Nová technologie HP 3PAR Solid State podstatně zvyšuje výkon aplikací

15. 8. 2012 16:24    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP oznámila dostupnost nové konfigurace pro datová úložiště HP 3PAR P10000 Storage, která plně využívá technologii "solid state" disků (SSD). Organizace mohou díky využití SSD disků zvýšit výkon aplikací při současném snížení provozních nákladů i složitosti IT infrastruktury.

Nová technologie HP 3PAR Solid State podstatně zvyšuje výkon aplikací

Organizace s rozsáhlými cloudovými a virtualizovanými prostředími si slibují od přechodu k využívání SSD disků zejména zvýšení výkonu aplikací a efektivnější využití IT infrastruktury. Bohužel se však při začlenění SSD technologie do tradičního IT prostředí mohou současně potýkat s problémy a vyššími náklady, souvisejícími s ručním přesouváním dat mezi jednotlivými úložišti. Tento časově velmi náročný proces zvyšuje požadavky na využití datového centra, takže může dojít ke snížení výkonu, stejně jako cenových výhod, které SSD technologie nabízí.

Nová modelová konfigurace pro datové úložiště HP 3PAR P10000, která využívá pouze SSD disky, řeší možná rizika spojená s přesunem dat díky automatickému tieringu, který zprostředkovává vestavěný nástroj HP 3PAR Adaptive Optimization Software. Tento software řídí distribuci dat – do správné oblasti datového úložiště ve správný čas – a snižuje tak náklady spojené se správou datového centra, přičemž zároveň maximalizuje systémový výkon.

„Před tím, než jsme přešli na datová úložiště HP 3PAR se SSD disky, byly servisní procesy u našich služeb mnohem náchylnější na chyby a zbytečně jsme ztratili spoustu času zpětným přesouváním dat,“ řekl Ken Kirchoff, ředitel divize Unix Systems and Storage ve společnosti Priceline. „Nyní jsou naše data automaticky přesouvána prostřednictvím nástroje HP 3PAR Storage s Adaptive Optimization Software, celkové náklady dosahují mnohem nižších hodnot a zaměstnanci se mohou více zaměřit na nové strategické obchodní příležitosti.“

Nové datové úložiště HP 3PAR P10000, osazené výhradně SSD disky, přináší ve své třídě stejný maximální výkon(1) jako stávající modelové konfigurace HP 3PAR P10000 s tradičními pevnými disky. Používá ovšem pouze zlomek úložných jednotek a snižuje energetickou stopu datového centra i náklady spojené se spotřebou elektrické energie. Nové systémy HP 3PAR P10000 podporují až 512 SSD disků pro každé pole, tedy 4\xD7 více oproti předchozím modelům; zákazníci tak mohou snížit náklady na vstupně/výstupní operace za vteřinu o 70 % a spotřebu kilowattů za hodinu dokonce o více než 80 %. Toto nové řešení je vhodné především pro IT prostředí s velmi náročnými aplikacemi.(2)

Využití SSD v modelu server-to-storage zvyšuje výkon a snižuje náklady

Snadnou a spolehlivou integraci SSD disků napříč servery a datovými úložišti umožňují pouze řešení z portfolia HP konvergované infrastruktury. Zákazníci díky nim mohou zvýšit výkon aplikací a současně snížit složitost provozu i náklady.

Pro servery HP ProLiant Generation 8 (Gen8) bude v nejbližší době dostupná nová utilita HP Smart Cache s pokročilou funkcionalitou využívající SSD disky, která mj. zajistí lepší využití cache paměti pro zvýšení běžného pracovního výkonu. Toto řešení bude využívat technologii HP Smart Analytics a inteligentně přiřazovat tzv. „horká data“ (tedy data, k nimž uživatelé nejčastěji přistupují), do výkonného SSD úložiště. Díky technologii pro optimalizaci systémových operací pomůže tato pokročilá funkce zákazníkům dosáhnout až 6\xD7 vyššího výkonu pro transakční operace(3) a zvýšit rovněž výkon aplikací pro streamování videa až o 50 % ve srovnání s předchozími generacemi serverů.(4)

Utilita HP Smart Cache bude kromě serverů HP ProLiant Gen8 k dispozici i pro konvergované systémy s datovými úložišti HP 3PAR. Díky společnému využití cache paměti zajistí nástroj HP Smart Cache automatické zkopírování dat z diskových polí HP 3PAR Storage v reálném čase do cache paměti SSD jednotek HP Smart Array na serverech HP ProLiant Gen8. Organizace tak mohou zvýšit výkon systémů při snížení nákladů a prodlev, a využívat větší možnosti pro plnění servisních požadavků.

„Technologie SSD přináší vynikající výkon pro cloudové a virtualizované úlohy, zatímco tradiční infrastruktura kvůli příliš složité správě dat selhává při maximalizaci návratnosti investic,“ řekl Jiří S. Svěrák, Country Manager HP Storage Division. „Schopnost inteligentního automatického přesunu dat mezi servery HP ProLiant a datovými úložišti HP 3PAR naplno využívá potenciál technologie SSD a nabízí maximálně efektivní práci s daty. Organizace tak mohou trávit méně času zpracováváním běžných úloh a více se zaměřit na další rozšiřování obchodních aktivit.“

Cena a dostupnost

Datové úložiště HP 3PAR P10000 se SSD disky je aktuálně dostupné za cenu začínající na hranici 350 000 USD(5), tedy přibližně 7,1 milionu korun.

(1) Na základě výsledků testu Storage Performance Council’s SPC-1, které jsou dostupné na webu www.storageperformance.org/results/benchmark_results_spc1/#a00109.

(2) Na základě interního srovnání HP mezi systémy HP 3PAR P10000 V800 s Fibre Channel a ekvivalentně zaměřenými systémy HP 3PAR P10000 V800 se SSD disky.

(3) Výsledek interního testování nové verze utility HP Smart Array (v serverech HP ProLiant Gen8) ve srovnání se stávající generací HP Smart Array (v serverech HP ProLiant G7) s RAID 6 konfigurací.

(4) Testy HP Performance Lab: Srovnávací test na serveru HP ProLiant DL380 G7 s využitím nejnovějších procesorů, paměti a HP Smart Array controller vs. test serveru HP ProLiant DL380 Gen8 s nejnovějšími procesory, paměti a HP Gen8 Smart Array.

(5) Doporučená koncová cena v USA. Aktuální ceny v jiných regionech se mohou lišit.

Tiskové zprávy

Diskuse