cz na 7 místech v Česku, letos je jich dvakrát tolik a už nyní se jedná o dalších.