D-Link představuje nový vysokorychlostní cloudový router DIR-826L

9. 8. 2012 19:41    Rubrika: Tiskové zprávy

D-Link představuje dvoupásmový router pro sítě Wireless N. Nový model Cloud Gigabit Router DIR-826L dosahuje přenosové rychlosti až 600 Mb/s a lze jej pohodlně provozovat a spravovat na inovativní cloudové platformě mydlink. Uživatelé mohou prostřednictvím smartphonu či tabletu se systémem Android i iOS využívat funkce routeru DIR-826L na maximum.

D-Link představuje nový vysokorychlostní cloudový router DIR-826L

Zařízení nabízí řadu bezpečnostních funkcí včetně kontroly uživatelů připojených k routeru a neautorizovaných pokusů o přístup i pokročilé funkce rychlého streamování hudby a videí do koncových zařízení s využitím aplikace SharePort. Elegantní válcovitý design routeru dokonale zapadne do každé digitální domácnosti.

K základní výbavě modelu DIR-826L patří port USB pro úložná zařízení. Uživatelé tak mají přístup k souborům, hudbě a videím, ať už z externího pevného disku nebo z jednotky USB flash. I tady je zásadní bezpečnost. SharePort, aplikace díky které mají uživatelé prostřednictvím sítí WLAN a 3G neustálý přístup ke všem úložným zařízením připojeným k routeru, vytvoří osobní cloudové prostředí každého uživatele zahrnující všechna koncová zařízení bez ohledu na to, kde se nacházejí. Přístupová práva jednotlivých uživatelů ke každému připojenému zařízení lze snadno nakonfigurovat. Aplikace SharePort umožňuje také jednoduše kdykoli a odkudkoli streamovat do smartphonu nebo tabletu Apple či Android celou knihovnu médií. Totéž je možné rovněž pro všechna výstupní zařízení kompatibilní se standardem DLNA. Funguje to i opačně. Fotky pořízené na cestách mobilním telefonem nebo tabletem lze přes internet rychle a pohodlně odeslat do úložiště USB připojeného k DIR-826L.

Výkonný portál mydlink zajišťuje dostupnost routeru v režimu 24/7 odkudkoli. Heslem chráněný cloudový portál mydlink uchovává informace o procesech, které v routeru aktuálně probíhají, a poskytuje uživatelům rychlý přístup k důležitým funkcím. Portál nabízí také informace o neautorizovaných pokusech o přístup k routeru a síti WLAN a lze na něm nastavit možnost zaslání e-mailového varování. Vybraným klientům lze v přístupu k routeru trvale zabránit, pro hosty je pak nastavena izolovaná síť WLAN, která umožňuje přístup k internetu, nedovoluje však používat další funkce routeru.

Četné funkce routeru DIR-826L stojí na inovativní technologii modulu pro sítě WLAN 802.11a/b/g/n, který dokáže využít pro komunikaci jak frekvenční pásmo 2,4 GHz, tak pásmo 5 GHz a dosahuje rychlosti až 600 Mb/s. Uživatelé mohou ke čtyřem portům gigabitového ethernetu přímo připojit vysoce výkonná koncová zařízení, jako jsou například úložiště NAS. Také u připojení k modemům DSL či kabelovým modemům lze dosáhnout gigabitové rychlosti. S ohledem na nepřetržitý provoz zařízení společnost D-Link využívá nejrůznější úsporné technologie, které minimalizují spotřebu energie. Konfigurace tohoto všestranného pomocníka je snadná. Aplikace QRS (Quick Router Setup) automaticky vyhledá nový router v síti a uživatele rychle a jednoduše provede procesem instalace.

Router DIR-826L je na českém trhu dostupný za doporučenou maloobchodní cenu 2 525 Kč bez DPH a na slovenském trhu za 100 € bez DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse