HP pomáhá společnosti T-Mobile ušetřit čas a peníze

26. 7. 2012 21:29    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP oznámila, že dodala řešení HP AppSystem pro databázi SAP HANA a doprovodné služby společnosti T-Mobile USA, Inc., díky čemuž se podstatně zkrátil čas potřebný k analýze dat souvisejících s poskytováním bezdrátových služeb z více než jednoho týdne na méně než jeden den. Řešení HP a SAP zkrátilo poskytovateli bezdrátových služeb čas potřebný pro analýzu dat na méně než jeden den.

T-Mobile, poskytovatel bezdrátových služeb a součást mateřské společnosti Deutsche Telekom AG, nabízí ve Spojených státech více než 33 milionům mobilních zákazníků personalizované balíčky bezdrátového připojení, které vycházejí ze stylu používání jejich smartphonů a s nimi souvisejících datových požadavků. Jedná se o cílenou komunikaci se zákazníky ohledně nabídky mobilních služeb, jejíž předchozí verze byla z hlediska analýzy dat příliš složitá a nedokázala tak včas sledovat všechny změny zákaznických požadavků.

Zmíněné řešení, založené na konvergované infrastruktuře HP ve spolupráci se společností SAP AG a uvedené do provozu během pouhých dvou týdnů, zvýšilo schopnost T-Mobilu dělat efektivně cílené marketingové kampaně díky změně ve způsobu jejich poskytování a možnosti rychlého vyhodnocování reakce zákazníků.

HP AppSystems pro SAP HANA představuje řešení s předkonfigurovanými službami HP tak, aby dokázaly pokrýt proměnlivé požadavky širokého spektra databázových zákazníků. Součástí řešení jsou mimo jiné i servery HP ProLiant, datová úložiště HP Storage a síťové prvky HP Networking. Společnosti HP a SAP zákazníkům společně nabízejí cenově dostupná datová úložiště s vysokou kapacitou pro pokrytí všech kritických aplikací využívajících produkty SAP.

„T-Mobile potřeboval akcelerovat časování a zacílení jednotlivých marketingových kampaní, aby udržel růst z hlediska počtu zákazníků i hodnoty společnosti pro akcionáře,“ řekl Erez Yarkoni, IT ředitel T-Mobile USA. „Abychom tyto cíle dokázali efektivně splnit, vybrali a implementovali jsme do naší infrastruktury řešení SAP HANA, využívající konvergovanou infrastrukturu HP.”

Aby společnosti T-Mobile mohla implementovat a spustit řešení HP AppSystem pro SAP HANA jednoduše a rychle, HP předkonfigurovalo hardware a software již ve výrobě, asistovalo při spuštění řešení a jeho integrace do prostředí T-Mobilu a poskytlo následnou podporu. Pro integraci nového řešení do infrastruktury T-Mobilu tak stačily jen dva týdny.

„Společnost T-Mobile chtěla mít k dispozici rychlejší a lepší přehled o zákaznických informacích ze svých různých datových systémů,“ řekl Paul Miller, vicepresident HP pro konvergované systémy. „Ve spolupráci se SAPem jsme rychle dodali špičkové řešení nabízející jednoduchou správu, vysoký výkon a kratší dobu návratnosti investic.“

„Společně s HP jsme pracovali na vývoji a implementaci unikátního řešení pro společnost T-Mobile, které nabízí špičkové služby pro sledování požadavků jednotlivých zákazníků,“ řekl Steve Lucas, výkonný vicepresident a generální ředitel pro globální databáze a technologie ve společnosti SAP. „Díky SAP HANA může T-Mobile efektivněji sledovat úspěch svých marketingových kampaní.“

Mění se způsob jakým klienti získávání a využívají data

Již více než 20 let spolupracují společnosti HP a SAP na vývoji řešení, které umožní organizacím vydělávat díky rychlé reakci na měnící se požadavky jejich zákazníků. HP dosud globálně realizovalo více než 77 000 instalací aplikací SAP, a konvergovaná infrastruktura HP je implementována téměř v polovině z nich. HP je vedoucí společností v poskytování služeb pro prostředí využívající SAP, podporuje 1,7 milionu uživatelů ve více než 50 zemích světa.

Tiskové zprávy

Diskuse