HP rozšířilo spolupráci se společnostmi Verizon, Vodafone a MTS

24. 7. 2012 17:27    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP oznámila, že tři špičkoví globální poskytovatelé bezdrátových a kabelových komunikačních služeb - Verizon, Vodafone a Mobile TeleSystems OJSC (MTS) - rozšířili technologickou spolupráci s HP prostřednictvím dodávky ISS serverů a služeb jejich podpory.

V rámci tohoto nového tříletého kontraktu dodá HP servery HP ProLiant založené na nejnovějších procesorech Intel® a tak umožní společnostem Verizon, Vodafone a MTS nabídnout nové služby jejich více než 490 milionům zákazníků.

Verizon je globálním lídrem v poskytování širokopásmového připojení, videa a dalších bezdrátových i kabelových komunikačních služeb širokému spektru zákazníků od domácností, firem a velkoobchodníků až po velké státní instituce a podniky. Vodafone představuje jednoho z největších světových mobilních operátorů, napřímo působí ve více než 30 zemích a formou partnerství je přítomen v dalších více než 40 zemích (tzv. partnerské trhy) napříč pěti kontinenty. MTS je největším poskytovatelem telekomunikačních služeb v Rusku a ve Společenství nezávislých států (Commonwealth of Independent States, CIS).

Jedním z hlavních úkolů IT manažerů v každé organizaci je hledání řešení, které umožní další standardizaci x86 serverových datacenter na úrovni jednotlivých skupin a zároveň sníží náklady i celkové výdaje spojené s provozem serverů.

Díky úzké spolupráci HP se společnostmi Verizon, Vodafone a MTS bylo možné v rámci nové smlouvy o poskytování služeb snadno zkombinovat a sloučit stávající standardizované produkty do infrastruktury spravované jedním dodavatelem.

Součástí služeb HP, poskytovaných společnostem Verizon, Vodafone a MTS, jsou rovněž řešení HP konvergované infrastruktury, zahrnující tisíce serverů a kritických systémů, datová úložiště či cloudové inovace. Hlavní výhody těchto špičkových technologií představuje:

  • Snížení času od nákupu produktů po zisk prostřednictvím systému HP CloudSystem – ucelenému integrovanému řešení pro rychlé nasazení i správu služeb napřič všemi současnými modely poskytování cloudových technologií. Díky HP CloudSystem a podpůrným programům mohou poskytovatelé služeb nasadit nové cloudové služby již v řádu minut či hodin a nemusí ztrácet čas v řádu týdnů nebo dokonce měsíců ruční konfigurací systémů.
  • Vylepšená dostupnost datových center díky serverům HP ProLiant Generation 8 (Gen 8) s architekturou HP ProActive Insight. Tento výkonný hardware a software automatizuje každou část životního cyklu serveru a zcela odstraňuje nutnost ruční konfigurace, které může vést k chybám a výpadkům systémů.
  • Lepší správa serverů prostřednictvím nástroje HP Virtual Connect, který automaticky připojuje servery a virtuální počítače k jakékoli LAN či SAN síti bez rizika chyb či opakujících se úloh. Díky tomu, že nejsou vyžadovány rozšiřující síťové prvky ani licence, snižuje HP Virtual Connect složitost sítě i náklady na IT provoz.
  • Vyšší efektivita provozu díky systémům HP 3PAR Storage, jenž podporují i tzv. „multiple tenants“ prostředí umožňující provoz více zákazníků (vzájemně oddělených) v rámci jedné fyzické infrastruktury, a masivní konsolidaci dat do jediného datového pole; to zajišťuje automatické poskytování dat v rámci virtuálních, cloudových i IT-as-a-Service (IT jako služba) prostředí.
  • Zvýšený výkon dosažený servery HP ProLiant DL980 G7, založenými na architektuře HP PREMA. Tyto servery pokrývají nejnáročnější datové úlohy, odstraňují úzká hrdla systémů, uvolňují operační paměť a zlepšují diagnostiku IT provozu.

.

Tiskové zprávy

Diskuse